Την Τρίτη 27 Μαρτίου στις 18.30 ο Marc Simmons θα μιλήσει στην Aίθουσα Καυτατζόγλου στο Ε.Μ.Π.

Ο Marc Simmons είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του MIT και  πρώην κάτοχος της θέσης Thomas W. Ventulett III, στη Σχολή Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του Georgia Tech. Είναι κάτοχος πτυχίου περιβαλλοντικών σπουδών και πτυχίου αρχιτεκτονικής από το πανεπιστήμιο του Waterloo στον Καναδά, και διετέλεσε καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Princeton. Διαθέτει 20 χρόνια εξειδίκευσης σε συστήματα  προσόψεων που βασίζονται σε προηγούμενες συνεργασίες του στους Foster and Partners, στην Meinhardt Façade Technology και στους Dewhurst Macfarlane & Partners.

Η Front είναι μια συμβουλευτική ομάδα σχεδιασμού που αποτελείται από σχεδόν πενήντα μηχανικούς με αντικείμενο ενδιαφέροντος γύρω από την αρχιτεκτονική, τη δομοστατική, τη μηχανολογία και το περιβάλλον. Η ομάδα, που ιδρύθηκε το 2002, διατηρεί ένα ευρύ δίκτυο γραφείων στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ και έχει συμμετάσχει σε διακόσια περίπου έργα σε παγκόσμια κλίμακα. Πρόκειται για μία διεπιστημονική ομάδα δημιουργικών ατόμων που παρέχουν εξειδικευμένη τεχνογνωσία σχεδιασμού συστημάτων πρόσοψης σε ιδιοκτήτες κτιρίων, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, συμβούλους και κατασκευαστές. Μέσα από μία εξατομικευμένη προσέγγιση στο σχεδιασμό και τη διαδικασία του έργου, η εταιρία στοχεύει στη δημιουργία, ανάπτυξη και προσαρμογή διαφορετικών και καινοτόμων τρόπων σκέψης στο πλαίσιο μίας τεχνολογικά προηγμένης πρακτικής που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κατασκευαστικές απαιτήσεις.


RELATED ARTICLES

10OCT 2020

Η Σχολή των Αθηνών. Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2018| στο Μουσείο Μπενάκη από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Neiheiser Argyros| 3 Σεπτεμβρίου- 11 Οκτωβρίου

at BENAKI MUSEUM