Αρχιτεκτονικές ιστορίες: ΦΡΑΝΚ ΛΟΙΝΤ ΡΑΙΤ της Πατρίθια Χέις & Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ της Αν-Γκαέλ Μπαλπ

Το ARCHISEARCH.gr γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων παρουσίας του με επιλεγμένες σειρές βιβλιοπαρουσιάσεων και αντίστοιχων δώρων στο κοινό του. Αυτή η σειρά παρουσιάζει μια επιλογή βιβλίων από τον εκδοτικό οίκο Μέλισσα συνεζίζοντας με δύο αρχιτεκτονικές ιστορίες για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, την έκδοση “ΦΡΑΝΚ ΛΟΙΝΤ ΡΑΙΤ: Συναντώντας τον αρχιτέκτονα” της Πατρίθια Χέις και το βιβλίο “Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ” της Αν-Γκαέλ Μπαλπ σε εικονογράφηση του Βενσάν Μαέ.

-κείμενο από τις βιβλιοπαρουσιάσεις

Πότε έζησε και ποιος ήταν ο Φρανκ Λόιντ Ράιτ που πολλοί ονομάζουν πατέρα της «οργανικής» αρχιτεκτονικής;

Ο Φρανκ Λόιντ Ράιτ γεννήθηκε το 1867.  Έζησε τη βιομηχανική επανάσταση, την έλευση του ηλεκτρισμού, τους δύο παγκόσμιους πολέμους, την εφεύρεση της τηλεόρασης και πέθανε το 1959, στα ενενήντα ένα του χρόνια, όταν ξεκινούσε η περιπέτεια του διαστήματος.

Όρισε τους τρεις κανόνες της «οργανικής» αρχιτεκτονικής: τα κτίρια πρέπει να εναρμονίζονται με το τοπίο, να είναι φτιαγμένα από τα κατάλληλα υλικά, να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων.

Στοιχεία έργου
Τίτλος βιβλίου  ΦΡΑΝΚ ΛΟΙΝΤ ΡΑΙΤ: Συναντώντας τον αρχιτέκτονα
Συγγραφέας  Πατρίθια Χέις
Εικονογράφηση  Πατρίθια Χέις

Εκδοτικός οίκος  Μέλισσα
Χρονολογία έκδοσης  Οκτώβριος 2019
Σελίδες  16 pop-up σελίδες 
Διαστάσεις  30,5 x 21,5 εκ.
Ηλικίες  9+
Βιβλιοδεσία  Σκληρόδετη 
Γλώσσα  Ελληνικά
Μετάφραση & Επιμέλεια  Αναστασία ΚαραστάθηΤι είναι η Υπηρεσία Μέτρων και Σταθμών; Και, με ποιο όργανο μπορεί κανείς να μετρήσει το συναίσθημα;

Τον πατέρα μου τον λένε Μάρκο Γραμμάρη. Είναι μηχανικός στην Υπηρεσία Μέτρων και Σταθμών. Κάθε μέρα ο πατέρας μου φοράει τη λευκή του ποδιά και μετράει ασταμάτητα ό,τι μετριέται, από τις εννιά ακριβώς το πρωί μέχρι το απόγευμα στις πέντε νταν, για να εξακριβώσει ότι ένα μέτρο είναι ακριβώς ένα μέτρο και ότι ένα κιλό ζυγίζει σταθερά ένα κιλό.

Ωστόσο, από τη μέρα που γύρισα από το σχολείο με ένα χαμόγελο… ανάποδο, ο πατέρας μου έχει να αντιμετωπίσει ένα τρομερό πρόβλημα, αφού δεν υπάρχει όργανο που να μετράει τα συναισθήματα!

Στοιχεία έργου
Τίτλος βιβλίου  Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ
Συγγραφέας  Αν-Γκαέλ Μπαλπ
Εικονογράφηση  Βενσάν Μαέ
Εκδοτικός οίκος  Μέλισσα
Χρονολογία έκδοσης  Οκτώβριος 2019
Σελίδες  32 
Διαστάσεις  33,5 x 22 εκ.
Ηλικίες  6+
Βιβλιοδεσία  Σκληρόδετη 
Γλώσσα  Ελληνικά
Μετάφραση  Αναστασία Καραστάθη


RELATED ARTICLES