Το Architecture & Design Film Festival έρχεται στην Αθήνα!

Το ADFF – Architecture & Design Film Festival έχει ήδη διανύσει μια δεκαετή επιτυχημένη πορεία σε Αίθουσες της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες, έχοντας πλέον καθιερωθεί στους κόλπους των δύο αυτών κοινοτήτων, σαν ένα σημαντικό και πολυαναμενόμενο Design Event. Η επιτυχία αυτή συνέβαλε στην περαιτέρω ανάπτυξη και επέκτασή του και σε άλλες πόλεις, τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών (Μοντάνα, Νέα Ορλεάνη, Σικάγο, Ουάσιγκτον,Τάλσα), όσο και εκτός Αμερικής (Σεούλ). Η πρώτη εμφάνιση του Architecture and Design Film Festival στην Ευρώπη, θαγίνει επί ελληνικού εδάφους, συγκεκριμένα στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς) και είναι αποτέλεσμα της συνέργειας μεταξύ του Archisearch.gr και της Demand, δυο σημαντικών φορέων που αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια έναν συστηματικό διάλογο με τον κόσμο της Αρχιτεκτονικής και του Design. Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ταινίες που αντικατοπτρίζουντο πιο σύγχρονο και πρωτοποριακό προφίλ της παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής και του Design, να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες θεματικές συζητήσεις σε καλά οργανωμένα πάνελ και να συναναστραφεί με προσωπικότητες που προσεγγίζουν τους δύο τομείς.

Τι είναι το ADFF – Το Architecture & Design Film Festival είναι μια γιορτή, που αναδεικνύει την έμπνευση και τη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζουν την αρχιτεκτονική και το design. Με καλά επιμελημένη επιλογή ταινιών, οι οποίες συνοδεύονται από πάνελ συζητήσεων, παράλληλα events και παρουσιάσεις, το ADFF απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την αρχιτεκτονική και το design, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνδυάσουν διασκέδαση, δικτύωση και εκπαίδευση. Ενδιαφέρουσες προβολές, σημαντικά πρόσωπα που συμμετέχουν στα πάνελ και μια σειρά από εκδηλώσεις σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και Σικάγο, αποτελούν τα μέχρι τώρα χαρακτηριστικά του ADFF, κατατάσσοντάς το σε ένα από τα κορυφαία θεματικά film festivals.

Το ADFF: ATHENS 2018 θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη | ΚτίριοΠειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, 118 54 Αθήνα). Το Μουσείο Μπενάκηεδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στην πρωτεύουσα στηρίζοντας ανελλιπώς τονπολιτισμό. Παρουσιάζει το έργο σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής καιδιεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής, διοργανώνει και φιλοξενεί κάποια από τα πιοπετυχημένα δρώμενα της πόλης και γενικότερα της χώρας.

Το ADFF: ATHENS 2018 θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 27 έως 29 Απριλίου του 2018, και συμπληρωματικά των προβολών των ταινιών, θα συμπεριλαμβάνει:
›Πάνελ με εκπροσώπους της αρχιτεκτονικής και του design
›Συζητήσεις γύρω από τη θεματολογία των ταινιών
›Q&A με τους δημιουργούς των ταινιών
›Δρώμενα και πάρτι που θα δώσουν την ευκαιρία για δικτύωση καιδιεύρυνση γνωριμιών και γνώσεων.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες!


RELATED ARTICLES