Με 100% απορρόφηση ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του αμειβόμενου προγράμματος κατάρτισης Extrude Your Career Inalumil της ALUMIL

Με υπευθυνότητα απέναντι στις τοπικές κοινωνίες μέσα στις οποίες δραστηριοποιείται, η ALUMIL υιοθετεί διαρκώς πρακτικές για τη μεγιστοποίηση της θετικής, άμεσης ή έμμεσης, επίδρασής της σε αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει το αμειβόμενο πρόγραμμα κατάρτισης Extrude Your Career InAlumil, ένα πρότυπο πρόγραμμα για νέους μηχανικούς διάρκειας δέκα μηνών.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2023, δίνοντας την ευκαιρία σε δύο νέους μηχανικούς να παρακολουθήσουν το «ταξίδι» της παραγωγής των προφίλ αλουμινίου, γνωρίζοντας όλα τα τμήματα του εργοστασίου της εταιρείας στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, συμμετέχοντας σε απαιτητικά projects με την καθοδήγηση έμπειρων μηχανικών, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και αναπτύσσοντας καίριες δεξιότητες.


Προσεγγίζοντας ολιστικά την καθημερινότητα του μηχανικού σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, οι δύο συμμετέχοντες βίωσαν μια μοναδική εμπειρία on the job εκπαίδευσης, που συνέβαλε σημαντικά στην επαγγελματική τους εξέλιξη, εξέλιξη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της εταιρείας να ενταχθούν στο δυναμικό της και να συνεχίσουν την καριέρα τους ως Alumilers.


Μετά από την επιτυχία του πρώτου κύκλου, η ALUMIL ετοιμάζει τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος, το οποίο φέτος θα είναι ανοιχτό σε επαγγελματίες ανεξαρτήτου ηλικίας, εμπειρίας και ειδικότητας. Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες εκπαίδευσης και εργασίας προσβάσιμες σε όλους, αξιοποιώντας και απορροφώντας τα ταλέντα που αφθονούν στη χώρα μας. 


Μάθετε, επίσης, για την πρωτοβουλία της Alumil, “Architectural Aluminium Academy” εδώ !


RELATED ARTICLES