πλέγμα σύρματος: σύνθεση αισθητικής και λειτουργικότητας.
Η αισθητική της δομής των συρμάτινων πλεγμάτων της GKD – αρχικά ένα καθαρά βιομηχανικό υλικό – είναι αυτή, η οποία δημιουργεί αρχικά την επιθυμία για την χρήση τους στην αρχιτεκτονική και το σχέδιο. Υλικό ευλύγιστο και αντανακλαστικό, γεμάτο ρυθμό και ένταση, θαμπό ή σχεδόν απόλυτα διαφανές ανάλογα με την πρόσπτωση του φωτός: πλέγμα σύρματος προσόψεων, διαχωριστικά ή τοίχοι αποκτούν αισθησιακές ιδιότητες. Αυτό το αποτέλεσμα ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το πλεχτό πλάτος, το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 8μ, σε συνδυασμό με το πρακτικά απεριόριστο μήκος του. Το πλέγμα σύρματος μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε είδος αρχιτεκτονικής – σαν μία πολύπλευρη και εμφανώς λεία εξωτερική επιφάνεια.  
 
Ο συνδυασμός της αλλελεπίδρασης αυτής της δημιουργικής δυνατότητας με την εξαιρετική λειτουργικότητα του υλικού αποτελούν την επιτυχία των πλεγμάτων σύρματος GKD. Όταν η υψηλής ποιότητας αισθητική και οι απαιτητικές αρχιτεκτονικές ανάγκες πρέπει να έρθουν σε ισορροπία, τότε το πλέγμα από ανοξείδωτο ατσάλι αποκαλύπτει τη πραγματική δύναμή του. Τα ευλύγιστα νήματα τα οποία υπάρχουν κατά μήκος των πάνελ είναι πλεγμένα με ανθεκτικό νήμα. Αυτό καθιστά το πλέγμα ευλύγιστο και ταυτόχρονα σταθερό. Η συνεχής αντοχή του στα καιρικά φαινόμενα, τη διάβρωση και τη φωτιά, η εύκολη συντήρηση και ανακυκλωσιμότητα του καθιστούν το υλικό κατάλληλο ως ένα υλικό διαρκούς προστασίας ενάντια στην βροχή, τον άνεμο και τον ήλιο. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για την κατασκευή κιγκλιδωμάτων ασφαλείας ή κλιματικών μεμβρανών – η μεταλλική δομή προσφέρει επιπλέον λειτουργική αξία στην έξυπνη διαχείριση των εγκαταστάσεων.
 
Η μοναδική εμφάνιση των πλεγμάτων της GKD χαρακτηρίζει παγκοσμίως τις προσόψεις ψηλών κτιρίων, σταδίων, μουσείων, πολιτιστικών κέντρων, ξενοδοχείων, αεροδρομίων και – συχνά – χώρων σταθμεύσεως αυτοκινήτων.  
 
media: χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική για την μετάδοση μηνυμάτων
Η αρχιτεκτονική ως φορέας επικοινωνίας κατακλύζει τους δημόσιους χώρους. Η συγκεκριμένη πρόκληση διακρίνεται στη διατήρηση της διαφάνειας ταυτόχρονα με οικονομικές λύσεις. Ο εμπλουτισμός με εικόνες, μηνύματα ή συμφωνίες χρωμάτων, δίνουν στην αρχιτεκτονική ένα υβριδικό χαρακτήρα. Από τη μία πλευρά αναιρείται το στατικό αποτέλεσμα της αρχιτεκτονικής ενώ από την άλλη ο θεατής καλείται να σκεφτεί. Όμως η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των προσόψεων media εξαρτώνται από την επιτυχή ρύθμιση της περίπλοκης αλληλεπίδρασης μεταξύ του επικοινωνιακού σκοπού, την σχεδιαστική-τεχνική εφαρμογή και την ενεργειακή αποδοτικότητα.  
 
Εκτός των εμπρόσθιων και των οπίσθιων προβολών – οι οποίες λειτουργούν την νύχτα, απαιτούν τη δημιουργία ειδικών επιφανειών προβολής και τη τοποθέτηση εξαιρετικά ακριβών μηχανών προβολής σε θέσεις ορισμένες με μεγάλη ακρίβεια – οι πινακίδες αποτελούν τη συμβατική διαδικασία για την επικοινωνιακή ανάπτυξη των προσόψεων. Η ταχεία τεχνολογική ανάπτυξη υψηλής ποιότητας και φωτεινότητας ημιαγωγών, διόδων εκπομπής φωτός, ή εν συντομία LED, έχει ανοίξει τον δρόμο για την έκθεση μεγάλης κλίμακας επικοινωνιακού περιεχομένου στις προσόψεις των κτιρίων.
 
Τα LED αποτελούν μια ολιστική, οραματική λύση και συνδυάζουν την υψηλή φωτεινότητα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μικρότερα μέρη και τη δυνατότητα να ελεγχθούν εύκολα μέσω του διαδικτύου από οποιοδήποτε υπολογιστή. Μία συμβατική λάμπα παράγει 3 lm/W, μία λάμπα αλλογόνου παράγει 20 lm/W ενώ ένα LED 60 lm/W. Επομένως το LED είναι είκοσι φορές πιο αποτελεσματικό από μια λάμπα. Όσο μικρότερη είναι η απόσταση μεταξύ των κουκίδων ή των μικροστοιχείων της εικόνας (πίξελ), τόσο καλύτερη είναι η ανάλυση και η ποιότητα της εικόνας.   Η εταιρία ag4 έχει αναπτύξει μία εναλλακτική για τον συμβατικό σχεδιασμό ηλεκτρονικών προσόψεων: τις διαφανείς προσόψεις. Αυτή η μέθοδος βασίζεται στην ενσωμάτωση LED σε οπτικά ημιδιαφανή και μόνιμα εγκατεστημένα φερέσυχνα συστήματα – σε συνδυασμό με μία στρατηγική επικοινωνιακή ιδέα, συγκεκριμένη για κάθε κτίριο, η οποία πραγματοποιείται με την μορφή ενός ατομικά ρυθμισμένου προγράμματος προβολής. Μία επιπλέον ιδιαιτερότητα παρουσιάζεται στην αόρατη τεχνολογία και η οποία επιτρέπει την προβολή υψηλής ποιότητας εικόνων ακόμα και σε συνθήκες μέρας.  
 
Mediamesh®: διαφανής πλατφόρμα για πολυσύνθετο περιεχόμενο. Το πλέγμα από ανοξείδωτο ατσάλι με ενσωματωμένα LED παρέχει μόνιμες και έξυπνες επικοινωνιακές ιδιότητες στην αρχιτεκτονική. Μέσω μιας συμμαχίας δυνάμεων η GKD και η ag4 ανέπτυξαν το Mediamesh®. Ένα σύστημα το οποίο συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα του πλέγματος σύρματος με αυτά της τεχνολογίας πληροφοριών και LED. Η βάση είναι από ένα νηματικό πλέγμα, για παράδειγμα όπως ο τύπος «Tigris» της GKD. Τα καλώδια πλέκονται στα νήματα σε προκαθορισμένα διαστήματα. Αυτά αποτελούν τη μηχανική επιφάνεια για τις ειδικές κυλινδρικές τομές μέσα στις οποίες εισάγονται τα LED και σφραγίζονται με αδιάβροχη ρητίνη. Οι τομές, ανοιχτές στο εμπρόσθιο μέρος, εισάγονται στα καλώδια στο πλέγμα το οποίο διαθέτει το κατάλληλο μήκος και πλάτος. Δεκαέξι από αυτές τις κατατομές διασυνδέονται με τα καλώδια.
 
Το πλέγμα Mediamesh® διπλώνεται και μεταφέρεται στον χώρο εγκατάστασής του.   Μετά την εγκατάσταση, η παροχή ρεύματος και δεδομένων στα LED ρυθμίζεται από μονάδες ελέγχου – οι οποίες αποτελούνται από μια πηγή ενέργειας και από ηλεκτρονικά μέρη – οι οποίες για παράδειγμα μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή και να συνδεθούν σε έναν κεντρικό διακομιστή στο κτίριο. Αφού έχει γίνει η σύνδεση των καλωδίων, η συσκευή οπτικής παρουσίασης Mediamesh® μπορεί να λειτουργήσει μέσω του διαδικτύου – στο ασυνήθιστα γενναιόδωρο βάθος χρώματος των 36 bit και στη συχνότητα των 400Hz. Η κατανάλωση για μία πρόσοψη 2000τμ² κυμαίνεται γύρο στα 60-90kW/h ενώ για πρόσοψη 500τμ² από 15- 22kW/h. Η συντήρηση είναι εξίσου απλή. Τα ατομικά LED ή οι μονάδες ελέγχου μπορούν να αντικατασταθούν αν είναι απαραίτητο.  
 
Το Mediamesh® μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα, ρυθμισμένο ξεχωριστά στην συσκευή καθώς και στην απαιτούμενη ποιότητα της εικόνας. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους οπτική παρουσίαση, από απλά γραφικά μέχρι και ποιότητα ίδια με αυτή του βίντεο. Ο καθοριστικός παράγοντας για την ανάλυση της εικόνας είναι η αναλογία μεταξύ των οριζόντιων (4-40εκ) και κάθετων διαστημάτων των πίξελ (6- 40εκ). Όσο πιο πυκνά είναι τα μικροστοιχεία της εικόνας τόσο πιο καλή είναι η ανάλυση. Ένας επιπλέον σημαντικός παράγοντας είναι η απόσταση θέασης του θεατή: όσο πιο οντά βρίσκεται ο θεατής τόσο πιο κοντά πρέπει να βρίσκονται τα μικροστοιχεία μεταξύ τους. Για οικονομικούς λόγους συνιστάται να η μείωση της πυκνότητας των μικροστοιχείων στο πλέγμα. Για παράδειγμα, η προτεινόμενη απόσταση θέασης για απλά γραφικά είναι τα 20μ ενώ η ιδανικότερη είναι από 50μ και άνω. Με την κατάλληλη ανάλυση η οπτική αναπαράσταση μπορεί να γίνει ορατή από χιλιόμετρα μακριά. Σε αυτή τη περίπτωση, το ατομικά ρυθμισμένο πρόγραμμα αποζημιώνει για την μικρότερη ανάλυση.
 
Γενικώς, υπάρχουν τρεις σχεδιαστικοί παράμετροι οι οποίοι καθορίζουν την συγκεκριμένη τεχνική κατασκευή του πλέγματος Mediamesh®: η απόσταση θέασης, το μέγεθος της επιφάνειας της οπτικής παρουσίασης και το είδος του προγράμματος παρουσίασης.   Σε αντίθεση με τους πίνακες LED και τα προσωρινά συστήματα μονών μικροστοιχείων, το Mediamesh® είναι σταθερά ανθεκτικό στον καιρό και στην θερμοκρασία – μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και κάτω από παγωμένη επιφάνεια. Το πλέγμα, προσαρμοσμένο στην ατομική αρχιτεκτονική και εξοπλισμένο με μικροστοιχεία τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν ξεχωριστά, δεν έχει καμία ιδιαίτερη συνέπεια στην κατασκευή της πρόσοψης και αυτό χάρη στο μικρό βάρος της επιφάνειας και στα βάρη τα οποία τοποθετούνται στη βάση της κατασκευής. Ένας επιπλέον παράγοντας – ειδικά στην περίπτωση μεγάλων επιφανειών – είναι το αισθητά φθηνότερο κόστος εγκατάστασης του Mediamesh®. Η ευελιξία της τοποθέτησης επιτρέπει σε αυτό αυτό το νέο ηλεκτρονικό μέσο να ενσωματώνεται στην αρχιτεκτονική χωρίς να συμβιβάζονται οι σχεδιαστικές αναλογίες. Χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση της δομής φέροντος πλέγματος ανοξείδωτου πλέγματος, το Mediamesh® αποτελεί το μοναδικό σύστημα πρόσοψης το οποίο λειτουργεί τόσο ως ένα θεαματικό περίβλημα όσο και ως ένας διακοσμητικός μανδύας όταν δεν βρίσκεται σε λειτουργία. Η φωτεινότητα της ενσωματωμένης τεχνολογίας LED διατηρεί την υφαντική διαφανότητα του πλέγματος και το μεταμορφώνει σε μια έξυπνη πλατφόρμα για την παρουσίαση πολυσύνθετου οπτικού περιεχομένου. Το σύστημα παρουσιάζει τη μαγεία του όταν παρουσιάζονται λογότυπα ή κινούμενα σύμβολα στο διαφανές πλέγμα. Τότε σχηματίζουν μία μυστηριώδη επικάλυψη η οποία «πυροδοτεί» την αρχιτεκτονική πραγματικότητα πίσω από το πλέγμα με έναν κόσμο εικονικότητας.  
 
Illumesh®: επικοινωνιακή πρόσοψη με ενσωματωμένη φωταγωγία
Ένας δεύτερος τύπος πλέγματος σύρματος από ανοξείδωτο χάλυβα. Ακόμα μια συνεργασία της GKD με την ag4 όπου επίσης γίνεται χρήση φωτοδιόδων (LED) για την δημιουργία φωτισμών σε επικοινωνιακές (media) προσόψεις. Το πλέγμα Illumesh® λειτουργεί με ένα σύστημα φωταγωγίας το οποίο είναι ενσωματωμένο στο ίδιο το πλέγμα. Το βασικό μέρος κατασκευάζεται επίσης από την GKD: ειδικά εξαρτήματα πλέκονται οριζόντια και σε διαστήματα από 50 ως 400εκ και διαθέτουν στρογγυλές κατατομές ίδιες με αυτές στο Mediamesh®. Στο Illumesh® ωστόσο το άνοιγμα των κατατομών είναι προς τα μέσα. Η γωνία από την οποία φωταγωγείται το πλέγμα καθορίζει το μέγεθος της φωταγωγημένης περιοχής. Μια αλυσίδα καλωδίων πλέκονται στις άκρες του πλέγματος.
 
Μετά την εγκατάσταση στο κτίριο, το σύστημα παρέχει ενέργεια και δεδομένα σε ξεχωριστές ομάδες των 16 LED. Όπως και με το Mediamesh®, οι μονάδες ελέγχου είναι εγκαταστημένες στην οροφή του κτιρίου και είναι συνδεδεμένες σε έναν κεντρικό διακομιστή (server). Το Illumesh® είναι κατάλληλο για τη νυχτερινή φωταγώγηση προσόψεων μεγάλης έκτασης. Η δημιουργική αυτή φωταγώγηση επιτυγχάνεται μέσω έξυπνης εφαρμογής με σχετικά χαμηλό κόστος και με της υψηλής ποιότητας φωτοδιόδους (LED) οι οποίες φωτίζουν ολόκληρη την επιφάνεια του πλέγματος. Από απόσταση, η τεχνολογία media «αναμειγνύεται» με τη δομή του πλέγματος – αυτό που βλέπετε δεν είναι η τεχνολογία αλλά ο φωτισμός. Η ποιότητα του φωτισμού εξαρτάται από την σχέση των οριζόντιων και κάθετων διαστημάτων μεταξύ των μικροστοιχείων (πίξελ). Η προτεινόμενη αναλογία είναι κάθετο διάστημα για τα LED της τάξεως των 50-400εκ και οριζόντιο διάστημα μεγαλύτερο των 4εκ. Το Illumesh® προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων οπτικών σχεδίων, τα οποία κυμαίνονται από την αλλαγή χρωμάτων έως και πολύπλοκων κινουμένων σχεδίων και περιορισμένων γραφικών επιδόσεων.
 
Για τον οπτικό εμπλουτισμό ενός κτιρίου με χαμηλό σχετικά κόστος γίνεται εφαρμογή μίας ατομικά προγραμματισμένης ιδέας φωτισμού η οποία σχετίζεται με το κάθε πίξελ του κάθε χρώματος ξεχωριστά και δημιουργείται έτσι βάθος χρώματος το οποίο φθάνει τα 16 εκατομμύρια χρώματα τα οποία με τη σειρά τους προβάλλονται από το πλέγμα. Σε σύγκριση με συμβατικά συστήματα φωτισμού τα πλεονεκτήματα του Illumesh® είναι η υψηλότερη ανάλυση της εικόνας και η μηδαμινή συντήρηση. Επιπλέον, οι ανθεκτικές στο καιρό και στη θερμοκρασία ιδιότητες του συστήματος προβολής εγγυώνται την εξαιρετική λειτουργικότητα καθιστώντας έτσι το Illumesh® την τέλεια επιλογή για μόνιμη, διαφανή επικοινωνιακή επιφάνεια για την νυχτερινή φωταγώγηση η οποία μπορεί να ελεγχθεί μέσω του διαδικτύου.  
 
Οι προσόψεις Illumesh® διαθέτουν την δική τους μαγεία. Η προβολή του συστήματος μονοχρωματικού LED φωτός στα στρογγυλά από ανοξείδωτο χάλυβα καλώδια δημιουργεί ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Η αλλαγή της γωνίας θέασης προσθέτει μία επιπλέον δυναμική στο αποτέλεσμα καθώς οι ακτίνες φωτός φαίνονται να κινούνται μαζί με τον θεατή, αλλάζοντας εμφανώς την κατεύθυνσή τους από την κάθετη θέση στην διαγώνια. Η έμπνευση της αλληλεπίδρασης των Mediamesh® και Illumesh® Ο συνδυασμός του Mediamesh® και του Illumesh® εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες αυτού του ενσωματωμένου συστήματος προσόψεων. Ειδικότερα σε πολύ μεγάλες επιφάνειες προτείνεται, για λόγους προσωπικής έμφασης και οικονομικής αποτελεσματικότητας, να δημιουργείτε ξεχωριστές περιοχές (ζώνες) με διαφορετική ανάλυση εικόνας. Για κινούμενα γραφικά όπως λογότυπα εταιριών, art-graphic animations ή πολυσύνθετες εικόνες βίντεο η απαιτούμενη ανάλυση των LED είναι η μισή από αυτή που χρειάζεται στην απευθείας προβολή.
 
Επομένως, το Illumesh® αποτελεί την κατάλληλη επιλογή σε περιπτώσεις όπου η χαμηλή ανάλυση είναι αρκετή για την παρουσίαση γραμμάτων, συμβόλων ή χρωματικών αποτελεσμάτων.   Για τον σχεδιασμό γραφικών ή βίντεο μέρη της επιφάνειας μπορούν να εξοπλιστούν με Mediamesh®. Η αλληλεπίδραση των δύο συστημάτων πλέγματος εμπλουτίζει τη πρόσοψη τόσο οπτικά όσο και συναισθηματικά. Ο σχεδιασμός επιδέξιων γραφικών λαμβάνει υπ όψιν την απόσταση του θεατή και συγχρονίζει τα μέρη με τις διαφορετικές αναλύσεις σε μία ενιαία, ολοκληρωμένη εμπειρία. Η οπτική επικάλυψη των διαφορετικών τύπων παρουσίασης δημιουργεί την εντύπωση ενός διπλού «επικοινωνιακού» πέπλου. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του συνδυασμού των δύο αυτών συστημάτων είναι η διαφανότητα του συρματοπλέγματος. Αυτό διασφαλίζει την πλήρη προσαρμογή της αρχιτεκτονικής κατασκευής ακόμα και αν η πρόσοψη περιβάλει ολόκληρο το κτίριο – διατηρώντας έτσι την ταυτότητα του κτιρίου όσο μεγάλη και αν είναι η οπτική παρουσίαση.
 
Οι βιντεοεικόνες γεμίζουν με δραματικά χρωματικά σχέδια τα οποία «εξαφανίζουν» τις συμπαγείς εικόνες με μοναδικό σκοπό να τις ελευθερώσουν ξανά σαν δυναμικές πηγές νέων εικόνων. Μεγάλη προσοχή δίνεται στη διαμόρφωση του περιεχομένου για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις. Μόνο η ατομική ανάπτυξη μιας οπτικής παρουσίασης μπορεί να διασφαλίσει την αυθεντική αρμονία ανάμεσα στο επικοινωνιακό μήνυμα και την αντίστοιχη αρχιτεκτονική, επιτυγχάνοντας μία τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη δαπάνη και την απόδοση. Το κατά παραγγελία λογισμικό και η συνεχής υπηρεσία αποτελούν μαζί και με τα παραπάνω βασικά στοιχεία της επιτυχίας. διαφανείς media προσόψεις: η επικάλυψη αρχιτεκτονικού πλέγματος ως ένα φωτεινό σύμβολο ταυτότητας.
 
Κάθε πρόσοψη αποτελεί μία δήλωση, όπως ακριβώς και ένα πρόσωπο το οποίο προβάλλεται στον κόσμο. Εκτός του παραδοσιακού ρόλου μιας πρόσοψης για τη προστασία από το κρύο ή τη ζέστη, η πρόσοψη λειτουργώντας σαν ένα ανεξάρτητο διάστημα μεταδίδει πληροφορίες τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά και γεφυρώνει τις οποιεσδήποτε παρεμβολές. Γι αυτό το λόγο η αρχιτεκτονική των προσόψεων αντικατόπτριζε πάντα την πρόοδο της τεχνολογίας. Οι προσόψεις media εκμεταλλεύονται την εκπληκτική προοπτική των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων μορφών έκφρασης. Τα παραπάνω μεταμορφώνουν τα στατικά σχέδια σε μια αμοιβαία διαδραστικότητα της αρχιτεκτονικής και του επικοινωνιακού περιεχομένου. Το Mediamesh® και το Illumesh® καθιστούν δυνατή τη δημιουργία ενός τεχνολογικού οράματος καθότι αποτελούν ένα αδιάσπαστο μέρος της αρχιτεκτονικής με δυναμική εγκυρότητα. Ως σύμβολο ταυτότητας, οι διαφανείς προσόψεις επικοινωνιακού χαρακτήρα κατασκευασμένες από Mediamesh® και Illumesh® μετατρέπουν την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική σε μια ζωντανή εμπειρία και μεταδίδουν τη συνεχόμενη ανάπτυξη της εικόνας μιας εταιρίας λαμβάνοντας υπόψιν τις αρχιτεκτονικές ιδέες, οι οποίες μεταφράζονται και διευρύνονται. Όμως ποτέ δεν αποκρύπτουν την αρχιτεκτονική του ίδιου του κτιρίου. Λόγω της διαφανότητάς τους, διαμορφώνουν ένα επικοινωνιακού τύπου περίβλημα το οποίο είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στην αρχιτεκτονική.
 
Όπως ακριβώς η επιδερμίδα στον άνθρωπο, η διαφανής media πρόσοψη παραμένει ακόμα ελκυστική ακόμα και χωρίς φωτισμό ή για να διατηρήσουμε τη παρομοίωση, χωρίς make-up. Επιπλέον, μία τέτοια πρόσοψη καθιστά δυνατό τον επανασχεδιασμό παλαιότερων προσόψεων ήδη υπαρχόντων κτιρίων χωρίς τη παρέμβαση στο ίδιο το κτίριο.
Η προϋπόθεση για την επιτυχία μιας διαφανούς media πρόσοψης είναι μία ξεκάθαρη ιδέα σχετικά με το περιεχόμενο και το πλαίσιο, με σκοπό να διασφαλισθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ των κατοίκων του κτιρίου, τα μηνύματά τους και το αντίστοιχο περιβάλλον τους είναι εμφανή και ότι υπάρχει διαθέσιμος διαφημιστικός χώρος εάν χρειασθεί. Το Mediamesh® και το Illumesh® αποτελούν μία ενσωματωμένη λύση και αντιπροσωπεύουν τη σύνθεση ενός άριστα λειτουργικού και τεχνικού προϊόντος ατομικού σχεδιασμού, κατασκευασμένο για το απαιτούμενο περιεχόμενο καθώς και έγκυρου περιεχομένου για το ίδιο.
 
Ο τρόπος για τη δημιουργία μιας διαφανούς πρόσοψης media Η κατασκευή διαφανών προσόψεων media αποτελεί μια πρόκληση σχετικά με τη δημιουργικότητα και το σχεδιασμό. Οι επικοινωνιακοί στόχοι, η οικονομική αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα πρέπει να καθορίζονται ανάλογα με το περιεχόμενο και τη τεχνολογία πριν την υλοποίηση του έργου. Γι αυτό το λόγο ο σχεδιασμός ξεκινά με το σχολαστικό ορισμό των παραμέτρων του πλαισίου. Οι ειδικοί στην GKD και την ag4 με πολυετή πείρα είναι έτοιμοι να σας δώσουν συμβουλές στα πρώτα στάδια του σχεδιασμού. Με την εμπειρία τους στη αρχιτεκτονική, τη τεχνολογία και των σχεδιασμό, οι ειδικοί αυτοί θα σας συνοδεύσουν σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης και θα συνεργαστούν μαζί σας για την ανάπτυξη της ιδέας σας και της οπτικής παρουσίασης. Έχοντας αυτό ως βάση, η GKD θα κατασκευάσει το κατάλληλο πλέγμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας, η ag4 θα δημιουργήσει το αυθεντικό περιεχόμενο και θα παρέχει επαγγελματική και ειδική διαχείριση για τις ανάγκες της λειτουργίας της βίντεο-παρουσίασης. Σε αυτή τη περίπτωση θα λάβετε μία ενσωματωμένη λύση διαχείρισης – πλήρως εγκατεστημένη, συνδεδεμένη στο διαδίκτυο και ιδανική για την παρουσίαση και όλα αυτά από την ίδια μοναδική πηγή.
 
Ερωτηματολόγιο για τις προσόψεις media:
Για την GKD και την ag4 η παροχή υπηρεσιών σημαίνουν συνεργασία από την αρχή. Αυτό το ερωτηματολόγιο θα σας βοηθήσει σχετικά με τις απαραίτητες παραμέτρους για το σχεδιασμό της δικής σας πρόσοψης. – Πώς είναι η επιφάνεια πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί η πρόσοψη; – Ποία είναι η μικρότερη απόσταση θέασης από την πρόσοψη; – Ποίος είναι ο στόχος της οπτικής παρουσίασης; – Ποία είναι η ομάδα στόχος της οπτικής παρουσίασης; – Πόση προσοχή αναμένεται να δοθεί από την παραπάνω ομάδα (αυθόρμητη διάρκεια παρατήρησης) – Τι είδους βίντεο – παρουσίασης /τι περιεχόμενο απαιτείται; (διαφημίσεις, πληροφορίες, λογότυπα, συναισθήματα) – Ποίες ώρες της ημέρας θα λειτουργεί; – Ποία η χρήση του κτιρίου; – Προς ποία γεωγραφική κατεύθυνση θα είναι η πρόσοψη; – Ποίος είναι ο διαθέσιμος οικονομικός προϋπολογισμός; Η GKD – Gebr. Kufferath AG, κατασκευάστρια εταιρία πλεγμάτων, κατέχει ηγετικό ρόλο στο πεδίο των πλεχτών μεταλλικών αρχιτεκτονικών και design οικοδομικών δομών. Οι εφτά παραγωγικές εγκαταστάσεις, οι δύο στη Γερμανία, οι υπόλοιπες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Νότιο Αφρική και τη Κίνα, ένα παράρτημα στο Ντουμπάι και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο διασφαλίζουν ότι η GKD θα βρίσκεται πάντα κοντά στους συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο. H ag4 media facades GmbH συγκεντρώνει την ειδίκευση των δικών της αρχιτεκτόνων και των επικοινωνιακών ειδικών υπό τη σκέπη του πεδίου της «επικοινωνιακής αρχιτεκτονικής», ειδικότητα η οποία ανακαλύφθηκε από την ίδια τη ag4. Σε συνεργασία με ειδικούς στα μέσα επικοινωνίας, την πολεοδομία και τις επικοινωνίες, η ag4 αναπτύσσει ενσωματωμένες λύσεις για της επικοινωνιακού τύπου προσόψεις. Διάσημα έργα μιλούν από μόνα τους για τις ικανότητες της εταιρίας.
Archisearch - Bayer facade, media meshBAYER FACADE, MEDIA MESH
Archisearch - media meshMEDIA MESH
Archisearch - media meshMEDIA MESH

Atelier a Torce, Media Facade

Merck Serono, Media Facade application

GKD Media Facade, Duren Germany

Bayer Media Mesh Installation


RELATED ARTICLES