Σεμινάριο Spiral Glass Column από το Decode Fab Lab σε συνεργασία με τη Nafpliotis Glass | 24-27 Φεβρουαρίου, ΕΣΩ 2018

Στα πλαίσια του ΕΣΩ 2018 και σε συνεργασία με την Nafpliotis Glass, το Decode Fab Lab διοργανώνει σεμινάριο για τις βασικές αρχές παραμετρικού σχεδιασμού με τη χρήση του Grasshopper3d, καθώς και τη διαδικασία προετοιμασίας και κατασκευής δισδιάστατων και τρισδιάστατων μοντέλων με τεχνικές laser cutting και CNC milling.

Spiral Glass Column – Κατασκευή ελικοειδούς φωτιστικού

Το “Spiral Glass Column”  είναι ένα εισαγωγικό Grasshopper3D & CNC-milling/ Laser-cutting σεμινάριο που απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τον παραμετρικό σχεδιασμό και την κατασκευή, ανεξαρτήτου επιπέδου. Θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε όλη τη διαδικασία, από το σχεδιασμό μέχρι τη δημιουργία του τελικού αντικειμένου υπό κλίμακα, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του εργαστηρίου μας.  Το πρωτότυπο αντικείμενο θα κατασκευαστεί από γυαλί στην εταιρεία Nafpliotis Glass, την οποία θα επισκεφθούμε  για να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία, και θα εκτεθεί στην ημερίδα Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικής ΕΣΩ 2018, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, την 1η Μαρτίου.

Σεμινάριο, Spiral Glass Column, Decode Fab Lab, Nafpliotis Glass, παραμετρικός σχεδιασμός, ΕΣΩ 2018Σεμινάριο, Spiral Glass Column, Decode Fab Lab, Nafpliotis Glass, παραμετρικός σχεδιασμός, ΕΣΩ 2018

Πρόγραμμα

Το σεμινάριο “Spiral Glass Column” θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις μέρες, στις 24-27 Φεβρουαρίου. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 10.00 και τελειώνουν στις 19.00, με ένα ενδιάμεσο μεσημεριανό διάλειμμα μίας ώρας.

Τις δύο πρώτες μέρες θα γίνει μια εισαγωγή στις βασικές αρχές παραμετρικού σχεδιασμού με το Grasshopper 3d, που θα εστιάσει στο σχεδιασμού του φωτιστικού και στις απαραίτητες λεπτομέρειες για την δημιουργία του πρωτότυπου αντικειμένου. Την τρίτη μέρα θα γνωρίσουμε τη διαδικασία κατασκευής βήμα προς βήμα και θα δημιουργήσουμε το δικό μας φωτιστικό υπό κλίμακα που θα προκύψει από το σχεδιασμό μας. Την τελευταία μέρα θα επισκευθούμε την εταιρεία Nafpliotis Glass και θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία κατασκευής του πρωτότυπου αντικειμένου από γυαλί!

Σεμινάριο, Spiral Glass Column, Decode Fab Lab, Nafpliotis Glass, παραμετρικός σχεδιασμός, ΕΣΩ 2018

Προαπαιτούμενα

Το μόνο προαπαιτούμενο είναι βασικές γνώσεις στα Windows και διάθεση για δημιουργικότητα!
Η εμπειρία στο σχεδιασμό με rhino3d θα είναι ιδιαίτερα βοηθητική για εσάς, αλλά όχι απαραίτητη.

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν:
*Το προσωπικό τους laptop. Μπορούν να διατεθούν υπολογιστές μετά από συνεννόηση.
*Rhinoceros3d V6.0 εγκατεστημένο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε για 90 ημέρες την δοκιμαστική έκδοση που θα βρείτε εδώ
*Grasshopper 3d (latest version) εγκατεστημένο. Μπορείτε να βρείτε το plugin δωρεάν εδώ

NAFPLIOTIS GLASS

Nafpliotis Glass, founded in 1962, is for more than 50 years the pioneer company in the field of glass. With a wide range of products and services provided, the company is situated in Moschato and the privately owned facilities are about to expand. The company’s development the past years and its adaptability to changing conditions of the market, have made it the leader in the field of glass.

Σεμινάριο, Spiral Glass Column, Decode Fab Lab, Nafpliotis Glass, παραμετρικός σχεδιασμός, ΕΣΩ 2018

ΕΣΩ 2018

Η ημερίδα ΕΣΩ συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους σημαντικότερους εκπροσώπους στης ελληνικής δημιουργικής σκηνής. Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018 στη μεγάλη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Βασικές θεματικές της ημερίδας είναι  το Internet Sensation, η Αρχιτεκτονική και η Πόλη, ο Σχεδιασμός Κατοικιών και Ξενοδοχείων, ο Βιομηχανικός Σχεδιασμός, αλλά και Έργα Μικρής και Μεγάλης Κλίμακας.

Σεμινάριο, Spiral Glass Column, Decode Fab Lab, Nafpliotis Glass, παραμετρικός σχεδιασμός, ΕΣΩ 2018

Agenda
Διάρκεια εργαστηρίου:  10:00 – 19:00, 24 Φεβρουαρίου έως 27 Φεβρουαρίου 2018
Κόστος: 120€ – 155€
facebook event: https://www.facebook.com/events/216714032231665/


Δηλώστε συμμετοχή εδώ!

 
Μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε δωρεάν συμμετοχή στο εργαστήριο στο ανάλογο post στη σελίδα μας στο facebook! 

RELATED ARTICLES