text in EN, GR

Recently reconstructed, this two-storey summer residence, designed by km architecture studio, was deprived of a well-designed character. 
-text by the authors

The aim of the project is to remodel the open-plan living, dining room and entrance area. Along with that, exterior arrangement should be redefined. The approach seeks to add character to the residence with simple interventions.

The solution adopted for the interior was to separate or unite the functions using furnishing or lighting elements.

In the living room (placed at a lower position than dining-room and entrance area), the 50 cm-high step dividing living-and dining room was converted into a bespoke bench. Specific spots were lighted in order to indicate the transition between different areas or highlight special features.

The exterior space was designed creating separate functions (sitting room, bespoke day-bed, relaxing area) around the swimming pool, all enjoying the sea-view.

With a minimalist decorative intent, warm materials (wooden and fabric furniture, fabric lights) were chosen to contrast off-white and grey shades wall-surfaces and flooring.

Facts & Credits
Project title   Summer Residence in Anavyssos
Type   Renovation of existing residence
Location   Anavyssos, Attika, Greece
Size   163 sq.m.
Year   2017
Architectural Design / Construction   km architecture studio 
Furniture Design   km architecture studio
Photography  Apollonas Glykas

Suppliers
Lighting   Mavriki & Co, Interni, Keramika Gagiatsos
Furniture  Room, Casa di Patsi, Design Pergola, Fabbrica
Shading systems  SUMMER STYLE

Το αρχιτεκτονικό γραφείο km architecture studio σχεδίασε μία εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο, η οποία αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα.
-κείμενο των δημιουργών

Σκοπός του έργου ήταν η αναδιαμόρφωση του ισογείου της κατοικίας και πιο συγκεκριμένα των χώρων του σαλονιού, της τραπεζαρίας και της εισόδου, καθώς και η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων. 

Η σχεδιαστική προσέγγιση που επιλέχθηκε επιδίωξε με απλές παρεμβάσεις να προσθέσει χαρακτήρα στην κατοικία, ο οποίος είχε χαθεί μετά την πρόσφατη ανακαίνιση. 

Η λύση που υιοθετήθηκε για το εσωτερικό ήταν να επιτευχθεί ο διαχωρισμός ή η ενοποίηση των λειτουργιών χρησιμοποιώντας στοιχεία επίπλωσης ή φωτισμού. Στο σαλόνι (που βρίσκεται 50 εκ. πιο χαμηλά από την τραπεζαρία και την είσοδο), το σκαλί που δημιουργούσε την υψομετρική διαφορά και διαχώριζε τους χώρους, μετατράπηκε σε πάγκο και λειτουργεί τώρα ως συνέχεια του καθιστικού. Επιλεγμένα σημεία φωτίστηκαν για να υποδείξουν το διαχωρισμό των χώρων ή να τονίσουν λεπτομέρειες.

Ο εξωτερικός χώρος σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί μικρότερους χώρους διαφορετικών λειτουργιών (καθιστικό, day-bed, bbq) γύρω από την πισίνα, απολαμβάνοντας τη θέα στη θάλασσα.

Με μια μίνιμαλ διάθεση, επιλέχθηκαν φυσικά και ζεστά υλικά (ξύλο, ύφασμα στα έπιπλα, ύφασμα στα φωτιστικά), ώστε να δημιουργούν αντίθεση με τις λευκές και γκρι αποχρώσεις των τοίχων και του δαπέδου. 


Στοιχεία έργου
Τίτλος έργου   Εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο
Τύπος έργου    Ανακαίνιση κατοικίας
Τοποθεσία  Ανάβυσσος, Αττική, Ελλάδα
Επιφάνεια   163 τ.μ.
Έτος    2017
Αρχιτεκτονική μελέτη / Κατασκευή    km architecture studio 
Σχεδιασμός επίπλωσης  km architecture studio
Φωτογραφία   Απόλλωνας Γλύκας

Προμηθευτές
Φωτισμός   Mavriki & Co, Interni, κεραμικά Ν. Γαγιάτσος
Επίπλωση   Room, Casa di Patsi, Design Pergola, Fabbrica
Συστήματα σκίασης    SUMMER STYLE


RELATED ARTICLES

The Architect Show 4 _ 'Fast forward', 10&11 Δεκεμβρίου 2022, Metropolitan Expo: τι θα δούμε τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου που αναμένεται να αποτελέσει μία ανάσα δημιουργικής ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών