Οι Ορθογραφίες του Γιώργη Γερόλυμπου στο party για τα 6α γενέθλια του Archisearch

Tο φωτογραφικό λεύκωμα ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ του Γιώργη Γερόλυμπου, που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Μέλισσα, καταγράφει τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop και δημιουργήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Tο βιβλίο προσφέρει μια μοναδική ερμηνεία των εργασιών που έλαβαν χώρα από την έναρξη των προκαταρκτικών εργασιών, το 2009, έως και την ολοκλήρωση του έργου, το 2016 και μας παρουσιάζει την γιγάντια προσπά-θεια που έγινε για να μετατραπεί το όραμα σε πραγματικότητα. Επίσης, το μεγάλο του μέγεθος προσκαλεί τους αναγνώστες να εξερευνήσουν αναλυτικά τις συναρπαστικές φωτογραφίες του Γιώργη Γερόλυμπου. Τα κείμενα είναι γραμμένα από αναγνωρι-σμένους αρχιτέκτονες και κριτικούς τέχνης και αναλύουν τη ση-μασία του ΚΠΙΣΝ και το ρόλο του στον μετασχηματισμό της φυσικής και πολιτιστικής τοπογραφία της Αθήνας.

Στην έκδοση περιλαμβάνονται κείμενα των:

  • Renzo Piano – Αρχιτέκτων, βραβευμένος με το Pritzker Prize and ιδρυτής του Renzo Piano Building Workshop
  • Katharine Storr – Αρχιτέκτων
  • Robert Storr – Καθηγητής εικαστικών και τυπογραφίας και πρ. Πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών στο Yale University

Ο Γιώργης Γερόλυμπος, αμέσως μετά το MoMA της Νέας Υόρκης, θα βρίσκεται στο πάρτυ για τα 6α γενέθλια του Archisearch, όπου και θα παρουσιάσει τις ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ. Δηλώστε συμμετοχή στην εκδήλωση εδώ.

Πληροφορίες:
164 σελίδες
100 έγχρωμες φωτογραφίες 37,5χ27,5 εκ.
Πανόδετη βιβλιοδεσία
ISBN 9789602043554 Ελληνικά 
ISBN 9789602043554 Αγγλικά

Η δημιουργία του φωτογραφικού λευκώματος ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


RELATED ARTICLES