OPEN HOUSE Athens 2021_The online event | Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Απολογιστικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
OPEN HOUSE Athens 2021_The online event | 24-27 June 2021

Η αγαπημένη αρχιτεκτονική γιορτή της πόλης έκανε πρεμιέρα φέτος διαδικτυακά καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αρχιτεκτονικής και design. Η υγειονομική κρίση, δεν σταμάτησε την ομάδα του OPEN HOUSE αλλά την ώθησε στην αναζήτηση νέων τρόπων διεξαγωγής της εκδήλωσης, διατηρώντας πάντα την επαφή με το κοινό και τους εθελοντές μας!  Τα βίντεο έχουν ανέβει στο κανάλι του OPEN HOUSE Athens στο you tube και θα παραμείνουν διαθέσιμα για το κοινό.

Η κύρια δράση VIRTUAL TOURS περιλαμβάνει και φέτος μια σειρά από αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό σε σύγχρονα κτίρια της Αθήνας.

Παρακάτω θα βρείτε τα βίντεο:

  • HOUSE E by Burger Katsota Architects 
    ©YIORGIS YEROLYMBOS
  • The den by Studiomateriality
    © ALINA LEFA
  • Villa 13 by Parthenios architects+associates
    © GIORGOS SFAKIANAKIS
  • Obliquity by Gavalas Architects (το βίντεο θα βγει τον Σεπτέμβριο)

Μια νέα παράλληλη δράση προστέθηκε φέτος στο ΟΗΑ το OPEN OFFICE.

Η δράση έχει ως στόχο να αναδείξει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους αρχιτέκτονες, που ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους ίδιους τους αρχιτέκτονες και το κοινό έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις συνθήκες, τον τρόπο και το χώρο μέσα στον οποίο εργάζονται.

Παρακάτω θα βρείτε τα βίντεο:

Το MADE IN ATHENS αναδεικνύει  τη δημιουργική πλευρά της πόλης, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο.

Παρακάτω θα βρείτε τα βίντεο:

Στο LIVESTREAM event συζητήσαμε με τους αρχιτέκτονες του Cosmote TV HQ & studios, LC Architects, τη Νατάσα Λιανού & τον Ερμή Χαλβατζή και τον εκπρόσωπο της OTE estate Γιώργο Ταμπουρέα. Καλεσμένοι επίσης ήταν τα αρχιτεκτονικά γραφεία  Kokkinou – Kourkoulas Architects και en-route-architecture, με τoυς οποίους κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το έργο τους,  και τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται. Και τέλος  συζητήσαμε με  τη  Σουζάνα Λασκαρίδη , ιδρύτρια και διευθύντρια της BlueCycle και την ‘Ελια Νικητοπούλου υπευθυνη Ανάπτυξης Δικτύου της BlueCycle,το σπουδαίο και πρωτότυπο έργο τους.  Το LIVESTREAM είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο εδώ 

Πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα 3D VIRTUAL TOUR, μια εικονική περιήγηση στο αρχιτεκτονικό γραφείο Workshop | Dionisis Sotovikis, μέσω μιας τρισδιάστατης απεικόνισης. Την τρισδιάστατη ξενάγηση θα τη βρείτε εδώ 

Το πρόγραμμα του ΟΗΑ 2021 πλαισιώνουν και οι καθιερωμένοι διαγωνισμοί, που έχουν αγκαλιαστεί θερμά από το κοινό  τα προηγούμενα χρόνια. Αναλυτικά:

Ο διαγωνισμός OPEN YOUR PORTFOLIO διεξάγεται μέχρι τις 16/7. Η Σχολή Βακαλό Art& Design, προκηρύσσει την ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ «ΕΛΕΝΗ ΒΑΚΑΛΟ» για προπτυχιακές σπουδές Design σε ένα από τα προγράμματα της Σχολής. Αναλυτικές πληροφορίες για την συμμετοχή σας θα βρείτε εδώ : https://www.openhouseathens.gr/event/open-your-portfolio/

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας FABER OPEN PHOTO στο instagram, χρησιμοποιώντας το hashtag #faber_oha2021, με θέμα το “Air Matters” διεξήχθη μέχρι τις 30/6. Το κοινό μπορεί να συμμετέχει στην επιλογή των νικητών, καθώς στην τελική φάση καλείται να ψηφίσει ανάμεσα στους φιναλίστ εδώ
Οι 3 φωτογραφίες που θα διακριθούν, θα κερδίσουν φωτογραφικές μηχανές Fujifilm.

Φέτος, που οι ξεναγήσεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά, οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να αναδείξουν το αγαπημένο τους βίντεο έως τις 4/7,  μέσω του ISOMAT OPEN VOTE, ψηφίζοντας μέσω της ιστοσελίδας εδώ για την ανάδειξη των καλύτερων βίντεο στις 3 κατηγορίες: Open Office, Virtual Tours, Made in Athens. Όλοι οι ψηφοφόροι συμμετέχουν αυτόματα στην κλήρωση για μια φωτογραφική μηχανή Fujifilm instax mini 11.

Η αφίσα της εκδήλωσης OPEN HOUSE Athens 2021 | The online event και οι εφαρμογές της προέκυψαν μέσα από το διαγωνισμό DESIGN THE POSTER, που συνδιοργανώθηκε με τη Σχολή Βακαλό Art & Design, στον οποίον κέρδισε η πρόταση του Νίκου Δουμάνη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές τους  ΟΗΑ 2021:

Στον μεγάλο χορηγό την εταιρεία κουφωμάτων SIAS S.A.
Στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αιγίδα και τη χρηματοδότηση.
Στον χορηγό του OPEN YOUR PORTFOLIO & DESIGN THE Poster Vakalo art & design college.
Στον χορηγό του OPEN OFFICE την εταιρεία DIMAND real estate development.
Στον χορηγό του OPEN PHOTO την εταιρεία  FABER.
Στον χορηγό του MADE IN Athens την εταιρεία KLEEMANN.
Στον χορηγό του  OPEN VOTE την εταιρεία ISOMAT.
Στους χορηγούς: ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική | METRICA | FUJI FILM | IANOS.
Στους χορηγούς φιλοξενίας: The Modernist | COCO-MAT Athens Bc.
Στους  χορηγούς επικοινωνίας: ΕΡΤ |  Δεύτερο Προγράμμα 103,7 | Kosmos 93.6, ΕΚ magazine | Archisearch.gr | Cozyhome | Cozyvibe |www.nextdeal.gr | e-radio |e-daily | pink.gr.
Στο Λογιστικό γραφείο Σ. Ρούσσος & Συνεργάτες Α.Ε.
Στον Νομικό μας Σύμβουλο Παντελή Ρόκκο.
Στους ιδιοκτήτες που μας άνοιξαν τους χώρους τους  και τους  αρχιτέκτονες που μας εμπιστεύτηκαν τα έργα τους
Στους ομιλητές που στήριξαν το εγχείρημα μας και μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους στο livestream event.
Σε όλους εσάς που μας παρακολουθείτε και μας μεταφέρατε την αγάπη σας και τον ενθουσιασμό σας!

We were all part of a great team! Ραντεβού τον Οκτώβριο στο OPEN HOUSE Thessaloniki 2021!

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις  του OpenHouse θα βρείτε εδώ

#oha2021

Ακολουθήστε το κανάλι του OpenHouseAthens εδώ 

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στο δίκτυο του Open House Worldwide, που περιλαμβάνει πάνω από 40 πόλεις παγκοσμίως.


RELATED ARTICLES