International Architecture Awards 2019 | 13 Σεπτεμβρίου, Divani Palace Acropolis

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19.30, στο Divani Palace Acropolis,  θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων “International Architecture Awards 2019” για τέταρτη συνεχόμενη φορά από το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής “International Architecture Awards® 2019” αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19.30, στο Divani Palace Acropolis, (Παρθενώνος 19-25, περιοχή Ακρόπολη) για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Την ίδια βραδιά  θα απονεμηθεί και το βραβείο European Prize for Architecture για το 2019.

VIEIRA DE ALMEIDA & ASSOCIADOS OFFICES – PMC ARQUITECTOS _JOSÉ CAMPOS

Οι διοργανωτές, το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design με έδρα την Γκαλένα στο Ιλινόις της Αμερικής και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies με έδρα το Δουβλίνο και την Αθήνα, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού με την παγκόσμια αρχιτεκτονική κοινότητα δίνουν και φέτος το στίγμα του προγράμματος.

RING HOUSE – DECAARCHITECTURE  _PHOTOGRAPHY GEORGE MESSARITAKIS, DECAARCHITECTURE

Από μια λίστα 350 έργων,  τα  127 που βραβεύτηκαν αναδεικνύουν τις νέες τάσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή κτιρίων και λοιπών κτιστών υποδομών.

Η επιλογή  των νικητών έγινε στο The Department of Architecture, Vilnius Gediminas Technical University, Vilnius, Lithuania  από ομάδα Λιθουανών αρχιτεκτόνων, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων  με εξέχουσα επαγγελματική παρουσία στον χώρο.Την επιτροπή αποτέλεσαν οι:

  • Arnoldas Gabrėnas, Architect and Associate Professor,Vilnius Gediminas Technical   University
  • Audrius Novickas, Artist, Vilnius Gediminas Technical University
  • Rūta Leitanaitė Architecture Curator and Critic, President,
    Architecture Association of Lithuania
  • Kęstutis Lupeikis, Architect and Painter
  • Liutauras Nekrošius, Dean, School of Architecture,
    Vilnius Gediminas Technical University
  • Almantas Samalavičius, Professor at the School of Architecture,Vilnius Gediminas Technical University, Editor-in-Chief of The Journal of Architecture and Urbanism,(Routledge) and Lituanus (Chicago).
ASTANA ARTS CENTER – ADRIAN SMITH + GORDON GILL ARCHITECTURE_COURTESY OF THE ARCHITECTS


Μερικά από τα πολυβραβευμένα αρχιτεκτονικά γραφεία που έλαβαν μέρος στη φετινή διοργάνωση είναι των : Jürgen Mayer H’s new Museum Garage in Miami, Florida, David Chipperfield’s Royal Academy of Arts Masterplan in London, Evgeny Gerasimov’s Russky Dom (Russian House) Residential Complex in St. Petersburg, Schweger Architekten and Sergei Tchoban’s Federation Tower in Moscow, WEISS/MANFREDi’s TATA Innovation Center at Cornell Tech in New York, C.F. Møller Architects’ The Heart In Ikast in Vestergade, Denmark, Henning Larsen’s Eystur Town Hall in The Faroe Islands, Kohn Pedersen Fox Associates’ Huamu Lot 10 Tower in Shanghai, COX Architecture Pty Ltd.’s The Sir John Monash Centre Monument in Villers-Bretonneux, France, and ZGF Architects’ Google Spruce Goose, Playa Vista, California. Δείτε τα έργα τους αναλυτικά στο www.internationalarchitectureawards.com

GASHOLDERS LONDON – WILKINSONEYRE _ PHOTOGRAPHY PETER LANDERS


«Τα έργα που συμμετέχουν στον φετινό κατάλογο των υποψηφίων επιλέχθηκαν βάσει του σχεδιαστικού τους οράματος, της καινοτομίας και της πρωτοτυπίας, της προσβασιμότητας και της βιωσιμότητας, της καταλληλότητας των κτηρίων για τον σκοπό και το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών. Είμαι ευχαριστημένος με τις φετινές επιλογές της επιτροπής διότι αναδεικνύονται αρχιτεκτονικά έργα με μεγάλη φαντασία και δημιουργικότητα»,  επισημαίνει ο Πρόεδρος του Chicago Athenaeum κ. Christian Narkiewicz-Laine.

BEX & ARTS PAVILION – MONTALBA ARCHITECTS, INC. _DELPHIN BURTIN PHOTOGRAPHIE

Την ίδια βραδιά  θα απονεμηθεί και το βραβείο European Prize for Architecture για το 2019 στην αρχιτεκτονική εταιρεία Henning Larsen Architects.  

Πρόκειται για μία τιμητική διάκριση στον τομέα της Αρχιτεκτονικής που στο παρελθόν έχει απονεμηθεί σε μεγάλες προσωπικότητες της Αρχιτεκτονικής κοινότητας όπως: o Sergei Tchoban για το 2018, η Manuelle Gautrand για το 2017, οι Lava – Laboratory for Visionary Architecture για το 2016,  ο Santiago Calatrava για το 2015, o Alessandro Mendini για το 2014, ο Μarco Casagrande για το 2013 και πολλοί άλλοι.  Πληροφορίες σχετικά με την το τιμητικό βραβείο αρχιτεκτονικής μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του οργανισμού www.europeanarch.eu

HARPA CONCERT HALL AND CONFERENCE CENTRE IN REYKJAVIK, ICELAND, IS DESIGNED BY HENNING LARSEN ARCHITECTS AND BATTERIID ARCHTECTS. THA FACADE WAS DEVELOPED BY HENNING LARSEN ARCHITECTS IN COLLABORATION WITH THE ARTIST OLAFUR ELIASSON. PHOTO BY NIC LEHOUX


Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “The City and the World”  θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 17:00  στο EUROPEAN CENTRE, Μητροπόλεως 74, στη Πλάκα με ελεύθερη είσοδο. Στην έκθεση αυτή θα παρουσιαστούν τα έργα των βραβευμένων αρχιτεκτονικών γραφείων με φωτογραφικό υλικό και videos.

Η διάρκεια της  έκθεσης  θα είναι από τις 13/9/2019 έως τις 6/10/2019.

Agenda

Έκθεση         The City and the World
Τοποθεσία   EUROPEAN CENTRE, Μητροπόλεως 74, Πλάκα
Εγκαίνια       Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, 17.00-19.00
Διάρκεια       13/9/2019 έως 6/10/2019

Είσοδος ελεύθερη

Τελετή Απονομής Βραβείων  International Architecture Awards 2019 – Award Ceremony European Prize for Architecture
Τοποθεσία     Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25, περιοχή Ακρόπολη
Ημερομηνία   Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, 19.30

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις

Όλα τα βραβευμένα έργα περιλαμβάνονται στην έκδοση με τίτλο  NewInternationalArchitecture – GlobalDesign + UrbanismXIXIπου επιμελείται ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Christian Narkiewicz-Laine (εκδόσεις MetropolitanArtsPressLtd.).

Το βιβλίο διατίθεται και διαδικτυακά στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου: www.metropolitanartspress.com.


RELATED ARTICLES