«…Δε θέλω τιποτ’ άλλο παρά να μιλήσω απλά

Να μου δοθεί τούτη η χάρη…»         Γ. Σεφέρης


Ένας εξώστης στη θάλασσα, ένα παρατηρητήριο στην είσοδο του κόλπου της Μήλου.
Σε ένα μαγικό ιπτάμενο χαλί, φτιαγμένο από πέτρα, σχίνα και αγριολούλουδα, προβάλλουν διάσπαρτα πέτρινα τοιχεία σαν αρχαία ερείπια που παίζουν με την τοπογραφία. Ερείπια που θέλουν να αφομοιωθούν, να γίνουν ένα με το τοπίο που σε υπνωτίζει.

Ένα ιπτάμενο χαλί που στεγάζει στα όρια με τη θάλασσα, ένα υπόσκαφο ψαροχώρι.

 Hotel Design Awards 2017, Skinopi Lodge,  Κοκκίνου – Κούρκουλας Αρχιτέκτονες, 2016, Μήλος, Kokkinou-KourkoulasHotel Design Awards 2017, Skinopi Lodge,  Κοκκίνου – Κούρκουλας Αρχιτέκτονες, 2016, Μήλος, Kokkinou-KourkoulasHotel Design Awards 2017, Skinopi Lodge,  Κοκκίνου – Κούρκουλας Αρχιτέκτονες, 2016, Μήλος, Kokkinou-Kourkoulas

Η αρχιτεκτονική εδώ πρέπει να φτάσει στο ελάχιστο, να σεβαστεί την μαγεία και να οδηγήσει στην απόλαυσή της μέσω των αισθήσεων. Καδράροντας θέες με ηλιοβασιλέματα και πλοία εν κινήσει, παίζοντας με τον αέρα και τις μυρωδιές που μαγνητίζουν. 

Το ελάχιστο είναι το παν, εδώ.

  Hotel Design Awards 2017, Skinopi Lodge,  Κοκκίνου – Κούρκουλας Αρχιτέκτονες, 2016, Μήλος, Kokkinou-Kourkoulas

Στοιχεία έργου:
Τίτλος: Skinopi Lodge
Τοποθεσία: Μήλος
Μελέτη: 2014
Αποπεράτωση: 2016
Αρχιτεκτονική Μελέτη: Κοκκίνου – Κούρκουλας Αρχιτέκτονες & Συνεργάτες
Ομάδα Μελέτης: Μαριάννα Λιζάρδου, Άρτεμη Χάλαρη, Γιώργος Ηλιάδης
Αρχιτεκτονική Τοπίου: Έλλη Παγκάλου
Στατική Μελέτη: Ελληνική Μελετητική Α.Τ.Ε.
Μελέτη Η/Μ Εγκαταστάσεων: Νίκος Μπαρτσακούλιας
Μελέτη Φωτισμού:  L4A Πέτρος Καίσαρης
Φωτογραφίες: Εριέττα Αττάλη, Ιωάννα Νικολαρείδη 

To Skinopi Lodge  είναι υποψήφιο στα Hotel Design Awards 2017 που διοργανώνει το 100% Hotel Show με στρατηγικό συνεργάτη το Archisearch.

Τα Hotel Design Awards, προσυπογράφουν τον κεντρικό ρόλο που κατέχει το 100% Hotel Show στην Κατασκευή και την Ανακαίνιση των Ελληνικών ξενοδοχείων. Ο διαγωνισμός, έχει ως στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα καλύτερα ξενοδοχειακά έργα από Ελλάδα και Κύπρο και να εμπνεύσει την ξενοδοχειακή αγορά για νέες επενδύσεις. 
Δείτε τις συμμετοχές των Hotel Design Awards και ψηφίστε για να αναδείξετε το νικητή για το φετινό Βραβείο Κοινού των Hotel Design Awards εδώ!

Δείτε περισσότερες συμμετοχές των Hotel Design Awards 2017 εδώ!


RELATED ARTICLES