Η τρέχουσα κατάσταση και οι νέοι ρυθμοί ζωής τα τελευταία χρόνια ήταν έκπληξη για όλους, ανεξάρτητα από την κοινωνική θέση ή τη δουλειά τους.  Βρισκόμενοι σε μια εποχή που πολλές προφανείς έννοιες θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, ο χώρος εργασίας επηρεάζεται όσο ποτέ. Στην καθημερινή πρακτική είναι σημαντική η δημιουργία και υλοποίηση αποτελεσματικών χώρων γραφείων. Η Sato βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους και σε αυτήν την εξαιρετική κατάσταση – μοιράζοντας και προσφέροντας προτάσεις όταν το σπίτι μας γίνεται συχνά το γραφείο μας.

Χ3 WOODEN LEGS ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ | SATO

Είναι τα σπίτια σας έτοιμα για αυτό; Πώς επιτυγχάνετε την ισορροπία εργασίας-ζωής εάν παραμείνετε περιορισμένοι σε έναν χώρο όλη την ημέρα; Και πώς διαχειρίζεστε τη δουλειά των υπαλλήλων σας, οι οποίοι επίσης εργάζονται από το σπίτι; Πώς κάνετε τον χρόνο που περνάτε στο γραφείο του σπιτιού σας εξαιρετικά παραγωγικός;

Ο κύκλος #MakeYourSpaceAtHome αποτελεί μία επιχειρηματική έκδοση όπου εξειδικευμένοι άνθρωποι της Sato μοιράζονται γνώσεις για το σχεδιασμό και την ακουστική του χώρου γραφείων, καθώς και πληροφορίες που λαμβάνονται από συμβούλους προϊόντων και αρχιτέκτονες. 

CS5040 WOODEN LEG, ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ | SATO

Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι σημαντικό, για την ευεξία του σώματος να υπάρχουν τα αντίστοιχα έπιπλα στον χώρο που να είναι αναπαυτικά και λειτουργικά (πχ εστιάζοντας στη σωστή στάση του σώματος, ρυθμίζοντας το ύψος του χώρου εργασίας σας). Η τήρηση αυτών των κανόνων στο γραφείο, όπου όλοι έχουν πρόσβαση σε μια κατάλληλη καρέκλα, φορητό υπολογιστή κ.λπ., είναι εφικτή. Τα ζητήματα εμφανίζονται όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στον σχετικό εξοπλισμό και είναι ανάγκη να δουλέψει κάποιος από το σπίτι.

CS5040 WOODEN LEG, ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ | SATO
CS5040 WOODEN LEG, ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ | SATO

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της εργασίας από το σπίτι, είναι καλό να οριστεί ο χώρος στον οποίο θα εργαστείτε. Θα μπορούσε να είναι τραπέζι τραπεζαρίας και κανονική καρέκλα. Όταν κάθεστε, προσπαθήστε να κρατήσετε τα γόνατά σας υπό γωνία περίπου 90 °. Οι αγκώνες σας πρέπει επίσης να έχουν τη σωστή γωνία αφού βάλετε τους πήχεις στο τραπέζι. Μερικές φορές πρέπει να καθίσετε σε μια διπλωμένη κουβέρτα ή δύο για να το πετύχετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα υποπόδιο (μπορεί να είναι π.χ. κουτί παπουτσιών). 

ΚΑΘΙΣΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ SKIN MESH | SATO
ΚΑΘΙΣΜΑ YOUTEAM SATO

Ταυτόχρονα μπορείτε να εξοπλίσετε τον χώρο με έπιπλα, ειδικά σχεδιασμένα για ένα γραφείο. Η νέα σειρά της Sato, Smart Office εμπνέεται από τις ανάγκες της εποχής και σχεδιάζει έπιπλα γραφείου κατάλληλα για το περιβάλλον του σπιτιού, μεταφέροντας την άνεση και την ποιότητα στο σπίτι. Η σειρά Smart Office προσφέρει καρέκλες γραφείου με υλικά και χρώματα, φιλικά στην ατμόσφαιρα του σπιτιού αλλά ταυτόχρονα με τον κατάλληλο σχεδιασμό για τη σωστή στάση του σώματος και την αίσθηση άνεσης.

Μια άλλη πτυχή είναι η θέση της οθόνης του υπολογιστή: το άνω άκρο της πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οπτική γωνία. Εάν ο φορητός υπολογιστής βρίσκεται στο τραπέζι και το πάνω άκρο της οθόνης είναι πολύ χαμηλό, δοκιμάστε να βάλετε μερικά βιβλία από κάτω.

Χ4 WOODEN LEGS ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ | SATO

Η προμήθεια ενός γραφείου από τη σειρά Smart Office, προσφέρει το κατάλληλο ύψος της επιφάνειας που θα τοποθετήσετε τον υπολογιστή, το κατάλληλο ύψος για διάβασμα ή σημειώσεις. Η ποιότητα δουλειάς θα αυξηθεί καθώς το σώμα θα είναι πιο άνετο στον χώρο και θα προκύψει η αίσθηση ευεξίας.

Χ4 WOODEN LEGS ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ | SATO

Μόλις δημιουργήσετε έναν άνετο αυτοσχέδιο χώρο εργασίας, είναι σημαντικό να αλλάζετε θέση και να κινήστε. Αν περνάτε πολύ χρόνο καθισμένος, δεν είναι καλό για εσάς, ακόμη και αν η θέση που επιλέγετε είναι πιο εργονομική. Είναι σημαντικό να αλλάξετε τη θέση σας ακολουθώντας το μοντέλο 50/25/25: κατά τη διάρκεια μιας ώρας περνάτε το 50% του χρόνου καθιστός, το 25% όρθιος και το άλλο 25% σε κίνηση. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε κάποια άσκηση για να χαλαρώσετε την ένταση των μυών σας, να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη δυσκαμψία και να παρέχετε στον εγκέφαλό σας μια επιπλέον δόση οξυγόνου. 

Facts & Credits
Article title Minimalist style office: when less is more
Text Sato
Sources NowyStyl
Photography Sato projects


RELATED ARTICLES