ΗUB Lighting & Innovation by Kafkas: μία νέα αντίληψη στο χώρο της Αρχιτεκτονικής με πρωτοποριακές τεχνολογίες, εφαρμογές και end to end λύσεις στον τομέα του φωτισμού και του κτιριακού αυτοματισμού

-text by the authors

Το HUB Lighting and Innovation by Kafkas, το conceptual framework της εταιρείας ΚΑΥΚΑΣ, είναι αφιερωμένο στη διάδραση με το φωτισμό και τον αυτοματισμό και φιλοξενείται σε ένα χώρο υψηλών προδιαγραφών, από τους πιο καινοτόμους στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Το HUB Lighting & Innovation by Kafkas αποτυπώνει το όραμα μιας σύγχρονης επιχείρησης να παρέχει, από την αρχή ενός project μέχρι το τέλος του, εφαρμογές αρχιτεκτονικού, τεχνικού και διακοσμητικού φωτισμού καθώς και λύσεις αυτοματισμού κτιρίων. Ο επισκέπτης μπορεί να αλληλεπιδράσει σε ειδικά διαμορφωμένα experience rooms καθώς ο χώρος διαθέτει τη φιλοσοφία βιωματικής αντίληψης του φωτισμού και της τεχνολογίας.

THE EXPERIENCE ROOM

O νέος χώρος αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς και κόμβο συνάντησης αρχιτεκτόνων, μελετητών, σχεδιαστών εσωτερικών χώρων, τεχνικών εταιρειών, τελικών πελατών και επενδυτών καθώς και ξενοδόχων που ενδιαφέρονται για κορυφαίες λύσεις φωτισμού και αυτοματισμών. Ο σχεδιασμός του στόχο έχει να αναδείξει τον καταλυτικό ρόλο του φωτισμού στην Αρχιτεκτονική. Ο χώρος αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα: τον ισόγειο χώρο που εξυπηρετεί την προβολή λύσεων σε επίπεδο φωτισμού και αυτοματισμού, τον υπόγειο χώρο που έχει χαρακτήρα διαδραστικό και το πατάρι που φιλοξενεί το μελετητικό τμήμα της εταιρείας και μία αίθουσα εκπαιδεύσεων.  

RACK ROOM

Ο φωτισμός μετατρέπεται σε εμπειρία καθώς η περιήγηση του επισκέπτη έχει σχεδιαστεί προκειμένου να αναδείξει όχι μόνο φωτιστικά σώματα, αλλά διαφορετικές πτυχές, αξίες και ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. To experience, το cove the light και το mock up room δίνουν τη δυνατότητα της εμπειρικής κατανόησης του φωτισμού και των συστημάτων αυτοματισμού ενώ, χώροι όπως το lab, το workshop και το αμφιθέατρο προσελκύουν φοιτητές/σπουδαστές αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και συναφών επαγγελμάτων, στοχεύοντας στην εκπαίδευση, τον πειραματισμό, τη ζύμωση ιδεών και την καταγραφή δεδομένων και μετρήσεων.

THE AMPHITHEATER

Το HUB Lighting & Innovation by Kafkas στελεχώνεται από μία έμπειρη ομάδα επαγγελματιών με υψηλή τεχνογνωσία και πάθος για το αντικείμενό τους, με στόχο να προβάλλει την αέναη σχέση μεταξύ Αρχιτεκτονικής και φωτισμού και να προσφέρει ολοκληρωμένες A to Z λύσεις. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την κατάκτηση του Χρυσού Βραβείου στα Lighting Awards 2022 στις κατηγορίες Office & Enhancing Experience Τhrough Lighting αλλά και την κατάκτηση άλλων 5 βραβείων στον ίδιο θεσμό (απέσπασε 6 βραβεία με 8 υποψηφιότητες – 4 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο).

OLIVE SUN VILLA

Οι επιτυχίες αυτές, βασίζονται σε μία προσέγγιση μελέτης και υλοποίησης φωτισμού, οι οποίες εξυπηρετούν με τον βέλτιστο τρόπο τις ανάγκες λειτουργικού φωτισμού, αρχιτεκτονικής και αισθητικής κάθε έργου. Τυπικό παράδειγμα το έργο που αφορά στο σχολείο St Catherines British School, όπου ο φωτισμός ακολουθεί, προσδιορίζει και αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε χώρου: οικεία και φιλική ατμόσφαιρα στο Lobby, ενίσχυση του προσανατολισμού και της συνέχειας στους διαδρόμους του κτιρίου, οπτική άνεση στους χώρους διδασκαλίας, διάλογος με τα υλικά του χώρου. (Golden Award στην κατηγορία Public).

ST CATHERINE’S BRITISH SCHOOL

Άλλο ένα έργο, χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας φωτισμού του HUB Lighting & Innovation by Kafkas, είναι ο εξωτερικός φωτισμός του κτιρίου της εταιρείας Unipharma (Golden Award στην κατηγορία Industrial), με τη χρήση on the edge επώνυμων τεχνολογικών υλικών η όψη του κτιρίου μετατρέπεται σε Media Façade που επικαιροποιείται ανάλογα με την εποχή και τα δρώμενα της πόλης. Οι λύσεις φωτισμού που επιλέχθηκαν στην Olive Sun Villa στην Κρήτη, απέσπασαν το Bronze Award στην κατηγορία Hospitality, με βασικό στοιχείο το διάλογο εσωτερικού – εξωτερικού χώρου, καθώς και παραδοσιακού – μοντέρνου, την ανάδειξη των φυσικών υλικών και τη δημιουργία ενός ατμοσφαιρικού φωτισμού που δίνει έμφαση τόσο στην αρχιτεκτονική του χώρου, όσο και στον βιοκλιματικό σχεδιασμό του.

HUB WORKING STATIONS ΙΣΟΓΕΙΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον ίδιο θεσμό η ΚΑΥΚΑΣ απέσπασε το Χρυσό Βραβείο Supplier of the Year.

Media Ready Synopsis

Το Hub Lighting and Innovation by Kafkas, είναι ένα πρωτοποριακό project που αναδεικνύει τον καταλυτικό ρόλο του φωτισμού στην Αρχιτεκτονική. Το νέο conceptual framework της εταιρείας, είναι αφιερωμένο στην αλληλεπίδραση με τον φωτισμό και τον αυτοματισμό και φιλοξενείται σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών . Αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση της έννοιας του showroom καθώς επικεντρώνεται στον φωτισμό και όχι στο φωτιστικό, ενώ αποτυπώνει το όραμα μιας σύγχρονης και καινοτόμας επιχείρησης να παρέχει, από την αρχή ενός project μέχρι το τέλος του, εφαρμογές και λύσεις αρχιτεκτονικού, τεχνικού και διακοσμητικού φωτισμού καθώς και λύσεις αυτοματισμού κτιρίων.

HUB COVE THE LIGHT

HUB Lighting & Ιnnovation by Kafkas Stores 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τo κεντρικό HUB Lighting & Innovation by Kafkas, συνολικής έκτασης 1.100 τ.μ, στη Λ. Βουλιαγμένης στην Ηλιούπολη, καθώς και τους άλλους δύο μικρότερης έκτασης χώρους που φιλοξενούν το νέο  concept φωτισμού και αυτοματισμών στο Χαλάνδρι της Αθήνας και στα Χανιά, κλείνοντας ραντεβού.

  • Λ. Βουλιαγμένης 517, 163 41 Ηλιούπολη (Flagship Store)
  • Λ. Κηφισίας 296, 15232 Χαλάνδρι
  • Αναγνώστου Γογονή και Περιβολιών, 731 35 Χανιά

Follow HUB Lighting & Innovation by Kafkas on Facebook
Follow Hub kafkas on Instagram

Περισσότερες πληροφορίες για το HUB Lighting & Ιnnovation by Kafkas μπορείτε να βρείτε εδώ και τηλεφωνικά στο 210 9919193.


RELATED ARTICLES

Η ALUMIL χορηγός σε ημερίδα για την αρχιτεκτονική πολιτική στην Ελλάδα