O Βασίλης Μπαρτζώκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη χώρα των αρχιτεκτονικών υλικών. Από μικρό παιδί έμαθε να αναγνωρίζει τις υφές, να ταιριάζει τα μοτίβα, να παρατηρεί και να προτείνει τρόπους για να ενταχθούν σε ένα ολοκληρωμένο αρχιτεκτονικό έργο. Η επαφή του με την αρχιτεκτονική και τους ανθρώπους της ενίσχυαν ολοένα και περισσότερο την αγάπη του για αυτή. Έτσι το πάθος του έγινε επάγγελμα, που συνδυάστηκε με τα hard skills του στο management και τα soft skills του στην επικοινωνία, το matchmaking και τη δημιουργικότητα. Οι καρποί αυτής της ένωσης είναι μία σειρά από εκδόσεις, φεστιβάλ, συνέδρια και άλλα events που συνδέουν την αρχιτεκτονική με την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.

Στο πλαίσιο της οικογένειάς του, ο Βασίλης Μπαρτζώκας έχει 4 παιδιά: τους 3 λατρεμένους του, πανύψηλους γιους που ζουν στο Βερολίνο και κυκλοφορούν στα social media με το hashtag #skatofatses, αλλά και το ARCHISEARCH.gr που «κατοικεί» στο διαδίκτυο, ενίοτε βγαίνει για λίγο στο χαρτί, ενώ υπογράφει μαζί με την Design Ambassador – εταιρεία επικοινωνίας του Βασίλη Μπαρτζώκα.

Φέτος το ARCHISEARCH.gr έχει τα γενέθλια των 10 χρόνων του. Γιορτάζει το σήμερα με μία σειρά δράσεων, προετοιμάζει το αύριο και θυμάται όλη την πορεία που το μετέτρεψαν σε αυτό που είναι σήμερα, παράλληλα με την εξέλιξη του δημιουργού του. Από το 2009, με ένα διάλειμμα στα χρόνια που ο Βασίλης Μπαρτζώκας δοκίμαζε τις δυνατότητές του στο Βερολίνο και σε μεγάλες πόλεις της Κίνας, το έργο της Design Ammbassador και του ARCHISEARCH.gr είναι αδιάκοπο, γνήσια ενδιαφέρον, προοδευτικό και επνευσμένο.

2005: Starchitects και αόρατα ξενοδοχεία

H έκθεση Invisible Hotel, που πραγματοποιήθηκε σε παραγωγή της Design Ambassador, στο τεχνολογικό Πάρκο Θέρμης, και στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ στο Νέο Ψυχικό, με την επιμέλεια του Μέμου Φιλιππίδη προσκάλεσε 10 νέους αρχιτέκτονες να δημιουργήσουν τα ξενοδοχεία του μέλλοντος χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς κανόνες και χωρίς περιορισμούς για τον ιδανικό πελάτη.

«Εκείνα ήταν τα χρόνια που εμπεδώθηκε ότι η αρχιτεκτονική και τα media μοιράζονται κοινά εργαλεία», λέει ο Βασίλης Μπαρτζώκας. Στην έκθεση, οι συμμετέχοντες αρχιτέκτονες παρουσίασαν avant garde ξενοδοχεία τους με animations, οραματιζόμενοι– σαν σκηνοθέτες – πώς θα είναι η κίνηση μέσα σε αυτά. Στην επιτροπή βρίσκονταν ακόμη περισσότεροι starchitects όπως οι David Chipperfield, Roman Delugan, Juergen Mayer, Joel Sanders, o Δάκης Ιωάννου και καταξιωμένοι Έλληνες. Επίσης στην έκθεση οι επενδυτές, οι ξενοδόχοι, οι επιχειρηματίες και οι κατασκευαστές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση για τις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής και να ενημερωθούν για όλα τα «αόρατα» που θα μπορούσαν να γίνουν ένα πραγματικό ξενοδοχείο στο μέλλον.

2007: ένα ανοιχτό γραφείο για όλους, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Το “The Archive” ήταν μια βιβλιοθήκη υλικών, αρχιτεκτονικών εφαρμογών & διακόσμησης και παράλληλα ένας δημιουργικός χώρος εργασίας, που απευθυνόταν σε αρχιτέκτονες και designers. Σχεδιασμένος από τις αρχιτέκτονες Κατερίνα Κοτζιά και Κορίνα Φιλοξενίδου. Η πρόθεση ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος με αναφορά στην αρχιτεκτονική μακέτα, η οποία αποτελεί το κατεξοχήν συνθετικό εργαλείο των αρχιτεκτόνων.

Πρόκειται για μια λευκή αναδιπλούμενη επιφάνεια ‘παγιδευμένη’ μέσα σε ένα ισόγειο χώρο 21τ.μ., ο οποίος βάφτηκε με μαύρο χρώμα. Η ‘ανοιχτή’ αυτή κατασκευή τοποθετείται σε απόσταση πίσω από την γυάλινη πρόσοψη. Μια βιβλιοθήκη, λειτουργεί σαν διαχωριστικό φίλτρο ανάμεσα στο μέσα και στο έξω, αφήνοντας έναν μικρό χώρο για εκθεσιακή χρήση στη βιτρίνα. Ο χώρος λειτούργησε σε 24ωρη βάση με τη λογική της αυτοεξυπηρέτησης, με σκοπό να προσφέρει σε κάθε δημιουργικό άνθρωπο έναν ανοιχτό, προσβάσιμο χώρο, 24 ώρες κάθε μέρα, για έρευνα υλικών, μελέτη, δουλειά, συναντήσεις με πελάτες πελατών.

Περιελάμβανε φυσικό και ψηφιακό αρχείο υλικών, προτζέκτορες, υπολογιστες IMac. Μαζί με τις αρχιτέκτονες βρισκόταν μία ομάδα βραβευμένων ειδικών, όπως οι MNP που σχεδίασαν το λογότυπο και όλη την επικοινωνία, οι Beetroot για τη δημιουργία του site, και ο Αρης Κλονιζάκης στο φωτισμό. «Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτός ο ανοιχτός, ελεύθερος, αφύλακτος χώρος δεν βανδαλίστηκε ποτέ. Οι άνθρωποι αναγνωρίζουν την ποιότητα και την προσφορά και της ανταποδίδουν σεβασμό», δηλώνει ο Βασίλης Μπαρτζώκας.

2008 και 2010: Μία «πράσινη μπιενάλε»

Το Green Design festival ήταν άλλη μία δράση σε συνδιοργάνωση με την Brainlab. Η πρωτότυπη, δημόσια, δωρεάν πολιτιστική εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων «κατέλαβε» επί 2 χρονιές, την πλατεία Συντάγματος, όπου εγκατέστησε ένα οικολογικό μουσείο, με στόχο την ενίσχυση της ευρύτερης κατανόησης των περιβαλλοντικών και οικολογικών θεμάτων μεταξύ των πολιτών της Αθήνας και πέραν αυτής.

Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, ισχυρές εικόνες και σχεδιασμό, το φεστιβάλ μετέτρεψε την Αθήνα σε έναν ζωντανό, διαδραστικό χώρο, παρουσιάζοντας παράλληλα προτάσεις και ιδέες για το πώς η καθημερινή ζωή θα μπορούσε να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν περισσότεροι από 70 αρχιτέκτονες, βιομηχανικοί σχεδιαστές, σχεδιαστές γραφικών, fashion designers και street artists. Μεταξύ άλλων, διακεκριμένοι graphic designers δημιούργησαν διαδραστικούς πράσινους χάρτες της Αθήνας. Ενεργοποιώντας το Bluetooth του κινητού τηλεφώνου, όλοι μπορούσαν να τους κατεβάσουν και να τους χρησιμοποιήσουν ελεύθερα, συμμετέχοντας σε ένα σύγχρονο αισθητικό παιχνίδι συλλογής και ανταλλαγής εικόνων μιας πιο πράσινης πόλης ανοιχτής σε όλους.

Παράλληλα, ένα ευέλικτο δάσος με μεγάλα δέντρα γκράφιτι «φυτρωσε» στην πλατεία Ομόνοιας και Συντάγματος, στον Κεραμεικό, στο Μοναστηράκι, στην οδό Ερμού, στην πλατεία Κουμουνδούρου και στην Κοτζιά. Τότε μάλιστα είχαν σχεδιαστεί ειδικά προϊόντα για την έκθεση «RE-DESIGN / RE-USE / RE-PAIR / RE-THINK» από Έλληνες σχεδιαστές. Στην διοργάνωση του 2010 όλη η οροφή γέμισε χιλιάδες φυτά τα οποία ανέλαβαν να μοιράσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ οι ATENISTAS στο κοινό της Αθήνας.

2009: Περισσότεροι starchitects, για τον δημόσιο χώρο στην Αθήνα

Το εργαστήριο αρχιτεκτονικής με τίτλο “1st Athens Architecture Workshop”, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του αρχιτέκτονα Νίκου Κτενά, υπο την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. To διεθνές εργαστήριο αρχιτεκτονικής έφερε στην Αθήνα τη λάμψη των Aurelio Galfetti, Aires Mateus, Piere Allain Croset, Antonio Tejedor, Μichel Kagan, Antonio Citterio, που με το Νίκο Κτενά, τον Ανδρέα Κούρκουλα, την Εριέττα Αττάλη, Τάσο Μπίρη και Ζήση Κοτιώνη, δίδαξαν σε ξένους και Έλληνες φοιτητές αρχιτεκτονικής καθώς και νέους αρχιτέκτονες που εργάζονται στο εξωτερικό, αλλά και στο κοινό.

Στόχος ήταν να δοθεί η δυνατότητα μέσω μιας ‘αποστασιοποιημένης’ ματιάς διακεκριμένων αρχιτεκτόνων αλλά και νέων, να διατυπώσουν αρχιτεκτονικές προτάσεις για συγκεκριμένες 7 τοποθεσίες στην πόλη της Αθήνας. Αρχιτέκτονες και πολίτες έγιναν αποδέκτες του εγχειρήματος, να γίνουν μέτοχοι μιας εναλλακτικής ματιάς πάνω στην πραγματικότητα του δημόσιου χώρου της πόλης τους, σε ένα εργαστήριο αρχιτεκτονικής, που έθεσε τη σύγχρονη Αθήνα στη θέση μιας πόλης της οποίας ο δημόσιος χώρος οφείλει να αντιμετωπίζεται πλέον με αρχιτεκτονική συνείδηση και ευαισθησία από όλους: αρχίζοντας πρωτίστως από ένα επίπεδο ακαδημαϊκό-ερευνητικό που προσδοκά να επεκταθεί ως συλλογική συνείδηση.

2012 -2021: η μεγάλη γιορτή του design που ήρθε για να μείνει

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια με αδιάλειπτη παρουσία μέχρι σήμερα, το μεγαλύτερο event που συμπορεύεται με το ARCHISEARCH.gr είναι η ημερίδα ΕΣΩ, σε συνεργασία με το Δημήτρη Φακίνο διοργανωτή των European Design Awards, των Βραβείων ΕΒΓΕ και ιδρυτή του περιοδικού +DESIGN. Η ΕΣΩ έχει συνδεθεί με τη λάμψη των κορυφαίων ονομάτων από το χώρο της αρχιτεκτονικής και τους σχεδιασμού, αλλά και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών όπου και φιλοξενείται.

Η πρώτη ΕΣΩ πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012, σε συνδιοργάνωση ARCHISEARCH.gr & +DESIGN και την επιμέλεια και διεύθυνση παραγωγής της Design Ambassador. Από τότε, στη σκηνή του μεγάλου αμφιθέατρου ανέβηκαν εκατοντάδες άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταφέροντας στο κοινό τον ενθουσιασμό τους για το σχεδιασμό.

Ανάμεσά τους σημαντικά ονόματα και εκπρόσωποι γραφείων από τον διεθνή χώρο όπως Michael Anastassiades (MICHAEL ANASTASSIADES) Carlotta de Bevilacqua (ARTEMIDE), Tom Lindblom (GENSLER), Μάρθα Τσίγκαρη και Μαριος Τσιλιάκος (FOSTER+PARTNERS) Δημήτρης Κολώνης & Ζέττα Κοτσιώνη (ΖΑΗΑ ΗΑDID ARCHITECTS), Roberto Palomba (Palomba Serafini), Serdar Kutucu (DESIGN HOTELS), Κυριάκος Χατζηπαρασκευάς (Heatherwick Studio), Luk Pearson & Tom Lloyd (Pearson + Lloyd) Μαριάνθη Τατάρη (UN STUDIO), Κώστας Πουλόπουλος (HENNING LARSEN). Οι πολύτιμες απόψεις, οι ιδέες και η γνώση κυριαρχούν στη σκηνή και δημιουργούν τον παλμό που για 5 ώρες κρατά ένα πολυάριθμο ακροατήριο, περί των 800 ανθρώπων. Κατόπιν, τη σκηνή διαδέχεται ένα μεγάλο πάρτυ που μοιάζει να βγαίνει από τις σελίδες του «Great Gatsby». Ο κόσμος της ΕΣΩ συζητά, κινείται διασκεδάζει αδιάκοπα και ακούραστα, ισορροπώντας το μείγμα γνώσης και match making του event.

 2011: η χρονιά του Archisearch

Το Archisearch γεννήθηκε με προτροπή του αρχιτέκτονα Δημήτρη Ποτηρόπουλου. Το ARCHISEARCH.GR ερευνά, επιλέγει και παρουσιάζει έργα που ασχολούνται με διάφορες πτυχές της αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο. Αναλαμβάνοντας το ρόλο ενός μη συμβατικού ερευνητικού εργαλείου, επιδιώκει την παρούσα και τη μελλοντική πολιτιστική εξέλιξη μέσω της αρχιτεκτονικής, καθώς και την πιθανή ανταλλαγή με σχεδιασμό, τέχνη, γραφικά και πράσινο/ οικολογικό design. Θέτει ερωτήσεις που στοχεύουν να προκαλέσουν νέες σκέψεις και προσεγγίσεις. Έχει έντονο ενδιαφέρον για πειραματισμό και διερεύνηση, ενώ υπογραμμίζει τον πλούτο που βρίσκεται στη συνύπαρξη διαφορετικών ιδεών.

Επικεντρώνεται σε ζητήματα που σχετίζονται με το ενσωματωμένο (και συχνά μη κατασκευασμένο) αρχιτεκτονικό context και τις παραμέτρους του από τα κοινωνικά οφέλη ενός έργου και τη συμβολή του στην αστική περιοχή, στην ατμόσφαιρα και την κατασκευαστική του σημασία. Προωθεί τη σύνδεση μεταξύ κοινωνίας και αρχιτεκτονικής παραγωγής και διερευνά τους τρόπους με τους οποίους η αρχιτεκτονική μας παροτρύνει να αλληλεπιδράσουμε με το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον.

2018 – 2021: έρχεται το The Architect Show

Το Architect Show σε Production Design & Creative Direction της Design Ambassador και διοργάνωση MEDEXPO, είναι ένα διήμερο γεγονός, το οποίο έχει στόχο να συνδέσει γρήγορα και αποτελεσματικά, τις κορυφαίες εταιρείες υλικών Αρχιτεκτονικών Εφαρμογών και Διακόσμησης με τους Αρχιτέκτονες και τους Σχεδιαστές.

Ο μοναδικός ατμοσφαιρικός σχεδιασμός της έκθεσης από την αρχιτέκτων Ελένη Μπρασινίκα, του γραφείου Bllend σε συνεργασία με την Design Ambassador, εγγυάται την απόλυτη επικοινωνία και διάδραση μεταξύ εκθετών και επισκεπτών. Με το ίδιο μέγεθος περιπτέρων για κάθε εκθέτη και ένα πολύ χαμηλό κόστος, αλλά με ένα έξυπνο concept, ο επισκέπτης απολαμβάνει μια βιωματική εμπειρία ανακαλύπτοντας τις νέες τάσεις στην Αρχιτεκτονική και το Design. To Architect Show, επικεντρώνεται στην ανταλλαγή καινοτόμων ιδεών ενώ παράλληλα είναι και ένα κανάλι διαλόγου μεταξύ των Αρχιτεκτόνων και των Σχεδιαστών με τον κόσμο των υλικών.

Δείτε περισσότερα από την εκδήλωση εδώ


2019 – 2021: Βραβεύσεις για μία ζωή

Τα βραβεία συνολικής προσφοράς του Archisearch και της Design Ambassador εγκαθιδρύθηκαν το 2019 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Η αρχή έγινε στο 8η ημερίδα ΕΣΩ στο αμφιθέατρο της Στέγης του ιδρύματος Ωνάση με το βραβείο να απονέμεται στο σημαντικό designer, Γιάννη Τσεκλένη. Το 2020 παρέλαβαν τη σκυτάλη του εν λόγω βραβείου, τρεις μεγάλοι άνδρες- λαμπρές προσωπικότητες της χώρας μας. Ο διεθνούς φήμης καθηγητής, Θεοδόσης Τάσιος, ο εγκέφαλος πίσω από τον αστικό ιστό της πόλης μας, Ιωάννης Βικέλας, και ο Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας, ο τελευταίος εν ζωή αρχιτέκτονας της γενιάς των μοντερνιστών που δεν είναι μόνο ένα πρόσωπο με ιστορική σημασία αλλά και ένα ενεργό μέλος της σύγχρονης πραγματικότητας.
Φέτος, τα Archisearch Lifetime Achievement Awards απονέμονται σε 3 σημαντικές γυναίκες της ελληνικές αρχιτεκτονικής: την Σέβα Καρακώστα, την Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη και την Νέλλα Γκόλαντα.

«Αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι έχουν συνδέσει την προσωπική τους δημιουργικότητα και όραμα με το κοινωνικό όφελος αλλά και την οικονομική ευημερία. Η σύνδεση αυτών των τριών πυλώνων αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος και για την Design Ambassador και το ARCHISEARCH.gr. Μέσα από τις βραβεύσεις θέλουμε να συνεισφέρουμε και με τις δικές μας δυνάμεις στην καταγραφή και ανάδειξη των πρακτικών που γεννήθηκαν από την ιστορία του σχεδιασμού στην Ελλάδα και θα πρέπει να αποτελέσουν πυξίδα για ένα υγιές μέλλον», δηλώνει ο Βασίλης Μπαρτζώκας.

2020: Διεθνής προσοχή στην Ελλάδα παρά την πανδημία

Στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, ξεχωριστός ήταν ο Διεθνής Διαγωνισμός Αρχιτεκτονικών Ιδεών Pandemic Architecture που έγινε viral σε όλο τον πλανήτη, με αποτέλεσμα τις αξιόλογες συμμετοχές από κάθε σημείο του πλανήτη, το 2020. «Ο αντίκτυπος του διαγωνισμού Pandemic Architecture στη διεθνή αρχιτεκτονική κοινότητα ήταν εκπληκτικός, με τον αριθμό των εγγραφών να ξεπερνά τις 800, με τις τελικές προτάσεις να ξεπερνούν τις 400 και με συμμετέχοντες από περισσότερες από 60 διαφορετικές χώρες! Δείτε αυτό το μίνι documentary με τα testimonials και κάποιες από τις συμμετοχές:

Η δημιουργική κοινότητα αγκάλιασε εξαρχής το διαγωνισμό με συγκινητικό ενδιαφέρον παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν πολλοί συμμετέχοντες στην αποστολή της πρότασής τους λόγω των συχνών διακοπών ρεύματος σε περιοχές της Ινδίας ή των δυσκολιών που προκύπταν ανάμεσα στη συνεργασία ομάδων από απόσταση.

Αξιοσημείωτες είναι οι πολυάριθμες συμμετοχές από την Ινδία, το Λίβανο, τη Νιγηρία, τη Νότια Αφρική, τις ΗΠΑ, την Νότια Κορέα, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Τουρκία και την Ευρώπη. Πολυάριθμες συμμετοχές επικροτούσαν με θέρμη το θέμα του διαγωνισμού και προέρχονταν κυρίως από τις χώρες που είχαν περισσότερο πληγεί έως τότε. Αντίστοιχο ενδιαφέρον προέκυψε και από μέσα για αναδημοσίευση του διαγωνισμού στη Ρωσία και την Τουρκία, από το πανεπιστήμιο Xi’ an Jiaotong στην Κίνα και το BBC για να συνεισφέρουμε σε ένα άρθρο με τίτλο “How do you build a city for a pandemic?“ σχετικά με τον τρόπο που μπορούν η αρχιτεκτονική και ο πολεοδομικός σχεδιασμός να σχεδιάσουν μία πόλη για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις μιας πανδημίας.

2020: Υποστηρίζοντας ακόμα περισσότερο τους νέους

Στην ίδια περίοδο, το 2020, η άνθιση στα ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία, μετά από παρατεταμένη περίοδο κρίσης δημιούργησε περισσότερη ζήτηση για νέους αρχιτέκτονες.

Τα Archisearch Portfolio Reviews αποτέλεσαν μια πρωτοποριακή δράση ενίσχυσης και προβολής νέων αρχιτεκτόνων, προσφέροντας την ευκαιρία σε φοιτητές αρχιτέκτονες/σχεδιαστές εσωτερικών χώρων/designers, αλλά και σε νέους του χώρου να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες από τη διεθνή αρχιτεκτονική κοινότητα, αλλά και με κορυφαίους ακαδημαϊκούς, προκειμένου να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές για τη δουλειά τους και να αναζητήσουν το δρόμο προς μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές ή την επαγγελματική τους αποκατάσταση ή/και μετεξέλιξη. Η δράση αυτή αναπτύχθηκε μέσα από μια σειρά ατομικών συναντήσεων με αρχιτέκτονες όπως ο Νίκος Κτενάς, η Ρένα Σακελλαρίδου, οι Δημήτρης και Κωνσταντίνος Καραμπατάκης, ο Πάνος Δραγώνας και άλλοι.

2020 – 2021: Περισσότερα, στο χώρο των media και των εκδόσεων

Το ΑRCHISEARCH.gr ωριμάζει και μετατρέπεται σε έντυπο. Το Archisearch Paper Edition είναι μία μοναδική έκδοση που συνδυάζει τις αρετές των coffee table books κα των free press, η οποία κερδίζει το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Magazines των European Design Awards. Το art direction κάνει το γραφείο Post Spectacular Offιce του Στέργιου Γαλίκα και τη Διεύθυνση σύνταξης έχει η Δανάη Μακρή, με την ομάδα του archisearch.

Την ίδια περίοδο δημοσιεύονται οι πρώτες μονογραφίες μεγάλων γραφείων με την στρατηγική συνεργασία των εκδόσεων ARIS MARINAKIS ARCHITECTURAL EDITIONS, όπως οι A&M Architects οι Elastic Architects και οι K-STUDIO, με εκείνες των MOUSTROUFIS ARCHITECTS & URBAN SOUL PROJECT να ακολουθούν. Παράλληλα, το Archisearch εξερευνεί το τοπίο του αναδυόμενου trend των podcasts με επιτυχία. Η πρώτη σειρά των Podcasts «Archisearch Τalks», Advice to Young Architects φτάνει στην τέταρτη θέση του ελληνικού top 10 στο Spotify. Τη διαδέχονται οι θεματικές «Photographer’s Eye» και «Women in architecture».

Στο χώρο του τύπου ξεχωρίζουν ως milestones η συνεργασία με τη LIFO, με πρώτο ειδικό τεύχος το “Athens Design Map” το τεύχος ADM the Green Issue και ένα τρίτο που θα βγεί τον Ιούνιο με θέμα την φιλοξενία, το πρώτο τεύχος της συνεργασίας με τον Φώτη Τσιμέλα REAL ESTATE INFLUENCERS καθώς και η συνεργασία με το Βήμα στο περιοδικό «Moments» με Creative Direction του Νίκου Γεωργόπουλου, σε διεύθυνση σύνταξης της Δανάης Μακρή.

Διαβάστε εδώ το ATHENS DESIGN MAP VOL.1 

Διαβάστε εδώ το ATHENS DESIGN MAP THE GREEN ISSUUE

2020: ένα νέο είδος “business and pleasure trip” γεννιέται

Το Conceptual event: Man on The moon ήταν η πρώτη προσπάθεια για να ξεδιπλωθεί η πλούσια ιστορία του μαρμάρου. Στο event γνωριμίας με το υλικό του μαρμάρου και το χώρο των λατομείων, την οποία σχεδίασε ο Βασίλης Μπαρτζώκας σε επιμέλεια της Design Ambassador και του ΑRCHISEARCH.gr για την MARMYK ILIOPOULOS, επαγγελματίες από το χώρο της αρχιτεκτονικής, της κατασκευής, και άλλους επιδραστικούς τομείς, έζησαν δύο ημέρες επισκέψεων και ξεναγήσεων, ενώ συμμετείχαν στην αφήγηση της αρχαίας ιστορίας του ελληνικού μαρμάρου, καταλήγοντας στο σεληνιακό τοπίο των λατομείων.

  Η περιήγηση ξεκίνησε από το Κτήμα Σκούρα, όπου έλαβε χώρα μία μοναδική τελετουργία «Wine & Marble Pairing», πέρασε στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, συνεχίστηκε στο βομηχανικό χώρο του εργοστασίου της ΜΑΡΜΥΚ, κορυφώθηκε σε μία συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία στο ορυχείο των Διδύμων, με θέα το ηλιοβασίλεμα. Η περιήγηση περιελάμβανε στάσεις ξεκούρασης, gourmet προορισμούς και αυθεντικό socialising.

 

Ακούστε την συνέντευξη του Βασίλη Μπαρτζώκα στον Μιχάλη Αργυρού.


RELATED ARTICLES