Είσαι ή νιώθεις καλλιτέχνης; Η Absolut δίνει βήμα στη δημιουργικότητά σου.

Πάρε μέρος στον παγκόσμιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό «Absolut Creative Competition». Και πού ξέρεις μπορεί να είσαι ο επόμενος καλλιτέχνης, που θα προστεθεί στην πινακοθήκη των διάσημων συνεργασιών της Absolut με τους πιο πρωτοποριακούς καλλιτέχνες στον κόσμο.

Τα τελευταία 40 χρόνια, η Absolut έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 550 από τους πιο τολμηρούς καλλιτέχνες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Arman Armand, Romero Britto και Maurizio Cattelan, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πάνω από 800 έργα τέχνης.

Το σκεπτικό του παγκόσμιου διαγωνισμού είναι κάθε νέος καλλιτέχνης να εκφράσει με το δικό του τρόπο την εικόνα για ένα καλύτερο αύριο, εμπνευσμένο από τα πιστεύω της Absolut, τα οποία εστιάζουν στην ισότητα ανθρώπων και φίλων, στην άρση κάθε είδους αποκλεισμού και την ελευθερία έκφρασης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι η δημιουργικότητα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!

Αν είσαι πάνω από 21 ετών, μπες στο λινκ και στείλε το έργο σου τώρα ή μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019!

 

Εκτός από το ότι θα δουν τη δουλειά σου πολύ καταξιωμένοι καλλιτέχνες και επιμελητές τέχνης από όλο τον κόσμο, έχεις πολλούς λόγους να πάρεις μέρος: 

Αν είσαι ο παγκόσμιος νικητής κερδίζεις 20.000 ευρώ, βραβεύεσαι στην Τελετή απονομής στην Στοκχόλμη και καμαρώνεις το έργο σου να προβάλλεται σε ένα κεντρικό σημείο σε πόλη του εξωτερικού.

Αν είσαι ο Έλληνας νικητής, κερδίζεις 2 έπαθλα:

    1. Η Absolut θα υποστηρίξει τη δημιουργία και προώθηση της ψηφιακής σου εικόνας, επενδύοντας 3.000€ σε ενέργειες προβολής και
    2. Θα σε στείλει ταξίδι στη Σουηδία όπου θα γίνει η Τελετή απονομής, για να συναντήσεις καλλιτέχνες και κριτικούς τέχνης από όλο τον κόσμο.

Όλες οι συμμετοχές από τις 19 χώρες που συμμετέχουν θα περάσουν την πρώτη φάση της αξιολόγησης, που θα γίνει από Διεθνή κριτική επιτροπή που την απαρτίζουν καταξιωμένοι εκπρόσωποι της τέχνης, μεταξύ των οποίων οι Mickalene Thomas και Aaron Cezar.

Η Mickalene Thomas, η εμβληματική καλλιτέχνης που έχει τη βάση της στη Νέα Υόρκη, δημιουργεί αξιοποιώντας πολλά εικαστικά μέσα, με έμπνευση από την ιστορία της τέχνης και την popular culture, συνθέτοντας έτσι μια μοντέρνα εικόνα της γυναικείας σεξουαλικότητας, ομορφιάς και δύναμης.

Ο Aaron Cezar, ο ιδρυτής και διευθυντής του Delaphina Institute, που έχει την έδρα του στο Λονδίνο, τα τελευταία δέκα χρόνια καθιέρωσε το Delphina Foundation ως σημείο συνάντησης και «εκκολαπτήριο» δημιουργικού ταλέντου, χτίζοντας συνεργασίες με παγκοσμίως καταξιωμένους φορείς.

Θα ακολουθήσει αξιολόγηση σε τοπικό επίπεδο, η οποία θα αναδείξει τον νικητή κάθε χώρας.
Την Ελληνική Κριτική Επιτροπή συνθέτουν οι:

  • Poka Yio, εικαστικός, επιμελητής, ιδρυτικός διευθυντής της Athens Biennale και Αναπληρωτής Καθηγητής της ΑΣΚΤ
  • Γιώργος Καζάζης, εικαστικός και Καθηγητής της ΑΣΚΤ και η
  • Mickalene Thomas, εικαστικός και συνεργάτης της ABSOLUT που έχει τη βάση της στη Νέα Υόρκη.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είναι 21 ετών και άνω.

Η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαίου του 2019 στην Στοκχόλμη.

Για να μάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμό, δείτε το σχετικό video εδώ.


RELATED ARTICLES