Η βιομηχανία γραφικών τεχνών ήρθε αντιμέτωπη με ένα σημαντικό χτύπημα στις συνεχείς προσπάθειες της να πείσει τον κόσμο, ότι η εκτύπωση πάνω σε χαρτί δεν είναι αντι-οικολογική. Η WWF κυκλοφόρησε μία ‘πράσινη μορφή αρχείου’, η οποία δεν μπορεί να τυπωθεί!

Αυτή η μορφή αρχείου, που είναι απλά ένα PDF που δεν τυπώνεται, κυκλοφόρησε από την περιβαλλοντική οργάνωση σε μία προσπάθεια να “σταματήσει η περιττή εκτύπωση και να ενθαρρυνθεί η καινούρια αντίληψη για τη χρήση του χαρτιού”. Σε μία καμπάνια που έπαιξαν πολύ τα μέσα ενημέρωσης, η WWF ενθάρρυνε το κοινό να ‘Save as WWF, Save a Tree’. Αυτή η κίνηση θεωρείται ένα σημαντικό χτύπημα στην προσπάθεια του οργανισμού Two Sides να ξεκαθαρίσει την παρεξήγηση γύρω από την αειφορία της εκτύπωσης σε χαρτί.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα που προωθεί τη νέα μορφή αρχείου, η WWF θέλει να “δημιουργήσει μία νέα αντίληψη γύρω από τη χρήση του χαρτιού, και να διευκολύνει τους πάντες που θέλουν να σώσουν τα δάση μας”.
 
Ο διευθυντής του Two Sides, Μάρτιν Γιούστας, είπε: «Αυτή τη φορά, η WWF έκανε ένα γελοίο σχόλιο βασισμένο σε δύο λανθασμένα επιχειρήματα. Πρώτον, ότι η βιομηχανία χάρτου καταστρέφει δέντρα και δεύτερον, ότι το διάβασμα εντύπων μέσω ενός υπολογιστή είναι κατά κάποιον τρόπο καλύτερο για το περιβάλλον. Τα δέντρα αποτελούν ανανεώσιμη πηγή και η εκτύπωση σε χαρτί είναι σαφέστατα ένας από τους πλέον αειφόρους τρόπους επικοινωνίας, αρκεί να γίνεται σωστά. Η WWF κάνει πολλές σωστές ενέργειες, όμως είναι επικίνδυνο να υπονοεί ότι τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας δεν επηρεάζουν καθόλου το περιβάλλον – έχουν αντίκτυπο αφού για τη λειτουργία τους χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν θα αφήσουμε έτσι αυτό το θέμα, γιατί αλλιώς θα τους επιτρέψουμε να αποπροσανατολίσουν τους ανθρώπους με ένα παραπλανητικό μήνυμα που διαθέτει τη δύναμη να αποβεί καταστροφικό για τη βιομηχανία μας».
 

Ολόκληρη τη σχετική καμπάνια της WWF μπορείτε να βρείτε εδώ


RELATED ARTICLES