Πύργος του Πειραιά: To αρχιτεκτονικό γραφείο PILA παρουσιάζει στο BIM Conference | Δελτίο Τύπου

Πύργος του Πειραιά: To αρχιτεκτονικό γραφείο PILA παρουσιάζει στο BIM Conference πώς θα «ζωντανέψει» ξανά το εμβληματικότερο κτίριο του λιμανιού.

Σε ΒΙΜ περιβάλλον, παίρνει και πάλι ζωή το πλέον εμβληματικό κτίριο του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας: ο Πύργος του Πειραιά.

Το PILA Studio, που διευθύνεται από τους αρχιτέκτονες Ηλία Παπαγεωργίου και Χριστίνα Παπαλεξανδρή, κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμό -δείτε εδώ– μεταξύ δυνατών «ανταγωνιστών», με την πρότασή του για την ποιότητα, την κομψότητα και την διαχρονικότητα που προσδίδει στον Πύργο.

ΙΑΚΩΒΙΝΑ ΚΟΝΤΙΖΑ

Όπως εξηγούν οι επικεφαλής του PILA στο περιοδικό Construction «βασικό και κρίσιμο χαρακτηριστικό της πρότασής μας είναι η ολιστική προσέγγιση που ακολουθήσαμε από τα πρώτα κιόλας στάδια. Από τον σχεδιασμό του concept υπήρχε στο μυαλό μας το στάδιο της κατασκευής, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας αλλά και των εργαλείων που χρησιμοποιούμε σαν ομάδα για να εκτελέσουμε με επιτυχία την ιδέα μας»
-Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο τεύχος του Construction εδω).

ΣΙΛΕΝΑ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ

Στο BIM Conference, που συνδιοργανώνει η BOUSSIAS με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με στρατηγικό συνεργάτη στην επικοινωνία το Archisearch, οι Σιλένα Πατσαλίδου, BIM Lead και η Ιακωβίνα Κοντιζά, Computational Lead, στο πρότζεκτ του Πύργου παρουσιάζουν πώς θα «ζωντανέψει» ξανά το ιστορικό κτίριο – τοπόσημο.


RELATED ARTICLES