Ο Λεωνίδας Τραμπούκης, ο αρχιτέκτονας που μαζί με την Ελένη Πεταλωτή απαρτίζουν το ελληνικό αρχιτεκτονικό δίδυμο LOT  architects, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην ημερίδα ΕΣΟ 2020 με τίτλο From Interior Experience & Installation Design to Objects with experimental Character, ανέλυσε τη σημασία του πειραματισμού στην αρχιτεκτονική σύνθεση.

Αναφέρθηκε στον πειραματικό χαρακτήρα του γραφείου που δίνει έμφαση στην υλικότητα, τη διαδικασία και το concept με έργα που μοιράζονται ένα κοινό όραμα και εμπνέουν, θολώνοντας τα όρια μεταξύ τέχνης και αρχιτεκτονικής. Ανέλυσε μια σειρά από υλοποιημένα έργα του γραφείου LOT με έμφαση στις απλές χειρονομίες που ορίζουν την ταυτότητα των projects, αποδίδουν μια αίσθηση και μια διάσταση διάδρασης, αλλά και ενσωματώνουν τις αντιθέσεις μεταξύ των τόπων και των έργων.
Αναφέρθηκε σε επιλεγμένα έργα installations και χώρων έντονης διαδραστικότητας – προσωρινούς χώρους και καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις σε δημόσιους χώρους και μουσεία. Παρουσίασε τη θεματική με τίτλο Stimulating interaction μέσα από project ποικίλης κλίμακας – από αντικείμενα μέχρι κτίρια και αναφέρθηκε στην σημασία της αλληλεπίδρασης του κοινού με τα έργα. Ανέλυσε τη σημασία που έχει ο σχεδιασμός ο οποίος αφήνει χώρο για ευελιξία και ελευθερία και διεγείρει τις αισθήσεις με απλό, σχεδόν παιδικό τρόπο με τη δύναμη της διαμόρφωσης του χώρου και της φαντασίας.


Eνδεικτικό έργο των LOT architects:
Flatiron Skyline

    

Facts & Credits
Project title: Flatiron Skyline
Architecture: LOT Architects: Leonidas Trampoukis, Eleni Petaloti
Lighting Design: MAP Studio, Artemis Papadatou
Structural Engineer: Daniel Urrutia, AUE
Location: Flatiron Public Plaza
Build Area: 100ft²
Client: Flatiron 23rd Street Partnership
Photography: Brian W. Ferry


RELATED ARTICLES