Το OPEN HOUSE Thessaloniki 2021, με μεγάλο χορηγό για ακόμα μια χρονιά την εταιρεία ALUMIL, θα ολοκληρωθεί με ένα online event, το οποίο προγραμματίζεται για το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά ξεναγήσεις σε κατοικίες με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον (VIRTUAL TOURS), συνεντεύξεις από αρχιτεκτονικά γραφεία της πόλης (OPEN OFFICE by ISOMAT) κι ένα livestream event στο YouTube, με προσκεκλημένους ομιλητές.


VIRTUAL TOURS // ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Μπορεί στο φετινό ΟΗΤ, το κοινό που συμμετείχε να ξεναγήθηκε στα κτίρια εξωτερικά, ωστόσο η ομάδα του OPEN HOUSE ετοίμασε μια σειρά από διαδικτυακές ξεναγήσεις σε εντυπωσιακές σύγχρονες κατοικίες της Θεσσαλονίκης. Τα 3 βίντεο θα κάνουν πρεμιέρα το

Σάββατο 27/11 στις 11:00
Συμμετέχουν τα έργα:
• Διώροφη αστική κατοικία
• Ιδιωτική Κατοικία στο Πανόραμα
• Μονοκατοικία στο Πανόραμα
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhousethessaloniki.gr/event/virtual-tours/
Δείτε τα βίντεο εδώ: https://youtube.com/playlist?list=PLTMsZwzLFrcGyrNcPXGqldbBZlQqZp8dE

OPEN OFFICE by ISOMAT // ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Η νέα αυτή δράση του OPEN HOUSE Thessaloniki έχει ως στόχο να αναδείξει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους αρχιτέκτονες, που ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο. Τα 3 αρχιτεκτονικά γραφεία που συμμετέχουν, μας μιλούν για τη φιλοσοφία τους, τα έργα τους, τον χώρο στον οποίο δουλεύουν και για το επάγγελμα του αρχιτέκτονα γενικότερα.

Τα 3 βίντεο θα κάνουν πρεμιέρα το Σάββατο 27/11 στις 12:00
Συμμετέχουν οι:
• Urban Soul Project
• Taka + Partners
• Makridis & Associates
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhousethessaloniki.gr/event/open-office/
Δείτε τα βίντεο εδώ: https://youtube.com/playlist?list=PLTMsZwzLFrcGRXi1EtgxnKiRJZlyjQYt6

LIVESTREAM // ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Το καθιερωμένο πλέον Livestream στο YouTube ολοκληρώνει την αρχιτεκτονική μας γιορτή με συζητήσεις με αρχιτέκτονες, ένα πλήθος από βίντεο και live chat με το κοινό. Η ομάδα του ΟΗΤ έχει ετοιμάσει μια δίωρη ζωντανή σύνδεση την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 11.00 στην οποία περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

• Ανασκόπηση των 10 OPEN WALKS που πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης με μεγάλη επιτυχία τον Οκτώβριο στο πλαίσιο του ΟΗΤ 2021_the restart
• Στο πλαίσιο της παράλληλης δράσης Open Office, η αρχιτέκτων Μόρφω Παπανικολάου (Sparch) θα μας μιλήσει περί αρχιτεκτονικής: για την πόλη της Θεσσαλονίκης, το έργο της, τον τρόπο με τον οποίο που δραστηριοποιείται το γραφείο, πως βλέπει το μέλλον και θα απαντήσει όχι μόνο σε δικές μας αλλά και σε δικές σας ερωτήσεις!
• Σε συνεργασία με το Open House Athens, θα παίξει σε πρώτη προβολή το 10ο επεισόδιο των ΟΗΑ 2021 – Virtual Tours, το οποίο αφορά την κατοικία “Obliquity”. Θα ακολουθήσει ζωντανή σύνδεση και συζήτηση με τον αρχιτέκτονα του έργου, Αντώνη Γαβαλά των Gavalas Architects.
• Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού φωτογραφίας στο instagram OPEN PHOTO. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, εμπνευσμένο από τον χορηγό της δράσης, Lazaridis Ceramics ήταν το “Bricks of History”. Οι τρεις νικητήριες φωτογραφίες θα βραβευτούν με έπαθλα φωτογραφικές μηχανές από την Fujifilm Hellas.
• Όπως σε κάθε εκδήλωση μας, έτσι και τώρα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εθελοντές μας, οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί μας άγνωστες πληροφορίες για κτίρια που συμμετείχαν στα OPEN WALKS.

Ένας εκ των τηλεθεατών του Livestream, που θα γράψει κάποιο σχόλιο στο live chat, θα κερδίσει, έπειτα από κλήρωση, μια φωτογραφική μηχανή Fujifilm instax mini 11!

To Livestream θα μαγνητοσκοπηθεί και θα παραμείνει διαθέσιμο στο YouTube στο κανάλι του Open House Thessaloniki.
Παρακολουθήστε το Livestream εδώ: https://youtu.be/Ur_wfpsAjhE
Όλα τα βίντεο της εκδήλωσης προβάλλονται δωρεάν και θα παραμείνουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο: https://www.youtube.com/openhousethessaloniki-2012
Ακολουθήστε την εκδήλωση: https://fb.me/e/4itxL69Kj

Περισσότερες πληροφορίες για το online event του OPEN HOUSE Thessaloniki 2021 μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.openhousethessaloniki.gr
*Το βραβείο κοινού (GALILEO GALILEI OPEN VOTE ) για την καλύτερη διαδρομή κέρδισε η «Συνοικία των εξοχών – η αθέατη πλευρά»

Μέγας χορηγός του OPEN HOUSE Thessaloniki 2021 είναι η εταιρεία ALUMIL
Χορηγός Εθελοντών είναι το φροντιστήριο ξένων γλωσσών GALILEO GALILEI
To OHΤ 2021 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
ΤΟ ΟΗΤ 2021 πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης
Χορηγός επικοινωνίας: EΡΤ 3, 102 fm, 9.58 fm

#oht2021 | #theREstart

Πληροφορίες:
Ρενάτα Δούμα, υπεύθυνη επικοινωνίας ΟΗΤ
Τ: 6937213824 | Μ: [email protected] | www.openhousethessaloniki.gr
Facebook: Open House Thessaloniki
Twitter: @openhousethess
Instagram: οpenhousethessaloniki

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE
H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

Ο ΘΕΣΜΟΣ OPEN HOUSE
Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 50 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.
Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.


RELATED ARTICLES