Το βιβλίο Guggenheim: Frank Lloyd Wright and the Making of the Modern Museum εξετάζει την ιστορία, το σχέδιο και την κατασκευή του αριστουργήματος του Wright μαζί με προκαταρκτικά σχέδια και φωτογραφίες καθώς και τρία μεγάλα κείμενα αναφορικά με το κτήριο.
 
1) Η Hillary Ballon συζητάει τα εμπόδια που αντιμετώπισε ο Wright κτίζοντας το Μουσείο Guggenheim, και πώς η περίπλοκη σχέση του με την πόλη της Νέας Υόρκης εκφράστηκε στο σχέδιό του.
2) Ο Neil Levine εξετάζει γιατί το Μουσείο Guggenheim του Wright είχε πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αρχιτεκτονική μουσείων από ότι μουσεία που σχεδιάστηκαν απο τον Le Corbusier και τον Mies van der Rohe.
3) Ο Joseph Siry γράφει για την πρωτότυπη κατασκευή του μουσείου και πώς αυτή επηρέασε το έργο μεταγενέστερων γενεών αρχιτεκτόνων όπως τους Frank Gehry, Louis Kahn και I.M.Pei.
 
Μέσα από υλικό αρχείου, γράμματα και ένα πλούσια εικονογραφημένο χρονοδιάγραμμα, το βιβλίο δείχνει επίσης τη σχέση του αρχιτέκτονα με τους πελάτες του στην διάρκεια αυτής της δεκαεξάχρονης κατασκευής. 
 
Το βιβλίο αυτό είναι διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο bBooks.gr. Για περισσότερες λεπτομέρειες και αγορά κάντε κλικ εδώ

RELATED ARTICLES