NOW IS THE RIGHT TIME / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΝΕΝΕΛΑΣ ΓΕΩΡΓΕΛΕ ΜΕ ΤΙΣ TWO IS COMPANY / ΝΤΑΪΑΝΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΗ & ΒΙΒIAN ΦΙΛΙΠΠΑ

Η Νταϊάννα Καρβούνη είναι καταξιωμένη ντιζάινερ και η Βίβιαν Φίλιππα αρχιτέκτων, από τις καλύτερες της γενιάς της. Μαζί δημιούργησαν την Two Ιs Company, εταιρεία που ήδη ακούγεται και κινείται στη διεθνή αγορά. Μιλούν στο HOME με λίγα λόγια, αλλά εφ’ όλης της ύλης.

“Το δημιουργικό πεδίο της Two is Company περιλαμβάνει αρχιτεκτονική και design, από τη σύλληψη στο σχεδιασμό και την εφαρμογή. Η δουλειά της εταιρείας μας χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα κατασκευής και ιδιαίτερα υλικά, που συνδυαστικά αποπνέουν την αίσθηση της λιτής πολυτέλειας. Στοχεύουμε στη διεύρυνση των συλλογών μας και στο να κινούμαστε με μεγαλύτερη ευελιξία ανάμεσα σε διαφορετικές κλίμακες παραγωγής στη διεθνή αγορά.

Οι καλύτερες αποφάσεις παίρνονται όταν σκέφτονται τουλάχιστον δύο άνθρωποι, με κοινούς στόχους. Σχεδιάζουμε και καθοδηγούμε τα projects μας μέσα από συμπληρωματική αισθητική, δημιουργική σαφήνεια και εξωστρέφεια.

Είμαστε οπαδοί της αισθητικής συγκίνησης. Ένας δημιουργός πρέπει να νιώθει τις αλλαγές, να μπορεί να αδειάζει το μυαλό του και να ξεκινάει κάθε φορά από το τίποτα και με ελάχιστα, να μη φοβάται τις ανατροπές και να δρα με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Δεν μας αρέσει που οι άνθρωποι δυσκολεύονται να συγκινηθούν, παρά μόνο με τον ακαδημαϊσμό ή τη μόδα.

Ωραίο είναι αυτό που έρχεται στην ώρα του. Μας απασχολεί συχνά η σχέση του ωραίου με το χρόνο, η ομορφιά που ωριμάζει ή που αναδύεται ξαφνικά και σε ξαφνιάζει, πρέπει να είσαι «γυμνός» απέναντί της με μόνα προσόντα την προσωπική σου εξέλιξη και εγρήγορση.

Η ισχνή παρουσία του σύγχρονου ελληνικού design στο εξωτερικό είναι η κορυφή του παγόβουνου, στη βάση του οποίου υπάρχουν ελλιπείς η εκπαίδευση, η πρόνοια και η παραγωγικότητα.

Η ζωή στην Αθήνα είναι έντονη και σπινθηροβόλα, κινείται στα όρια. Για ένα δημιουργό είναι μια πόλη που πιθανώς μπορεί να προσφέρει απροσδόκητη έμπνευση. Θα προτιμούσαμε να ήταν πιο ευνοϊκές οι παραγωγικές συνθήκες και να υποστηρίζεται η εξωστρέφεια.

Η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει την κεντρική ιδέα της δουλειάς μας. Συχνά όμως, λόγω όχι μόνο των διαφορετικών προϋπολογισμών αλλά κυρίως της ανασφάλειας και της κακής ψυχολογίας των πελατών, πρέπει να εφευρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης και εκτέλεσης των projects μας.

Είναι συναρπαστικό κάθε φορά που η κεντρική ιδέα μίας μελέτης πραγματοποιείται, οι χώροι και τα έπιπλα που σχεδιάζουμε υλοποιούνται και «κατοικούνται». Είμαστε περήφανες όταν κάνουμε καινούργια ανοίγματα και ανακαλύπτουμε μια νέα εφαρμογή της έμπνευσής μας σε διαφορετικές κλίμακες και επίπεδα παραγωγής.

Τα πάντα είναι πιθανά, τα πάντα μπορούν να συμβούν και αυτό είναι υπέροχο σαν προοπτική. Θέλουμε να ζούμε και να απολαμβάνουμε το τώρα, να δίνουμε σημασία στις εξελίξεις και να γνωρίζουμε τους εαυτούς μας. Αυτή είναι η καλύτερη έμπνευση και ίσως ο μόνος τρόπος που μπορούμε να κάνουμε προβολή στο μέλλον.

Now is the right time, είναι το motto μας στη ζωή”.
Archisearch - Handmade Buffet - Tinga Wood with Oxidized Bronze Sliding Doors and Base Frames  Model: JuewaHANDMADE BUFFET – TINGA WOOD WITH OXIDIZED BRONZE SLIDING DOORS AND BASE FRAMES MODEL: JUEWA
Archisearch - Hand Tufted Merino Wool Rug with Viscose Pattern Model: Thebes  HAND TUFTED MERINO WOOL RUG WITH VISCOSE PATTERN MODEL: THEBES
Archisearch - Handmade Chest - Brazilian Walnut Wood with Oxidized Bronze Handles Model: Tayget  HANDMADE CHEST – BRAZILIAN WALNUT WOOD WITH OXIDIZED BRONZE HANDLES MODEL: TAYGET
Archisearch - Handmade Oxidized Bronze Sconce Model: Parnes  HANDMADE OXIDIZED BRONZE SCONCE MODEL: PARNES
Archisearch - Composition of Handmade Coffee Tables - Brazilian Walnut Wood with Oxidized Bronze Legs Model: Neso  COMPOSITION OF HANDMADE COFFEE TABLES – BRAZILIAN WALNUT WOOD WITH OXIDIZED BRONZE LEGS MODEL: NESO

RELATED ARTICLES

«Ίσως, για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια προσβασιμότητα και την περιβαλλοντική σημασία της ακρογιαλιάς, πρέπει πρώτα να φανταστούμε εναλλακτικά προγράμματα για αυτές, πέρα από τις καλοκαιρινές βουτιές και την ηλιοθεραπεία.» | Συνέντευξη kyklàda press