Στη σύγχρονη πραγματικότητα, οι χώροι εργασίας έχουν αλλάξει σημαντικά. Η ανάγκη στατικών θέσεων έχει εξαφανιστεί, και στη θέση της έχει αναδυθεί η ανάγκη για οργάνωση ανοιχτών, ευέλικτων χώρων, που ενσωματώνουν περιοχές ομαδικής εργασίας,  περιοχές χαλάρωσης αλλά και περιοχές που προσφέρουν στιγμές ιδιωτικότητας. Επιχειρώντας να καλύψει τις νέες αυτές ανάγκες η εταιρεία Sato, παρουσιάζει τη νέα σειρά επίπλωσης γραφείου Circuit Prive, η οποία προσφέρει μερική ιδιωτικότητα στους open space χώρους εργασίας.

Καναπέδες: Πού να τους τοποθετήσετε στο χώρο εργασίας?

Τα τελευταία χρόνια, οι χώροι εργασίας εξελίσσονται συνεχώς και ενσωματώνουν όλο και περισσότερες καινοτομίες. Χάρη στην τεχνολογία, η εργασία έχει γίνει πιο ευέλικτη και η κινητικότητα αυξήθηκε. Ως αποτέλεσμα, η ανάγκη για σχεδιασμό απόλυτα στατικών θέσεων για τους εργαζόμενους έχει εξαφανιστεί. Πλέον, η τάση είναι να χρησιμοποιούνται ανοιχτοί χώροι, εξοπλισμένοι με έξυπνες τεχνολογικές συσκευές και περιοχές χαλάρωσης με αναπαυτικούς καναπέδες.

Ορισμένοι σχεδιαστές χώρων γραφείου επικεντρώνεται στο λεγόμενο “Green Office”. Εισάγουν στο χώρο στοιχεία όπως κρεμαστά φυτά, μικρά σιντριβάνια, έπιπλα από μπαμπού ή ξύλινα διαχωριστικά. Φαίνεται πως τα φυσικά στοιχεία ενισχύουν την ευημερία και τη δημιουργικότητα των εργαζομένων.

Μία άλλη μερίδα σχεδιαστών γραφείου υιοθετεί το λεγόμενο “Μοντέλο Οριζόντιας Οργάνωσης”. Όχι ως προς τη διοικητική δομή, αλλά ως προς το σχεδιασμό του χώρου. Με αυτό το μοντέλο διευκολύνεται η συνεργασία μεταξύ εργαζομένων με διαφορετικούς ρόλους που εργάζονται σε κοινό χώρο.

Office Trends

Συχνά ακούμε την έννοια του ΄Smart Office΄.

Σκοπός του Smart Office δεν είναι η μείωση των θέσεων εργασίας, αλλά η εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων γύρω από τη λογική με την οποία έχουν σχεδιαστεί οι χώροι εργασίας και η επανεξέταση ενός σύγχρονου σχεδιασμού τους. 

Σε πρόσφατη έρευνα του Smart Working Obsormatory από την πολυτεχνική σχολή του Μιλάνο, οι πιο βασικές αρχές στους χώρους εργασίας εστιάζουν στην ευελιξία, την πολυλειτουργικότητα, την ακουστική άνεση, την τεχνολογία, τη διαχείριση κτηρίων και την ευεξία. Μεταξύ αυτών των αρχών, ο σχεδιασμός χώρων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων, είναι η αρχή με τη μεγαλύτερη σημασία. Ως εκ τούτου, η έρευνα προτείνει να ενθαρρύνετε τις συναντήσεις σε χώρους με αναπαυτικούς καναπέδες, σε meeting rooms και σε χώρους αναψυχής ή χαλάρωσης. Τέτοιου είδους χώροι είναι στρατηγικής σημασίας για την επίτευξη αποτελεσματικής συνεργασίας και την ενίσχυση της επικοινωνίας στο χώρο εργασίας.

Και μετά?

Είναι δεδομένο ότι κάθε χώρος εργασίας αντικατοπτρίζει συγκεκριμένες πτυχές και εν γένη το ύφος της επιχείρησής σας. Όμως, οι τάσεις αναφορικά με το τι λειτουργεί καλά, μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας.

Η δημιουργία χώρων οι οποίοι εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ιδιωτικότητα για ομαδική συνεργασία είναι μία εξαιρετική πρόταση για την ανάπτυξη ποιοτικών σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων, διότι επικεντρώνεται στην ευζωία και την ευημερία.

Μια σταγόνα οικειότητας στην εποχή της ομαδικής συνεργασίας

Αυτή ακριβώς η ιδέα οδήγησε την Diemme Office στη δημιουργία και το σχεδιασμό μίας σειράς, ώστε να καλύψει την ανάγκη για μερική ιδιωτικότητα στους open space χώρους εργασίας. Έτσι, επέκτεινε την υφιστάμενη σειρά καναπέδων Circuit δημιουργώντας το Circuit Prive! Ένα μοντέλο που εκφράζει πλήρως την κοινωνικοποίηση στο χώρο εργασίας, ενώ απέχει από το κλασικό ύφους του παραδοσιακού απομονωμένου κλειστού γραφείου.

Το Circuit Prive είναι ένα αρθρωτό σύστημα καναπέδων που συνδέεται με τα υπόλοιπα στοιχεία της οικογένειας Circuit, δημιουργεί πρωτότυπους συνδυασμούς και ταιριάζει ιδανικά σε κάθε χώρο. Τα πλαϊνά μέρη (σε ανοιχτή ή κλειστή μορφή) έχουν διπλό ρόλο. Αφενός έχουν διαχωριστικό ρόλο και αφετέρου  λειτουργικό ρόλο. Επιτρέπουν τη δυνατότητα ηλεκτροδότησης, προσφέρουν διαδραστικότητα και συμβαδίζουν με την τεχνολογία. 

Οι διαθέσιμες επιλογές του Cirvuit Prive περιλαμβάνουν διάφορα ύψη στην πλάτη και στο πλαίσιο. Το ψηλό μοντέλο είναι ιδανικό για τη δημιουργία άνετων χώρων αναψυχής ή face to face meeting points. Το διθέσιο μοντέλο προσφέρει πολλές επιλογές προσαρμογής και απεριόριστη ευελιξία. Τα στοιχεία της σειράς Circuit αποτελούν μία αναπαυτική γωνιά με μοντέρνο σχεδιασμό και κομψό στυλ.

Τι συμβαίνει όμως, εάν συνδυάζουμε την τεχνολογία στα έπιπλα;

Circuit Μultimedia. Ο ευέλικτος καναπές υποδοχής

Στην έκθεση Orgatec 2018, οι ιθύνοντες της Diemme Office ερωτήθηκαν για το πως μπορούν να δώσουν ακόμη περισσότερη ελευθερία στον ίδιο χώρο. Η απάντησή τους ήταν: “Με το Circuit Multimedia φυσικά!”.

Το νέο μέλος της σειράς Circuit φέρει την υπογραφή του τμήματος σχεδιασμού της Diemme και σχεδιάστηκε με κύριο γνώμονα την συνεργασία. Αποτελείται από ένα τροχήλατο σύστημα panel με προσαρτημένο γραφείο, ενσωματωμένα multimedia ports και δυνατότητα τοποθέτησης οθόνης. Αποτελεί ένα πολυλειτουργικό στοιχείο με σταθερή βάση με λεπτομέρειες από φυσικό ξύλο ή τροχήλατη βάση με ροδάκια. Η μετακίνησή του είναι ιδιαίτερα εύκολη και αποτελεί την ιδανική λύση για συναντήσεις ομάδων, ανταλλαγή ιδεών και δημιουργικά brainstorming sessions.

Μέσα από τη μεγάλη ποικιλία συνθέσεων που μπορούν να δημιουργηθούν είναι εφικτό μία ομάδα να αποκτήσει την απαραίτητη ιδιωτικότητα σε ένα open space περιβάλλον.

Το Circuit Media είναι εξοπλισμένο με όλες τις απαραίτητες δυνατότητες συνδεσιμότητας για να εργάζεστε αυτόνομα, χωρίς όμως να χάνετε τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια πρακτική και καλαίσθητη γωνία χαλάρωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα.


RELATED ARTICLES