Της Μάρθας Γεωργίου
 
5-8 Μαΐου 2011, The HUB Athens, Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα, Αθήνα Είσοδος Ελεύθερη 
 
Στο πολυσυλλεκτικό κτήριο της ομάδας `The HUB Events`, στα Πετράλωνα φιλοξενείται η έκθεση `(Un)detectable`.  Η έκθεση παρουσιάζει την δουλειά τριών Ελληνίδων Designer: Μυρτώ Αναστασοπούλου (σχεδιασμός κοσμημάτων), Άννυ Παπαδημητρίου (σχεδιασμός υφασμάτων) και Κάτια Δελατόλα (σχεδιασμός ρούχων).
 
Μέσα από τρεις διαφορετικές μορφές έκφρασης και μία κοινή αισθητική γλώσσα οι τρεις καλλιτέχνιδες διερευνούν την ακεραιότητα των μορφών όπως αυτή συναντάται στις πρωταρχικές δομές της φύσης. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το έργο του Γερμανού καλλιτέχνη – φυσιοδίφη  Έρνστ  φον Χέκελ*. Έντονη πλαστικότητα, ποικιλομορφία και δυναμισμός είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά των εκθεμάτων. 
 
Η Μυρτώ Αναστασοπούλου με σπουδές στη σκηνογραφία, το θέατρο καθώς και τη εικαστική ψυχοθεραπεία, παρουσιάζει την πρώτη της συλλογή κοσμημάτων, με έντονο γλυπτικό χαρακτήρα. Δημιουργικά μιμούμενη δομικές μορφές της φύσης παρουσιάζει στο κοινό την προσωπική της άποψη για το σύγχρονο κόσμημα, με δυναμικές γραμμές και συνδυασμούς.  
 
Στις ψηφιακές εκτυπώσεις της Άννυ Παπαδημητρίου απεικονίζονται εικαστικές συνθέσεις με θέματα δανεισμένα από τον κόσμο του Ε. φ. Χέκελ και παράλληλα παρουσιάζεται η εφαρμογή τους σε πλήθος χρηστικών αντικειμένων (έπιπλα, διακοσμητικά μαξιλάρια, επενδύσεις κ.α.). 
 
Στην έκθεση παρουσιάζονται και δημιουργίες της Κάτιας Δελατόλα, η οποία εμπνεόμενη από τις βασικές φυσικές δομές στο έργο του Γερμανού φυσιοδίφη  προβάλλει την προσωπική της ματιά για το σύγχρονο ρούχο. Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβαν οι αρχιτέκτονες Αλεξία Αναστασοπούλο και Θάνος Τσικαλάκης, οι οποίοι με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση δημιούργησαν το πλαίσιο για την ανάδειξη των πολυδιάστατων δημιουργιών.  
 
* Ο Έρνστ  φον Χέκελ ο οποίος ανακάλυψε, περιέγραψε και ονόμασε χιλιάδες νέα είδη, χαρτογράφησε ένα γενεαλογικό δέντρο σχετίζοντας όλες τις μορφές ζωής και εισήγαγε πολλούς νέους όρους στην βιολογία, όπως φύλο, φυλογένεση, οικολογία και το βασίλειο Πρώτιστα. (πηγή: http://el.wikipedia.org/)
Archisearch - Κάτια ΔελατόλαΚΑΤΙΑ ΔΕΛΑΤΟΛΑ
Archisearch - Άννυ ΠαπαδημητρίουΑΝΝΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Archisearch - Μυρτώ ΑναστασοπούλουΜΥΡΤΩ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

RELATED ARTICLES

10OCT 2020

Η Σχολή των Αθηνών. Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2018| στο Μουσείο Μπενάκη από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Neiheiser Argyros| 3 Σεπτεμβρίου- 11 Οκτωβρίου

at BENAKI MUSEUM