ARCHISEARCH PORTFOLIO REVIEWS 2022-23_OPEN CALL for Portfolio Submissions | Archisearch & Design Ambassador

ARCHISEARCH PORTFOLIO REVIEWS 2022-23_OPEN CALL.

Tο Archisearch & η Design Ambassador απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση υποβολής Portfolio για συμμετοχή στα Online Archisearch Portfolio Reviews III. Στο πλαίσιο της δράσης Archisearch Career Days, τα Archisearch Portfolio Reviews που πραγματοποιήθηκαν το Μάιο του 2020 και το Νοέμβριο του 2021, διοργανώνονται ξανά  για τρίτη συνεχή χρονιά, με σκοπό την υποστήριξη των νέων αρχιτεκτόνων, στο ξεκίνημά τους. Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι εταιρείες που στηρίζουν την δράση αυτή και τους νέους αρχιτέκτονες.

Το Portfolio είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της αίτησης ενός αρχιτέκτονα | σχεδιαστή σε μεταπτυχιακές σπουδές ή σε αναζήτηση εργασίας και αποτελεί την “ταυτότητα” του υποψηφίου.

Τα Portfolio Reviews προσφέρουν την ευκαιρία σε φοιτητές και αρχιτέκτονες | σχεδιαστές εσωτερικών χώρων | designers να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες από τη διεθνή αρχιτεκτονική κοινότητα, να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές για τη δουλειά τους και να αναζητήσουν το δρόμο προς μεταπτυχιακές | διδακτορικές σπουδές ή επαγγελματική αποκατάσταση.  

Τα portfolio reviews, μπορούν να βοηθήσουν τους νέους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές να αναπτύξουν και να εξελίξουν τη δουλειά τους, ενώ συμβάλλουν στη δικτύωσή τους με άλλα μέλη της κοινότητας του σχεδιασμού και αποτελούν ένα πολύτιμο feedback.  

Τα Archisearch Portfolio Reviews, θα πραγματοποιηθούν και τη φετινή χρονιά οnline με τηλεδιάσκεψη μέσα από πλατφόρμες όπως είναι το ZOOM και το SKYPE τα οποία θα πρέπει να έχουν ήδη εγκατασταθεί από τους reviewers και τους ενδιαφερομένους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες πλατφόρμες όπως Whatsapp κατόπιν συνεννόησης με τους Reviewers.

Στη φετινή, δεύτερη, διοργάνωση έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν περισσότεροι από 60 διακεκριμένοι επαγγελματίες αρχιτέκτονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, designers, επιμελητές εκθέσεων και καθηγητές σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.  

Η δράση αυτή αναπτύσσεται μέσα από μία σειρά ατομικών συναντήσεων και παρέχει τις απαραίτητες συνθήκες για ανταλλαγή απόψεων, δημιουργία προσωπικών και επαγγελματικών επαφών.

Κατάλογος Reviewers
Επιλογή Reviewers

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιλέξουν 10 αρχιτέκτονες, από τον κατάλογο των reviewers με σειρά προτίμησης (1-10). Το τελικό πρόγραμμα των συναντήσεων θα διαμορφωθεί βάσει της διαθεσιμότητας των reviewers και την προτίμηση των συμμετεχόντων. 

Δήλωση Συμμετοχής

Kάθε ενδιαφερόμενος/-η καλείται να στείλει ένα email στη διεύθυνση [email protected], με θέμα ARCHISEARCH PORTFOLIO REVIEWS, συνοδευόμενο από portfolio και CV και μία λίστα όπου θα δηλώνει τη σειρά προτίμησής του σε 10 reviewers από το συνολικό κατάλογο. 

To Portfolio θα πρέπει να σταλεί σε ενεργό, δημόσιο google drive link, είτε issuu link, είτε dropbox link.
Δε θα γίνουν αποδεκτά αρχεία με ημερομηνία λήξης, τύπου WeTransfer.

Οδηγίες κοινοποίησης link

Μπορείτε να στείλετε έναν σύνδεσμο για το αρχείο σας σε άλλους χρήστες, ώστε οποιοσδήποτε στο διαδίκτυο διαθέτει τον σύνδεσμο να μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Όταν μοιράζεστε έναν σύνδεσμο για το αρχείο, το όνομά σας θα είναι ορατό ως κάτοχος του αρχείου.

Αναλυτικές οδηγίες εδώ.

Κάθε portfolio θα πρέπει να είναι έως 30 σελίδες (1 σελίδα =1 spread, δε συμπεριλαμβάνεται στις σελίδες εξώφυλλο και περιεχόμενα) που παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος των έργων τους. Είναι προτιμότερο το CV να συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη σελίδα του portfolio, και είναι απαραίτητο να αναγράφονται οι βασικές πληροφορίες και τα στοιχεία επικοινωνίας των ενδιαφερόμενων -απαραίτητα είναι η διεύθυνση email, καθώς και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, μαζι με ενημέρωση για την ύπαρξη viber ή whatsapp, προκειμένου να μπορέσουμε να έρθουμε όσο το δυνατόν ευκολότερα σε επικοινωνία.  

Επίσης συστήνεται και η αποστολή μίας παραγράφου μεχρι 80 λέξεις, όπου θα εκφράζονται κάποια θέλω, ανησυχίες, σκέψεις όσον αφορά τη συζήτηση με τον/την reviewer | mentor.

Επίσης όσοι και όσες το επιθυμούν, μπορούν να προσκομίσουν έξτρα, εώς 5 ερωτήσεις γύρω από τα θέματα που τους απασχολούν για το portfolio και την καριέρα του ώστε τα 30 λεπτά ζωντανής συζήτησης που θα έχει με τον reviewer να αποδώσουν το μέγιστο δυνατό.

Προθεσμία Δήλωσης συμμετοχής_ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Γίνονται δεκτές συμμετοχές και portfolios έως και τις 10/01/2023 στις 12.00 το βράδυ.  

Κόστος Συμμετοχής

H υποβολή για συμμετοχή στα Portfolio Reviews είναι δωρεάν

Απορίες

Για οποιαδήποτε απορία παρακαλούμε στείλτε email στη διεύθυνση: [email protected]

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι η αποστολή testimonial για τη δράση αλλά και feedback για τους/τις reviewers από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες.

Οι προηγούμενες δράσεις των Archisearch Portfolio Reviews, εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας του Archisearch.gr και της Design Ambassador, το Archisearch Career Days, για την προβολή του κλάδου και της δυναμικής των νέων αρχιτεκτόνων. Περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες τα δύο προηγούμενα χρόνια δέχθηκαν συμβουλευτική καθοδήγηση σχετικά με το portfolios τους και την επαγγελματική τους πορεία από περισσότερους από συνολικά 80 έμπειρους αρχιτέκτονες και καθηγητές αρχιτεκτονικής.

Στα πλαίσια των Archisearch Career Days, που έχουν ήδη ξεκινήσει, και των Archisearch Portfolio Reviews, ο Βασίλης Μπαρτζώκας, ιδρυτής του Archisearch.gr & της Design Ambassador,  φιλοξενεί καταξιωμένους αρχιτέκτονες για να αφηγηθούν τη διαδρομή τους και τις εμπειρίες τους και να προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές στους νέους αρχιτέκτονες. Τα Archisearch Talks έχουν ήδη καταφέρει να βρεθούν στην 4η θέση στο ελληνικό τοπ 20 των Podcast Charts του Spotify! Ακούστε τα στο Spotify, στα Google Podcasts, Apple Podcasts και σε άλλες διαθέσιμες πλατφόρμες.  Archisearch Talks Podcasts

Curation and Program Management by: The Design Ambassador
Brand Identity created by: Cursor Design Studio

Ακολουθήστε το Archisearch στο facebook και στο instagram 
Ακολουθήστε την Design Ambassador στο facebook και στο instagram 


RELATED ARTICLES