DESIGN REPORT GREECE / ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ / ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

To Design Report Greece είναι μια ερευνητική εργασία που πραγματοποιήθηκε από τον Αναστάσιο Κουπαντσή και τον Αλέξανδρο Μιχαλακόπουλο στα πλαίσια του εργαστηρίου οπτικής επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ. Οι δυο τους, πλαισιωμένοι από μια ενθουσιώδη υποστηρικτική ομάδα εξέτασαν τη σύγχρονη, εγχώρια γραφιστική σκηνή χωρίς να ξεφύγουν από το πρίσμα της τρέχουσας πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας.
 
Οι ίδιοι οι δημιουργοί του ντοκυμαντέρ σχολιάζουν ότι πραγματοποίησαν τις συνεντεύξεις τους με είκοσι περίπου εκπροσώπους του ελληνικού design “εν μέσω διαδηλώσεων και ενός μίγματος φόβου για το μέλλον και ελπίδας”.
 
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ντοκυμαντέρ 74 λεπτών, το οποίο έκανε ήδη  πρεμιέρα στο Ντίσελντορφ στα πλαίσια μιας διημερίδας που πραγματοποιηθηκε στις 1 και 2 Ιουλίου. Παράλληλα θα έλαβε μέρος και μια έκθεση, διαλέξεις και συζητήσεις που προσπαθήσαν να δώσουν μια ιδέα για το ελληνικό design συγκεκριμένα, αλλά και ευρύτερα για το κοινό ευρωπαϊκό πολιτιστικό μέλλον.
 
Το ντοκυμαντέρ προβλήθηκε και στην Ελλάδα πρίν λίγο καιρό στην ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ του ιδρύματος Ωνάσση και ήταν sold out ! Τώρα μπορείτε να το δείτε όλο live και στην σελίδα μας. Αξίζει…
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του project στην σύνδεση DESIGNREPORTGREECE.DE

DESIGN REPORT GREECE / ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ


RELATED ARTICLES