Στόχος της μελέτης ήταν η στέγαση, η εξυπηρέτηση και η διαπραγμάτευση των διαφορετικών και συνεχώς μεταβαλλόμενων αναγκών μιας εκτεταμένης οικογένειας. Το άνετο κλιμακοστάσιο με τον μεγάλο φεγγίτη, είναι η πινακοθήκη και η καρδιά του κτηρίου που συνενώνει τις δύο κατοικίες. Οι χώροι καθημερινής διαβίωσης, διαφορετικών διαστάσεων και ακουστικών ποιοτήτων σχεδιασθήκαν με τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν μουσικές εκδηλώσεις και κοινωνικές συγκεντρώσεις διαφόρων μεγεθών.
 
Ανάμεσα στο ‘κτισμένο’ και το ‘άκτιστο’ του πυκνοφυτεμένου αστικού κήπου, πλαίσια, πλατφόρμες, εσοχές και προεξοχές δημιουργούν περίπλοκες συσχετίσεις και απρόβλεπτες προοπτικές.
 
Πάνω στη βάση από μαύρο ανεπίχριστο σκυρόδεμα, ο διώροφος όγκος, επενδύεται με σταθερά και κινούμενα πανέλα λευκού Teflon. Η επιδερμίδα του κτηρίου αποτελεί αναφορά στην υλική ποιότητα και υφή της χαμένης παράδοσης των λινών υφασμάτων της Βοημίας.
 
Το κτήριο πληροί τις υψηλότερες κτηριακές επιδόσεις και ενεργειακές προδιαγραφές παρά τα μεγάλα υαλοστάσια. Το σύστημα θέρμανσης και δροσισμού λειτουργεί με γεωθερμική αντλία θερμότητας και είναι συγχωνευμένο στον φέροντα οργανισμό.
Archisearch - buerger katsota architects image 07BUERGER KATSOTA ARCHITECTS IMAGE 07
Archisearch - buerger katsota architects image 06BUERGER KATSOTA ARCHITECTS IMAGE 06
Archisearch - buerger katsota architects image 05BUERGER KATSOTA ARCHITECTS IMAGE 05
Archisearch - buerger katsota architects image 04BUERGER KATSOTA ARCHITECTS IMAGE 04
Archisearch - buerger katsota architects image 03BUERGER KATSOTA ARCHITECTS IMAGE 03
Archisearch - buerger katsota architects image 02BUERGER KATSOTA ARCHITECTS IMAGE 02

RELATED ARTICLES