Ελαφρές Κατασκευές: Καινοτόμες Εργασίες Φοιτητών Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης

at ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Το εργαστήριο Ελαφρών Κατασκευών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης, με υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή αρχιτέκτονα, Ιάκωβο Α. Ρήγο, και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ Κ.Α.Μ. σας προσκαλούν στην έκθεση με τίτλο «Ελαφρές Κατασκευές: Καινοτόμες εργασίες φοιτητών Αρχιτεκτονικής».

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν ποικίλες κατηγορίες εκθεμάτων:
ελεύθερες συνθέσεις, καλύβες – πρωτόγονες ελαφρές κατασκευές, πλοία και κελύφη, φέροντες οργανισμοί, εξαρτήματα συνδεσμολογίας – κόμβοι και πειραματικές κατασκευές προηγμένων συστημάτων σε πραγματικό μέγεθος 1:1 όπως, εφελκυόμενες μεμβράνες, γεωδαιτικοί θόλοι, συστήματα tensegrity.

Κατασκευές, Ελαφρές, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Κ.Α.Μ., Χανιά, καλύβες, κελύφη, tensegrity, workshop, θόλος, μεμβράνη

Η έκθεση «Ελαφρές Κατασκευές» αποτελεί μία προσπάθεια παροχής κινήτρων, εμπειριών και ηθικής αμοιβής προς τους φοιτητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους στο ευρύ κοινό.

Η εκδήλωση επίσης αποσκοπεί στο άνοιγμα του Πανεπιστημίου προς την κοινωνία, στην συνειδητοποίηση της πολυπλοκότητας της αρχιτεκτονικής σκέψης και του αρχιτεκτονικού έργου αλλά και στη διαπίστωση, ότι η Αρχιτεκτονική υπεισέρχεται και διαχέεται σε όλους τους τομείς της ζωής.

Παράλληλη εκδήλωση – Workshop – Εκθέματα και κατασκευές σε κλίμακα 1:1

Από το Σάββατο 3 εως και την Τετάρτη 7 Ιουνίου θα διεξαχθεί workshop στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του ΚΑΜ :
Θα κατασκευαστούν, Γεωδαιτικός θόλος και στέγαστρο από εφελκυόμενη μεμβράνη. Η μελέτη και κατασκευή τους έγινε εξ ολοκλήρου στο εργαστήριο, με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας.

Πληροφορίες:
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00.
Διάρκεια έκθεσης: 3 – 14 Ιουνίου 2017.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 09:00 – 14:30 και 19:00 – 23:30.
Περισσότερα, εδώ.

Κατασκευές, Ελαφρές, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Κ.Α.Μ., Χανιά, καλύβες, κελύφη, tensegrity, workshop, θόλος, μεμβράνη


RELATED ARTICLES