Ένα event από την Design Ambassador και την Benjamin Moore, για τη λειτουργία του χρώματος στην αρχιτεκτονική, με αφορμή την παρουσία της Αυθεντικής Benjamin Moore στην Ελλάδα από τον όμιλο Βογιατζόγλου. Στο νέο, ανακαινισμένο φουαγιέ του Ωδείου Αθηνών.

Βρείτε τη φόρμα εγγραφής για συμμετοχή εδώ.

Μελετώντας τις 5 αισθήσεις, με αφορμή την αρχιτεκτονική, προβάλλει μία έκτη. 

Διατηρώντας τη μεταφυσική αύρα που γενικά έχει η έννοια «έκτη αίσθηση», θα μπορούσαμε να πούμε ότι η δική μας, η «αρχιτεκτονική έκτη αίσθηση» είναι εκείνη που συμπυκνώνει την εντύπωση, σε όλο το εύρος του χρόνου από το παρόν και έπειτα. 

H σημειολογία της αγκαλιάζει όλη τη συμβολική διαδικασία της λήψης και της μεταφοράς των σημάτων που θα καθορίσουν τις κινήσεις, τα αισθήματα, τις σκέψεις, τις αναμνήσεις. Ένα βήμα πιο μπροστά, βάζοντας ένα θετικό πρόσημο μπροστά από τις εντυπώσεις, η αρχιτεκτονική διανόηση εφηύρε την έννοια της ποιότητας και συνακόλουθα της ατμόσφαιρας: 

Τα πράγματα του Peter Zumthor, με την «όμορφη, φυσική παρουσία», που κάθε φορά συγκινούν. Συστατικά της ατμόσφαιρας – που μέσω της ομορφιάς επιτυγχάνει τη συγκίνηση – είναι το φως, τα αντικείμενα, ο αέρας, τα υλικά και ο ήχος. Το χρώμα, άλλοτε καθαρά λειτουργικά και άλλοτε μέσα από διανοητικά παίγνια, «ζει» μέσα στα συστατικά της ατμόσφαιρας.

Στο event THE POWER OF COLOR – EMOTIONS ARE MADE OF COLORS σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της αρχιτεκτονικής, της τέχνης, της οπτικής επικοινωνίας, του lighting design και του κόσμου των υλικών συνομιλούν γύρω από τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει το χρώμα στην επαγγελματική και την προσωπική εμπειρία.

Πρόγραμμα:

19:00-19:30 Προσέλευση-Welcome Drinks

19:30-19:35 Καλωσόρισμα απο την Δανάη Μακρή – Head of Content της Design Ambassador

19:40-20:05 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ. ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ. 

Συζητούν με το moderation της Δανάης Μακρή οι:

-Poka Yio Ιδρυτής Athens – Biennale-Εικαστικός – Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΣΚΤ

-Μυρτώ Κιούρτη, Αρχιτέκτων -Phd NTUA, MSc Columbia University

-Στέργιος Γαλίκας, Αρχιτέκτων, Designer, Ιδρυτής Post Spectacular Office

20:05-20:20 THE POWER OF COLOR

Νίκος Νικολόπουλος. Founder Creative Lighting London.

Η δύναμη του χρώματος και του φωτός μέσα απο μια κινηματογραφική άποψη. Πώς μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία όπως αυτά των FOSTER + PARTNERS, PERKINS + WILL, MAKE ARCHITECTS αλλά και εταιρίες παραγωγής όπως το SPOTIFY, εντάσσουν το χρώμα στο αφήγημά τους μέσα από τις εικόνες που δημιουργούν.

20:25-21:00 Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ BENJAMIN MOORE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Νίνα Βογιατζόγλου. Managing Director VOYATZOGLOU. 

21:00-23:00 Cocktail Party with DJ Set 


RELATED ARTICLES