Οι βραβευθέντες των Building Materials Awards 2022 | by Boussias

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Radisson Blu Park, η τελετή απονομής των Building Materials Awards 2022 που διοργανώθηκαν από την Boussias, βραβεία τα οποία επιβραβεύουν την επένδυση στην έρευνα και ανάπτυξη δομικών υλικών, εξελιγμένης τεχνολογίας, με το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τη μέγιστη δυνατή ευχρηστία και να συμβάλλουν στην ευζωΐα των ανθρώπων.

-text by the authors

Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από καταξιωμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, Αντωνία Μοροπούλου.

Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντωνία Μοροπούλου δήλωσε σχετικά: «Σε μια στιγμή κρίσιμη για όλο τον κόσμο η σημερινή βράβευση των δομικών υλικών αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τους παρόντες. Η παραγωγή δομικών υλικών ξεπερνά περίπου το 1/3 της παραγωγής του ακαθάριστων προϊόντος της βιομηχανίας με χαρακτηριστικά καινοτομίας, εφαρμόζοντας έρευνα που παράγεται στην Ελλάδα και καθιστώντας τη βιομηχανία ανταγωνιστική. Δημιουργεί ευκαιρία στην κατασκευή γιατί η κατασκευή αποτελεί ακόμη, παρά την κρίση, τη λοκομοτίβα της ανάπτυξης με συνεχώς κλιμακούμενα θετικά αποτελέσματα λόγω της καινοτομίας. Το μήνυμα των Building Materials Awards 2022 στις Εταιρείες : Τολμήστε να προβάλετε τα προϊόντα σας στο διαγωνισμό! Προβάλλεται έτσι η  καινοτομία και διευρύνεται η αγορά για όλους, όχι μόνο για τους νικητές. Η αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή, που απαρτίζεται από Καθηγητές Πολυτεχνείων και Μηχανικούς με μεγάλη εμπειρία σε κάθε είδος εφαρμογής,  είναι διεπιστημονική, όπως άλλωστε και η σύνθεσή της και πολυκριτηριακή με κριτήρια αποτίμησης την καινοτομία, επιτελεστικότητα (Perfomance), κόστος & χρόνος Ζωής, ανθεκτικότητα, περιβαλλοντικό αποτύπωμα, πλαστιμότητα, συμβατότητα με το υφιστάμενο υπόστρωμα υλικού ή συστήματος υλικών, την εξαγωγιμότητα.» Κλείνοντας το χαιρετισμό της η κυρία Μοροπούλου είπε: «Θέλω να συγχαρώ τη BOUSSIAS για την πρωτοβουλία και να την ευχαριστήσω για την τιμή που μας έκανε , θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσους υπέβαλαν υποψηφιότητα και στήριξαν αυτή την απάντηση στην πρόκληση που ζούμε όλοι στο χώρο μας. Θέλω να ευχαριστήσω το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας που έδωσε την αιγίδα του σε αυτή τη δραστηριότητα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους όσους συνεργαστήκαμε μαζί τους για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα και να τελειώσω λέγοντας ότι πάντα υπάρχουν εμβληματικές προσπάθειες που φωτίζουν το δρόμο αυτό και πρέπει να αναδεικνύονται»

 

 ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το Βραβείο της Χρονιάς απέσπασε:

Building Materials Company of the Year, Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

GOLD ΒΡΑΒΕΙΑ

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ διακρίθηκε με 3 GOLD βραβεία για τα προϊόντα Ειδικά Σκυροδέματα, Gunitech και LYSIS.

Από 2 GOLD βραβεία απέσπασε η ISOMAT S.A., για τα προϊόντα ISOMAT ZERO PAINT και ISOFLEX- PU 500, η NORDIA S.A. για το SVR COOL FACADE και την Καινοτόμα Τεχνολογία CHRYSO® Quad και η PANIDIS S.A. για τα προϊόντα GS-R12 και HA-2750-WL.

Από 1 GOLD βραβείο απέσπασαν οι παρακάτω:

ARISTON GLASS LTD για το Ariston Glass top line Lt1

ΔΑΛΚΑΦΟΥΚΗ ΟΙΚΟΣ ΕΠΕ για το Diathonite Deumix+

ΠΛΑΚΟΠΟΙΪΑ ΑΦΟΙ ΣΤΟΡΙΣΜΕΝΟΥ Α.Ε. για το ECO ROOF Ειδική Ελαφροβαρής Λευκή Τσιμεντόπλακα

SYSTEM TECHNICA για το SΤ-100  SMART (WITH ACTIVE BIO FOAM TECHNOLOGY)


 

ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Με προτροπή της Προέδρου των Building Materials Awards , κυρία Μοροπούλου, απονεμήθηκαν Τιμητικές Διακρίσεις σε τρία πρόσωπα που επέλεξε η ίδια με μεγάλη συνεισφορά στο χώρο δραστηριότητάς τους. Έναν ακαδημαϊκό, ένα στέλεχος και έναν επιχειρηματία.

-Στο Θεόδωρο Σκουλικίδη για την πρωτοπόρο συμβολή του στην ανάπτυξη της Εκπαίδευσης και της Έρευνας στον Τομέα της Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών στη Σχολή Χημικών, στον αείμνηστο Καθηγητή ΕΜΠ.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που έγινε η απονομή της Τιμητικής Διάκρισης στην οικογένεια του Θεόδωρου Σκουλικίδη από τον Καθηγητή Ευάγγελο Σαπουντζάκη, Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΕΜΠ.

Ο Αντιπρύτανης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ως Αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα ήθελα να μεταφέρω τη θερμή υποστήριξη και το ειλικρινές ενδιαφέρον του Ιδρύματός μας , σε βραβεία καινοτομίας όπως είναι τα Building Materials Awards 2022. Μέσω των βραβείων αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται καινοτόμα δομικά υλικά και συστήματα δόμησης ελληνικής επινόησης που σέβονται το περιβάλλον και αναδεικνύονται οι άοκνες προσπάθειες ελληνικών εταιρειών για εξέλιξη των προϊόντων τους και αποτελεσματική εφαρμογή της καινοτομίας. Τέλος να πω ότι είναι ιδιαίτερη συγκίνηση για μένα ,ούτε θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ, ότι θα έδινα κάποτε ένα βραβείο σε ένα Καθηγητή μου όταν ήμουν πρωτοετής φοιτητής της σχολής Πολιτικών Μηχανικών στο μάθημα της Χημείας, τον αείμνηστο κύριο Σκουλικίδη. Ευχαριστώ πολύ για την τιμή!»

Την Τιμητική Διάκριση παρέδωσε στον υιό του αειμνήστου ο Καθηγητής Ευάγγελος Σαπουντζάκης, Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΕΜΠ.

-Επίσης Τιμητικές Διακρίσεις εξέλαβαν οι Φωκίωνας Τασούλας και Αντώνης Σγαρδέλης τις οποίες απένειμε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κύριος Νίκος Παπαθανάσης.

Ο θεσμός των Building Materials Awards πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των ΤΕΕ και Σ.Ε.Χ.Β.  
Υποστηρικτής ήταν η ΚΕΒΕ 
Στρατηγικός συνεργάτης το ARCHISEACH 
Χορηγοί επικοινωνίας energypress.gr, michanikosonline.gr, 4green,gr και news247.gr


RELATED ARTICLES