Τα Wood Awards 2022 διοργανώνονται από την Boussias για 2η χρονιά για να αναδείξουν την αριστεία στον κατασκευαστικό κλάδο, επιβραβεύοντας καινοτόμα και αισθητικά άρτια έργα με δομικό υλικό το ξύλο, στο σύνολο ή μέρος της κατασκευής, προηγμένες τεχνολογίες που αξιοποιήθηκαν αλλά και «πράσινες» διαδικασίες στην επεξεργασία και χρήση του υλικού.

– Δέλτιο τύπου

Κορυφαίοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί βραβεύουν στα Wood Awards 2022

Τα Wood Awards 2022 επιστρέφουν για να 2η συνεχόμενη χρονιά για να αναδείξουν την αριστεία στον κατασκευαστικό κλάδο, επιβραβεύοντας καινοτόμα και αισθητικά άρτια έργα με δομικό υλικό το ξύλο, στο σύνολο ή μέρος της κατασκευής, προηγμένες τεχνολογίες που αξιοποιήθηκαν αλλά και «πράσινες» διαδικασίες στην επεξεργασία και χρήση του υλικού.

Την Κριτική Επιτροπή των βραβείων στελεχώνουν καταξιωμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής θα είναι ο Παναγιώτης Τουλιάτος, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederic.

Γνωρίστε την Κριτική Επιτροπή εδώ

Όπως είπε και σε δήλωσή του ο κύριος Τουλιάτος «Θεσμοί, όπως τα Wood Awards, μπορούν να συμβάλλουν στην προώθηση του ξύλου στον ευρύτερο κλάδο των κατασκευών και της αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα. Μπορούν να βοηθήσουν στο κρίσιμο ζήτημα της ορθής γνώσης και κατάλληλης χρήσης του ξύλου και της ξύλινης κατασκευής. διότι, δυστυχώς συχνά, η ακατάλληλη μέθοδος χρήσης και εφαρμογής, τόσο του ξύλου ως δομικού υλικού, όσο και της ξύλινης κατασκευής, τα δυσφημίζει στα μάτια των χρηστών, κατατάσσοντάς τα σε κατηγορίες προχείρων και πρόσκαιρων δομών».     
           

Λάβετε μέρος σε μία από τις αναλυτικές κατηγορίες βράβευσης και διεκδικήστε κι εσείς τη διάκριση!
Δείτε αναλυτικά πώς μπορείτε να λάβετε μέρος εδώ 
Υποβολή υποψηφιοτήτων μέχρι: Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021

Μάθετε περισσότερα εδώ


RELATED ARTICLES