17ο Athens Digital Arts Festival, “Tāctus,” | στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

Το 17ο Athens Digital Arts Festival (ADAF), “Tāctus,” είναι γεγονός και αποκαλύπτει τις νέες εγκαταστάσεις του Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΝΕΠ).

-press release

FRANCK_VIGROUX_ATOTAL

Η φετινή διοργάνωση επιλέγει προς υλοποίηση το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας,  την  ευρύτερη περιοχή στο Μοναστηράκι και την Πλάκα.

VR_COS MENTALE

Η αποκατάσταση των 18 κτηρίων, μία ολόκληρη γειτονιά της Αθήνας έτσι όπως ήταν διαμορφωμένη στο τέλος του 19ου-αρχές του 20ού αιώνα, συναποτελούν το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, το μοναδικό Δημόσιο Μουσείο που πραγματεύεται την νεότερη Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στις υλικές και άυλες εκφάνσεις της.

INSTALLATIONS_ANDREAS LUTZ_OFFSETXYZ

Το ADAF ανοίγει στο κοινό του για πρώτη φορά τις πόρτες του μουσείου, και από 13-17 Οκτωβρίου θα σας ξεναγήσει στην ιστορική αυτή γειτονιά, μέσα από την απόλυτη Digital Art εμπειρία.  

THE GREAT BAR IN THE SKY_CHRISTINA CHRYSATHOPOULOU

Το βασικό κτήριο του μουσείου, ένα ολόκληρο οικοδομικό  τετράγωνό, θα φιλοξενήσει έργα όλων των κατηγοριών από ‘Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες: Video Art, Animation, Digital Image, Web Art, Installations, Virtual Reality, Games, Augmented Reality, Performances, Workshops, Talks, ADAF Kids και Festivals of The World.

Μερικά highlights

To αγαπημένο μας ADAF Kids, ένα digital art festival αφιερωμένο σε παιδιά και γονείς, επιστρέφει ακόμα πιο ενισχυμένο για να διασκεδάσει και να εκπαιδεύσει τους μικρούς μας φίλους.

YUKI ANAI_EMPATHY

Στο  Λουτρό των Αέρηδων, θα φιλοξενηθούν έργα τα οποία ξεχώρισαν για την θεματική τους και αφορούν στην έννοια του Άλλου, όπως αυτά προέκυψαν μέσα από την φετινή θεματική “Tāctus.”

NOMI SASAKI_TRACK

Στην όψη του Τζαμιού Τζισταράκη θα γίνει 3D Mapping Projection Show  και στη συμβολή των οδών Άρεως και Κλάδου θα πραγματοποιούνται Open Air Screenings.

DIGITAL IMAGE_ALEXANDRA NIAKA

Στην αυλή του Μουσείου θα πραγματοποιούνται performances και το κτήριο επί της οδού Πανός 19 και τον υπαίθριο χώρο του (το πρώην στέκι της Σχολής Καλλών Τεχνών) θα ξαναζωντανέψει με special events.

RAMONDINO’S APOLOGUE_MATILDE DE FEO

Το ερευνητικό έργο AI TRACE (Synaesthetic Engagement of Artificial Intelligence with Digital Arts and its Audience) συνεργάζεται με το ADAF και θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να εξερευνήσουμε τη σχέση του κοινού με τις Ψηφιακές Τέχνες.

Κλείστε online το δωρεάν εισιτήριο στο 2021.adaf.gr


RELATED ARTICLES