Η φύση ειναι κυρίαρχη παντού, στους τοίχους μας στο τραπέζι μας στην καθημερινότητα μας. Όταν αυτό γίνεται με έμπνευση γεννιέται η τέχνη. Η έκθεση ‘Pebbles and Rocks’ στο Indigo Atelier παρουσιάζει τις δημιουργίες της Θάλειας Μαρίας Γεωργούλη και της Διονυσίας Αλεξιάδη με τις φωτογραφίες της και της Θάλειας-Μαρίας Γεωργούλη με τα γλυπτά pebbles spoons.

Η Θάλεια-Μαρία Γεωργούλη δημιουργεί αντικειμενα από ασήμι, εισάγοντας τη διακριτική και καλαίσθητη πολυτέλεια στην καθημερινότητά μας. Απαλλαγμένη από τη δέσμευση του ακριβού υλικού, η δημιουργός φιλοτεχνεί διαχρονικά αντικείμενα, φτιαγμένα για χρήση και απόλαυση. Συμπαγή, δυνατά, με υπόσταση στο χώρο, από σκληρό υλικό αλλά ταυτόχρονα εύθραυστα, σχεδόν ανθρώπινα, γεμάτα ατέλειες, εξυμνεί την ομορφιά των καθημερινών και απλών αντικειμένων, τη φύση, τις παραδόσεις και τις καθημερινές ιεροτελεστίες.

Σας περιμένουμε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, απο τις 18.00 ως τις 22.00 για τα εγκαίνια.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 12 Δεκεμβρίου ως 10 Ιανουαρίου. Το Archisearch και το Living Postcards είναι χορηγοί επικοινωνίας!

__

Η Θάλεια-Μαρία Γεωργούλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Σχέδιο κοσμήματος στο Istituto Europeo di Design (Ιταλία). Η επιθυμία της να ασχοληθεί με γλυπτικά αντικείμενα μεγαλύτερης κλίμακας την οδήγησε στο Royal College of Art (Λονδίνο), όπου το 1997 απέκτησε Μaster of Art στον κλάδο Goldsmithing, Silversmithing, Metalwork & Jewellery. Την ίδια χρονιά κέρδισε το βραβείο “Wedgwood Award for Non Ceramics”. Έκτοτε, η δουλειά της εκτίθεται σε τακτική βάση στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε χώρους, όπως οι: Sotheby’s (Λονδίνο και Νέα Υόρκη), Lesley Graze Gallery (Λονδίνο), Flow  Gallery (Λονδινο), Gallery Sofie Lachaert (Βέλγιο) και Gallery Marzee (Ολλανδία). Επίσης, έργα της αντιπροσωπεύονται στην ετήσια έκθεση Collect (Λονδίνο), παγκοσμίως γνωστή για την παρουσίαση σύγχρονων και πρωτοπόρων καλλιτεχνών στις εφαρμοσμένες τέχνες.

Η Διονυσία Αλεξιάδη γεννήθηκε στη Ζάκυνθο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία με τον Άλκη Ξανθάκη στη σχολή ΑΚΤΟ, από την οποία αποφοίτησε το 1981. Από τότε συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, από όπου απέσπασε σημαντικά βραβεία για το έργο της. Παράλληλα με τη φωτογραφία σπούδασε ζωγραφική, ενώ κατά την διάρκεια της πενταετούς παραμονής της στο Λονδίνο σπούδασε Εσωτερική Διακόσμηση και Ιστορία της Τέχνης. Στη συνέχεια εργάστηκε αρκετά χρόνια ως διακοσμήτρια. Εδώ και χρόνια ταξιδεύει, έχοντας ως μοναδικό της στόχο τη φωτογραφία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε ένα πλούσιο φωτογραφικό αρχείο, μέρος του οποίου παρουσιάζεται στο βιβλίο “Ταξιδεύοντας – Ματιά στον κόσμο”, το οποίο συνιστά και την πρώτη της εκδοτική δουλειά. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


RELATED ARTICLES