Ένα εντυπωσιακό opening party διοργανώθηκε με επιτυχία υπό την επιμέλεια της Design Ambassador και του Archisearch.gr για το πρώτο κατάστημα της Kartell στην Αθήνα.

-κείμενο: Δανάη Μακρή   / φωτογραφίες Νίκος Θωμάς

Τα προϊόντα του διάσημου brand που συνέδεσε το πλαστικό με τις δημιουργίες των πιο φημισμένων αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα αποκλειστικά την Area Domus. Από το Νοέμβριο του 2004 το «σπίτι» της Kartell βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη.

Για να εγκαινιάσει το νέο κατάστημα στην Αθήνα, μαζί με τον επιχειρηματίας της Area Domus, Αλέξανδρο Χριστοδούλου, βρέθηκε στην Ελλάδα ο ιδιοκτήτης της Kartell, Federico Luti.

O Federico Luti μίλησε στο archisearch.gr για τα 70 χρόνια που γιορτάζει φέτος η Kartell, τη νέα συλλογή Woody, δια χειρός Philippe Starck η οποία εισάγει το ξύλο στις συλλογές της Kartell και για τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελληνική αγορά, λόγω της τουριστικής άνθισης.

Για τη συλλογή «Woody», χρησιμοποιήθηκε πατενταρισμένη τεχνολογία, η οποία επεξεργάζεται το ξύλο με ένα καλούπι που έχει σχεδιαστεί για να φέρει την καμπυλότητα του υλικού στα άκρα. Δημιουργείται έτσι ένα κάθισμα με κυρτή στρογγυλότητα, το οποίο συνδυάζει την ομορφιά του ξύλου και την ικανότητά του να συνδέεται με τη φύση, μέσα από εξαιρετικά εργονομικές γραμμές. Το αποτέλεσμα; Ένα τρισδιάστατο προϊόν, όπου ακόμη και τα πλευρικά τμήματα δημιουργούν φιλόξενες καμπύλες, για να εξασφαλίζουν μέγιστη άνεση. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τους πλαστικούς αντικατοπτρισμούς επιτυχημένων σχεδίων της Kartell, όπως οι καρέκλες Louis Ghost, το φωτιστικό Bourgie και τη σειρά Jellies Family.

«Το καλό product design έχει το πλεονέκτημα ό, τι μπορεί να πάρει ένα υλικό, όπως το πλαστικό και να το μετατρέψει σε ένα διαχρονικό αντικείμενο, το οποίο παράγεται με σεβασμό στο περιβάλλον και προορίζεται – μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας του – να καταλαμβάνει χώρους μουσείων και να εντάσσεται στα περιουσιακά στοιχεία των συλλεκτών», λέει ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρχιτέκτονες, interior designers, άνθρωποι από το χώρο της κατασκευής, αλλά και πολυάριθμοι φίλοι του καλού σχεδιασμού.


RELATED ARTICLES