Τράπεζα χρώματος από τη Vitex A.E. | 7.000 λίτρα χρώματος Vitex with VAIRO στα δημόσια νοσοκομεία

ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ: Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στην Vitex Α.Ε. για την παράδοση περισσότερων από 7.000 Λίτρων Χρώματος Vitex with VAIRO στα Δημόσια Νοσοκομεία

-Δελτίο τύπου

Με μια μεγάλη προσφορά προς τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας εγκαινιάζεται η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ» που έχει σκοπό την παροχή προϊόντων για την αναβάθμιση χώρων που χρησιμοποιούν ή διαβιούν συνάνθρωποι μας, οι οποίοι χρειάζονται υποστήριξη.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας της Vitex A.E. «ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ», 361 Χρωματοπωλεία από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στην 1η ενέργεια με σκοπό την αναβάθμιση χώρων των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Με την ολοκλήρωση της ενέργειας, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 7.000 λίτρα αντιικού χρώματος Vitex with VAIRO (ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ ΕΟΦ: 90167/04-10-2021) για την προστασία των επιφανειών από ιούς, περιλαμβανομένου και του κορωνοϊού SARS-CoV2, καθώς και από βακτήρια που ενοχοποιούνται για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Η ποσότητα χρώματος που συγκεντρώθηκε, θα διατεθεί κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Υγείας, με κριτήριο τις ανάγκες των υγειονομικών δομών. Υπολογίζεται ότι με τη διαθέσιμη ποσότητα χρώματος μπορούν να αναβαθμιστούν περίπου 60.000 τ.μ. εσωτερικών χώρων. 

Κατά την παράδοση της δωρεάς – στις εγκαταστάσεις της  Vitex A.E. στον Ασπρόπυργο – η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ευχαρίστησε την Εταιρεία και τα Χρωματοπωλεία για την προσφορά τους και δήλωσε: «Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας έχουν σε προτεραιότητα την αναβάθμιση των νοσοκομειακών υποδομών, ώστε τόσο οι ασθενείς όσο και οι υγειονομικοί να νιώθουν φιλικό και ασφαλές το περιβάλλον της περίθαλψης. Για το σκοπό αυτό αξιοποιούμε πόρους του τακτικού προϋπολογισμού, του ταμείου ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ και βέβαια ευγενικές δωρεές όπως αυτή της Vitex και των συνεργατών της, τις οποίες επικροτούμε και χαιρετίζουμε. Δημόσια και ιδιωτική πρωτοβουλία μπορούν να συνδυαστούν για την καλύτερη δυνατή φροντίδα εντός του Ε.Σ.Υ.».

O CEO της Vitex Α.Ε., Αρμόδιος Γιαννίδης ανέφερε: «Με αυτή την ενέργεια η εταιρία μας φέρνει στο προσκήνιο την καινοτομία και τη συλλογικότητα του οικοσυστήματός μας. Με ευκαιρία την εξέλιξη της τεχνολογίας  που για πρώτη φορά καθιστά τις βαφόμενες επιφάνειες «αυτοαπολυμαινόμενες» συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας σε μία σπάνια ενέργεια ομαδικής κοινωνικής ευθύνης ενός ολόκληρου κλάδου. Είναι τιμή μας που ηγηθήκαμε μίας ενέργειας που ένωσε συνεργάτες μας από όλη τη χώρα και στηρίζει δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα».

Σχετικά με την Vitex A.E

H Vitex Α.Ε. κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα στον τομέα των δομικών υλικών από το 1932. Με έδρα στον Ασπρόπυργο Αττικής, με τέσσερις σύγχρονες μονάδες παραγωγής και με δύο θυγατρικές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σερβία και Βουλγαρία), η Vitex προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για αρχιτεκτονικά χρώματα νερού και διαλύτου (Vitex), ασφαλτικές μονώσεις (Hermes) και εξωτερική θερμομόνωση (Vitextherm). Η Vitex διαθέτει από τις πιο σύγχρονες και βιώσιμες μονάδες παραγωγής χρωμάτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα και 20 χώρες παγκοσμίως. Οι αρχές της βιωσιμότητας ενισχύουν το λειτουργικό της μοντέλο, με την παραγωγική μονάδα να λειτουργεί με διαδικασίες πολιτικής μηδενικών απορριμμάτων, μηδενικών ατυχημάτων και μηδενικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά πάρκα οροφής 1ΜW. Η Vitex κατατάχθηκε στη λίστα Best WorkplacesΤΜ Hellas 2021 ως μία από τις 10 εταιρείες στην Ελλάδα με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον καθώς και αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία ESG των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2021. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το vitex.gr.


RELATED ARTICLES