O Πύργος του Πειραιά φωταγωγήθηκε | Archisearch

Ο Πύργος του Πειραιά φωταγωγήθηκε δημιουργώντας ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο κόσμο. Ο Πύργος του Πειραιά με 22 ορόφους και ύψος 84 μέτρα, δεσπόζει σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, στην αφετηρία της Αθηναϊκής ριβιέρας. 

-δελτίο τύπου

Την Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, φόρεσε τα γιορτινά του και ως άλλος «φάρος», άναψε τα φώτα του σε ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα, με φόντο το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Η Piraeus Tower Α.Ε., κοινοπραξία της Cante Holdings Ltd (Όμιλος Dimand και EBRD) & της Prodea Investments, μαζί με τον Δήμο Πειραιά διοργάνωσαν για ακόμα μία χρονιά τη μοναδική αυτή φωταγώγηση, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στον Πειραιά – Γιορτές στις Γειτονιές».  

Ο Πύργος χρωματίζεται και ζωντανεύει σαν ένα μεγάλο installation εμπνέοντας και ξυπνώντας την αισιοδοξία. Τα εσωτερικά ζεστά φώτα στο χρώμα των κεριών αναδεικνύουν την ψυχή του και όλα αυτά που θα φέρει για τον Πειραιά στο μέλλον. Ταυτισμένος με τη νεότερη ιστορία της πόλης, αποτελεί σύμβολο αναγέννησης και ορόσημο ανάπτυξης, καθώς η οικολογική ανακαίνιση που επιχειρείται τον καθιστά έργο πνοής για την κοινωνία.

Το φωταγωγημένο κτίριο θα ‘συνομιλεί’ με τον κόσμο για ένα ολόκληρο μήνα, δημιουργώντας αίσθημα ευφορίας, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας προς κάθε κατεύθυνση, που όλοι μας έχουμε ανάγκη, ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Την αντίστροφη μέτρηση για το «άναμμα» του Πύργου έδωσαν από το λιμάνι του Πειραιά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Tower Α.Ε. κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος και η Γενική Διευθύντρια Οικονομικών & Εργασιών της Prodea Investments κα Τερέζα Μεσσάρη,  με  εκατοντάδες πολίτες να παρακολουθούν το ξεχωριστό αυτό θέαμα, μέσω live streaming καθώς η εορταστική δράση  πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού και με όλα τα μέτρα που ορίζει η Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Ο κ. Γιάννης Μώραλης στο χαιρετισμό του, τόνισε: «Ο Πειραιάς  έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, στην εποχή της εξωστρέφειας, της αναγέννησης, της ανάπτυξης. Αφήνει πίσω του τη στασιμότητα και γίνεται μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη με ιδιαίτερη δυναμική, η οποία  βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με την αξιοποίηση του Πύργου να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.»

Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, σημείωσε: «Σήμερα, και για δεύτερη χρονιά, ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο Δήμος του Πειραιά, με αυτή την εορταστική φωταγώγηση και από άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν με ενέργειες και δράσεις που θα απευθύνονται στους δημότες και τους επισκέπτες του Πειραιά. O Πύργος του Πειραιά θα είναι το ξεκίνημα αυτού που όλοι αποκαλούμε ‘Αθηναϊκή Ριβιέρα’ και μετά από 70 χιλιόμετρα, καταλήγει στο Σούνιο. Φανταστείτε λοιπόν πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν στο μέλλον που θα αναβαθμίσουν την πόλη, θα της δώσουν ένα καινούργιο ρυθμό και θα την κάνουν ένα ευρωπαϊκό τουριστικό, επενδυτικό και αναπτυξιακό προορισμό».

Τέλος, η κα Τερέζα Μεσσάρη, συμπλήρωσε: «Δημιουργούμε ένα ξεχωριστό τοπόσημο,  που θα συμβάλλει τόσο στην αισθητική αναβάθμιση του Πειραιά όσο και στην εμπορική. Ελπίζουμε να το “αγκαλιάσει” όλος ο κόσμος και να αναδειχθεί σε ένα πραγματικό στολίδι, ξεχωριστό σε όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς θα είναι ο ψηλότερος Πύργος με εξαιρετικά αειφόρα χαρακτηριστικά και μοναδική αισθητική».

Credits & Details

Concept, Kαλλιτεχική Επιμέλεια και Εκτέλεση Παραγωγής: YARD 

Διεύθυνση Φωτισμού και Προγραμματισμός: Lighting Art

Photo Credits: Nikos Daniilidis

Με την ευγενική υποστήριξη: Piraeus Tower A.E.


Λίγα λόγια για τον Πύργο του Πειραιά 

Ο ονομαζόμενος Εμπορικός Πύργος Πειραιά ξεκίνησε να οικοδομείται το 1972, στο οικόπεδο που φιλοξενούσε την Κεντρική Αγορά. Σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Ι. Βικέλα, Γ. Μολφέση και Αλ. Λοΐζο και ολοκληρώθηκε το 1975. Το καλοκαίρι του 2020, η Piraeus Tower Α.Ε., υπογράφοντας με το Δήμο σύμβαση παραχώρησης για την αξιοποίηση, εκμετάλλευση και διαχείριση του ακινήτου, ξεκίνησε την πλήρη ανακατασκευή του με στόχο να τον μετατρέψει σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο γραφείων, κατοικιών, f&b και καταστημάτων, 35.000 τ.μ. που θα έχει ολοκληρωθεί έως το φθινόπωρο του 2023.
Το 2021, ο Πύργος βραβεύεται διπλά στον θεσμό των Event Awards που διοργανώνει το Marketing Week της Boussias Communications. Συγκεκριμένα, η YARD event agency αποσπά: Gold Award στην κατηγορία Lighting Design για το χριστουγεννιάτικο «Illumination of the Tower of Piraeus 2020» και Bronze Award στην κατηγορία Έκθεση για το ψηφιακό Installation & Walk, «See the Light». Επίσης, στην τελετή απονομής για τα “Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2021” που διοργανώνονται από τον DOMa, το αρχιτεκτονικό γραφείο Pila Studio τιμάται με τον Έπαινο Καλύτερης Μελέτης για το έργο.
Σε συνδυασμό με τις επενδυτικές ενέργειες του Δήμου για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής αλλά και του ΟΛΠ στη λιμενική ζώνη, ο Πύργος Πειραιά θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη του αστικού περιβάλλοντος και την οικονομική ανάπτυξη του Πειραιά ενώ θα είναι το πρώτο ψηλό κτίριο της Ελλάδας που θα πιστοποιηθεί με LEED Platinum και WELL για τα αειφόρα χαρακτηριστικά του.

Ακολουθήστε τον Πύργο Πειραιά στo Instagram
Ακολουθήστε τον Πύργο Πειραιά στo Youtube
Ακολουθήστε τον Πύργο Πειραιά στo LinkedΙn


RELATED ARTICLES