Η ΝΕΟΚΕΜ για τον αρχιτέκτονα. 50 + 1 χρόνια συνέπεια στην υψηλή ποιότητα. Η ΝΕΟΚΕΜ, η μοναδική εταιρεία παραγωγής χρώματος πούδρας για αρχιτεκτονικές εφαρμογές στη Ελλάδα, συνεχίζει από το 1972 στο δρόμο της ανάπτυξης πιστή πάντοτε στις αξίες της.

-Δελτίο τύπου

Για περισσότερα από 30 χρόνια, όλες οι πούδρες βαφής παράγονται στην Ελλάδα σε μια σύγχρονη και μεγάλη εργοστασιακή μονάδα, διασφαλίζοντας τη συνέπεια στην υψηλή ποιότητα.

Εμπνεόμαστε από την αγορά, σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε χρώματα πούδρας υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής, σε συνεργασία με αρχιτέκτονες και κατασκευαστές.

Επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε στον αρχιτέκτονα – μελετητή ολοκληρωμένες λύσεις με μια πλήρη γκάμα μοναδικών χρωμάτων πούδρας, βασισμένες σε έρευνα, καινοτομία και εξειδίκευση.

6 απαντήσεις σε 6 ερωτήσεις για το χρώμα πούδρας στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου

  1. Πώς επηρεάζει το χρώμα πούδρας την αισθητική και την αντοχή;

Το χρώμα πούδρας στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της αισθητικής της κατασκευής, ενώ σε βάθος χρόνου είναι αυτός που καθορίζει την εμφάνιση της κατασκευής. H διεθνής τάση στα χρώματα πούδρας, είναι η χρήση των Υπερανθεκτικών Χρωμάτων Πούδρας στις σύγχρονες αρχιτεκτονικές κατασκευές, τα οποία προστατεύουν, αναβαθμίζουν αισθητικά και προσθέτουν διάρκεια και αξία στην κατασκευή.

  1. Γιατί να επιλέξει ο αρχιτέκτονας – μελετητής προσεχτικά το χρώμα πούδρας;

Η συνεχής έκθεση των χρωμάτων πούδρας στην υπεριώδη ακτινοβολία, μπορεί να προκαλέσει διάφορα σημάδια καταπόνησης, όπως το ξεθώριασμα, τη χαμηλή διατήρηση γυαλάδας και την κιμωλίωση. Οι φθορές που προκύπτουν στο χρώμα απλής ανθεκτικότητας των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, λόγω της υψηλής έντασης ακτινοβολίας που επικρατεί στη χώρα μας, είναι μη αναστρέψιμες.

Όταν οι περιβαλλοντικές συνθήκες είναι αντίξοες, όπως η υψηλή ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας, μπορούμε, σε επίπεδο πρόληψης, να αποφύγουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε το πρόωρο ξεθώριασμα και την απώλεια της στιλπνότητας, επιλέγοντας Υπερανθεκτικά χρώματα πούδρας. Τα Υπερανθεκτικά χρώματα πούδρας της ΝΕΟΚΕΜ έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες υψηλής έντασης ακτινοβολίας που επικρατούν στη χώρα μας.

  1. Υπάρχουν τεχνολογικές εξελίξεις και λύσεις στον τομέα των χρωμάτων πούδρας;

Οι τεχνολογικές εξελίξεις στη βιομηχανία των χρωμάτων πούδρας ηλεκτροστατικής βαφής προσθέτουν στις ήδη υπάρχουσες επιλογές του αρχιτέκτονα – μελετητή νέες προσιτές λύσεις, όπως τα Υπερανθεκτικά χρώματα πούδρας.

Με τα Υπερανθεκτικά χρώματα πούδρας επιτυγχάνουμε

  • προστασία από την υψηλή ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας καθώς έχουν τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερη αντοχήαπό τα χρώματα απλής ανθεκτικότητας
  • εξαιρετική αντοχή στις μηχανικές καταπονήσεις όπως χτυπήματα, χάραξη και τριβή που εμφανίζονται ιδιαίτερα σε χώρους με έντονη χρήση, όπως σχολεία, ξενοδοχεία, κλινικές, γραφεία και επαγγελματικοί χώροι
  1. Ποιες είναι οι συλλογές των Υπερανθεκτικών χρωμάτων πούδρας που προτείνει η ΝΕΟΚΕΜ;

Prisma Collection
Υπερανθεκτικά Ειδικά Χρώματα Πούδρας.

Η συλλογή Prisma περιλαμβάνει 3 μοναδικές σειρές.

Sahara:
Η σειρά Sahara περιλαμβάνει συνολικά 21 μοναδικές αποχρώσεις, σε γήινους και εντυπωσιακούς τόνους µε υφή αµµοβολισµένης επιφάνειας και μεταλλικό εφέ.

Riviera:
Η σειρά Riviera η οποία περιλαμβάνει 15 αποχρώσεις  µε υφή αµµοβολισµένης επιφάνειας και μεταλλικό εφέ, είναι εμπνευσμένη από την εντυπωσιακή  χρωματική παλέτα που σχηματίζεται στις ριβιέρες ανά τον κόσμο.

Cosmos:
Η σειρά Cosmos περιέχει 8 δυναμικές αποχρώσεις µε µατ μεταλλικό εφέ σε λεία επιφάνεια και παράλληλα συμπληρώνεται µε 6 νέες, μοντέρνες αποχρώσεις µε υφή αµµοβολισµένης επιφάνειας και μεταλλικό εφέ.

Όλες οι σειρές είναι είναι πιστοποιηµένες µε το διεθνές σήµα ποιότητας 

Ammos Collection
Υπερανθεκτικά RAL Χρώματα Πούδρας

Η συλλογή Ammos περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα Υπερανθεκτικών χρωμάτων πούδρας σε RAL αποχρώσεις. Η συλλογή είναι πιστοποιημένη µε το διεθνές σήµα ποιότητας Qualicoat (Class 2).

  1. Τα χρώματα πούδρας της ΝΕΟΚΕΜ είναι διαθέσιμα προς χρήση στο σύστημα BIM;

Στην ολοκληρωμένη εφαρμογή του BIM, οι κατασκευαστές, οι μελετητές – αρχιτέκτονες και οι διακοσμητές έχουν πρόσβαση σε τεχνικές πληροφορίες, αναλυτικές περιγραφές των αντικειμένων, πιστοποιήσεις και προδιαγραφές που αφορούν στα αντικείμενα BIM (BIM objects).

Οι επαγγελματίες μπορούν να επωφεληθούν από την αποτελεσματική ψηφιακή ροή εργασίας, η οποία θα βελτιώσει την ταχύτητα και την ποιότητα της διαδικασίας προδιαγραφών.

Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να έχουν άμεση πρόσβαση στις βιβλιοθήκες χρωμάτων NEOKEM και να τις χρησιμοποιούν σε λογισμικό σχεδιασμού όπως το Autodesk Revit για τη δημιουργία νέων έργων και τον καθορισμό προϊόντων NEOKEM.

  1. Τα χρώματα πούδρας της ΝΕΟΚΕΜ έχουν πιστοποίηση LEED;

Με απόλυτη προσήλωση στο φυσικό περιβάλλον, παράγουμε χρώματα πούδρας, βελτιστοποιώντας την ασφάλεια των χρωμάτων µας και την οικολογική τους ταυτότητα, χωρίς να χρησιμοποιούμε διαλύτες, βαρέα μέταλλα και λοιπές τοξικές πρώτες ύλες. Αναπτύσσουμε νέες λύσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων βιωσιμότητας έχοντας στόχο μια βιώσιμη επιχείρηση, ενώ σε κάθε μας προσπάθεια φιλοδοξούμε να μειώνουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα.

Παράλληλα, αναγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο του αρχιτέκτονα, λαμβάνουμε υπόψη τις υψηλές απαιτήσεις του έργου του και ενστερνιζόμαστε τις σύγχρονες ανάγκες και επιθυμίες του για Πράσινη – Βιώσιμη Αρχιτεκτονική και Σχεδιασμό. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του σύγχρονου επαγγελματία για την επιλογή οικοδόμησης πράσινων κτιρίων με οικολογικά οικοδομικά υλικά και υπεύθυνες πρακτικές κατασκευής, που έχουν σκοπό την προστασία του αέρα, του νερού και της γης.

Αναπτύξαμε Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) για τις αρχιτεκτονικές πούδρες της ΝΕΟΚΕΜ, παρέχοντας σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο μέρος της αλυσίδας αξίας τη δυνατότητα αξιολόγησης των προϊόντων μας ως προς την περιβαλλοντική βιωσιμότητά τους. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε στην ελαχιστοποίηση των επιβλαβών επιπτώσεων των κατασκευαστικών έργων, στη διαφύλαξη της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος και επενδύουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

H Νεοκέμ είναι μέγας χορήγος στο συνέδριο ΕΣΩ 2023 που θα πραγαμτοποιηθεί στις 24 Μαΐου


RELATED ARTICLES