Η Vitex και η GPG ανακοίνωσαν συμφωνία αδειοδότησης της τεχνολογίας VAIRO Healthcare Technology

H κορυφαία ελληνική εταιρεία παραγωγής χρωμάτων Vitex, σε συνεργασία με την General Paints Group (GPG) παρουσιάζουν τα προϊόντα με την πρωτοποριακή τεχνολογία VAIRO. Πρόκειται για μια τεχνολογία βαφής με αποδεδειγμένες αντιιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, που συμβάλλει στη μείωση ιών και βακτηρίων – συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV2 – καθώς και μηδενίζει την ικανότητά τους να μεταδίδονται. Στόχος είναι η εφαρμογή των προϊόντων αυτών σε χώρους υψηλής επισκεψιμότητας και μεγάλης συγκέντρωσης, ώστε να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη προστασία αυτών.

Αθήνα, Ελλάδα – 05 Σεπτεμβρίου 2022– Η Vitex, η κορυφαία ελληνική εταιρεία παραγωγής χρωμάτων και η General Paints Group (GPG), η μητρική εταιρεία των brands χρωμάτων Colour-trend και Curator, και οι δύο μέλη του διεθνούς οργανισμού Color Guild, ανακοίνωσαν συμφωνία αδειοδότησης της VAIRO Healthcare Technology.

«Προσθέτοντας η GPG αυτήν την προηγμένη τεχνολογία, θα ενισχύσει περαιτέρω το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο με χρώματα με λειτουργικά χαρακτηριστικά, προσφέροντας στους καταναλωτές ένα premium προϊόν με σημαντικό όφελος», δήλωσε η Rachel O’Connor, διευθύνουσα σύμβουλος της GPG.

Η VAIRO είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογία βαφής χρωμάτων που αναπτύχθηκε από την Vitex με αποδεδειγμένες αντιιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες στις βαμμένες επιφάνειες. Με την εφαρμογή χρώματος με τεχνολογία VAIRO, ιοί και βακτήρια – συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV2 – μειώνονται σημαντικά καθώς και μηδενίζεται η ικανότητά τους να μεταδίδονται μέσω των βαμμένων επιφανειών. Αυτό το “πρόσθετο εμπόδιο” για τη μετάδοση του SARS-CoV2 είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την προστασία χώρων υψηλής επισκεψιμότητας και μεγάλης συγκέντρωσης π.χ. νοσοκομεία, σχολεία, εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων, ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα.

Τα προϊόντα με τεχνολογία VAIRO έχουν εγκριθεί από την Ιρλανδική Ρυθμιστική Αρχή Προϊόντων Υγείας και τον Ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, που είναι οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της κυκλοφορίας φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην αγορά. Επιπλέον το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας έχει εγκρίνει τη διάθεσή τους σε 80 δημόσια νοσοκομεία που έχουν εφαρμόσει τα προϊόντα.

“Στην Vitex, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη μας ως ενεργός εταιρικός πολίτης, δρούμε με υπευθυνότητα και πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργούμε συνέργειες με τους «εταιρικούς φίλους» μας, οι οποίοι μπορούν να επεκτείνουν το όραμά μας μέσω προηγμένων τεχνολογιών και συνεισφέροντας συλλογικά προς τις κοινότητες και την κοινωνία”, δήλωσε ο Αρμόδιος Γιαννίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Vitex Α.Ε.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή τη συνέργεια, καθώς επίσης ενθουσιασμένοι που φέρνουμε την καινοτομία στην Ιρλανδία, όπου οι καταναλωτές θα επωφεληθούν σημαντικά με προστατευμένους και πιο ασφαλείς χώρους διαβίωσης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ GPG

Η General Paints Group (GPG), η μητρική εταιρεία της premium ιρλανδικής μάρκας χρωμάτων Colourtrend και της πολυτελούς μάρκας χρωμάτων Curator, ιδρύθηκε από τον Ronan O’Connor το 1953. Τη δεκαετία του 1960 η GPG εισήγαγε τα συστήματα χρωματισμού στην Ιρλανδία. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας γαλακτωμάτων από την Αμερική τη δεκαετία του 1960, η GPG έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία χρωμάτων που παρήγαγε χρώμα βάσεως νερού χρησιμοποιώντας καθαρή ακρυλική ρητίνη. Η εταιρεία εισήγαγε στην αγορά το 2018 την πρώτη ιρλανδική μάρκα premium χρωμάτων “Curator”, μια μοναδική συλλογή χρωμάτων που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με 29 από τους κορυφαίους σχεδιαστές της Ιρλανδίας. Έκτοτε, η GPG προώθησε με επιτυχία το Curator στις αγορές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το colourtrend.ie και το curatorpaints.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ  VITEX Α.Ε.

H Vitex Α.Ε. κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα στον τομέα των δομικών υλικών από το 1932. Με έδρα στον Ασπρόπυργο Αττικής, με τέσσερις σύγχρονες μονάδες παραγωγής και με δύο θυγατρικές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σερβία και Βουλγαρία), η Vitex προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για αρχιτεκτονικά χρώματα νερού και διαλύτου (Vitex), ασφαλτικές μονώσεις (Hermes) και εξωτερική θερμομόνωση (Vitextherm). Η Vitex διαθέτει από τις πιο σύγχρονες και βιώσιμες μονάδες παραγωγής χρωμάτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα και 20 χώρες παγκοσμίως. Οι αρχές της βιωσιμότητας ενισχύουν το λειτουργικό της μοντέλο, με την παραγωγική μονάδα να λειτουργεί με διαδικασίες πολιτικής μηδενικών απορριμμάτων, μηδενικών ατυχημάτων και μηδενικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά πάρκα οροφής 1ΜW. Η Vitex κατατάχθηκε στη λίστα Best WorkplacesΤΜ Hellas 2021 ως μία από τις 10 εταιρείες στην Ελλάδα με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον καθώς και αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία ESG των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2021. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το vitex.gr