Μετά από ένα χρόνο από την πρώτη μας διοργάνωση στο Τώρα Κ44, σας προσκαλούμε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, σε ένα μεγάλο Φεστιβάλ Παιχνιδιών Πόλης για μικρούς και μεγάλους, στις 29 και 30 Σεπτέμβρη. Για όσους δε μας ξέρουν, οι Athens Plaython είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων που αποφάσισε να φέρει το παιχνίδι στους δρόμους της Αθήνας. Τον Σεπτέμβρη του 2011 κι ενώ ήδη ζούσαμε δύσκολες συγκυρίες, αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια γιορτή αισιοδοξίας στους δρόμους και τις πλατείες, για όλους εσάς.

Σε μια εποχή που ο κόσμος νιώθει ζορισμένος, το παιχνίδι και συγκεκριμένα το ομαδικό παιχνίδι αποτελεί κατά τη γνώμη μας μια σημαντική διέξοδο. Έτσι ξεκινήσαμε δειλά δειλά και αφού οργανώσαμε ένα πάρτυ με καλλιτέχνες και σχεδιαστές παιχνιδιών στο Κ44, ενώ λίγες μέρες αργότερα προκριθήκαμε στο διαγωνισμό Disruption in Learning στο TEDxAthens και πήραμε το δεύτερο βραβείο ανάμεσα σε 153 προτάσεις. Κάπως έτσι η ομάδα μας μεγάλωσε, προστέθηκαν γύρω στους τριάντα εθελοντές και βάλαμε πλώρη για το μεγάλο φεστιβάλ παιχνιδιών αυτού του Σεπτέμβρη.

Στο Plaython θέλουμε, μαζί με τους σχεδιαστές και τις καλλιτεχνικές ομάδες που συμμετέχουν, να σας φέρουμε παιχνίδια που χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες, αλλά παίζονται στο δρόμο, όχι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Συγχρόνως όμως θέλουμε να σας κάνουμε δημιουργούς, να σας στείλουμε σε φεστιβάλ του κόσμου για να δείξετε τα παιχνίδια σας στην παγκόσμια σκηνή. Αλλά πάνω από όλα να γνωριστείτε, να βρεθείτε ανάμεσα σε δημιουργικούς ανθρώπους, να κάνετε συνεργασίες και να εμπνευστείτε από το παιχνίδι.

Το φεστιβάλ αυτή τη χρονιά περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα παιχνιδιών και εργαστηρίων. Οργανώνουμε μαζί με ομάδες όπως οι MzTek, οι TechnologyWillSaveUs και οι Frowntails εργαστήρια τέχνης, ψηφιακών τεχνολογιών και σχεδιασμού παιχνιδιών πόλης για μεγάλα παιδιά, αλλά και εργαστήρια σχεδιασμού ολυμπιακών αθλημάτων και ψηφιακών πλατφορμών για παιδιά. Ταυτόχρονα όλο το διήμερο θα παιχτούν δεκάεξι παιχνίδια από διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες, παιχνίδια με ψηφιακά παξιμαδάκια, ύπουλες πυγολαμπίδες, μικρά χελωνάκια, χορευτικά ipads, οθόνες που γεμίζουν χρώματα, αγώνες διασημοτήτων, παιχνίδια στρατηγικής και μνήμης, παιχίδια πόλης με ρόλους, θεατρικά παιχνίδια και άλλα πολλά! Τέλος σας προσκαλούμε σε ένα σούπερ-πάρτυ το Σάββατο βράδυ με διαδραστικές εγκαταστάσεις και την απονομή της Κυριακής όπου θα ανακυρηχτούν οι νικητές του Plaython!

Το Αthens Plaython οραματίζεται να επανακτήσει τους δημόσιους χώρους της πόλης σαν παιχνιδότοπους, συνδέοντας το ψηφιακό με το αναλογικό, την παράδοση με την τεχνολογία, προσδίδοντας γέλιο, χαρά και θετική ενέργεια στην πόλη. Επιθυμεί να αποτελέσει έναν κόμβο επικοινωνίας μεταξύ νέων και δημιουργικών ανθρώπων οι οποίοι με άξονα το παιχνίδι και σύμμαχο τις νέες τεχνολογίες, δίνουν μια πρωτότυπη και αισιόδοξη πνοή στην καθημερινή ζωή και εναλλακτικές διεξόδους ψυχαγωγίας σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

Το Plaython είναι μια ΜΚΟ η οποία μέχρι στιγμής βασίζεται στην αφιλοκερδή συνεισφορά των εθελοντών μελών της. Αν θέλετε να μας στηρίξετε, δείτε την καμπάνια μας στο groopio: http://www.groopio.com/el/projects/display/87/ Και για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: http://athensplaython.org/

ΚΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ!!!


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου
12-5μμ εργαστήρια: Playolympics, Hippokampos in the Grey Matter, Speaker Jam Session, Quick Response Corpse.
8-11μμ παιχνίδια: Παξιμαδάκι, Tug of War, head(banging) synth, Firefly, Theremin.
11μμ – αργά: SUPER Plaython Party με guest DJs.
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου
Όλη μέρα: Χελώνα Wushu
11-2μμ παιχνίδια: Το Τρελό Τελάρο και οι Φυλές, Δεν-καταλαβαίνω-το-μπεηζοπολόσφαιρο, City Scrabble, Το Παιχνίδι της Ροής, Laughter Yoga, Hippokampos in the Grey Matter Game.
2-4μμ παιχνίδια: Recurse, Το κόκκινο Μπαλόνι, Παξιμαδάκι.
4-7μμ παιχνίδια: 15 δευτερόλεπτα δόξας, Killer Queen, Όνομα-Ζώο-Φυτό στο δρόμο, In my element-basecamp, P.I.G.S, Φ-Lix.
7-8μμ απονομή βραβείου: Gamecity Best in Fest Award.
Σάββατο & Κυριακή: Post-it Superhero Installation
Archisearch - qr_CorpseQR_CORPSE
Archisearch - DIY_Speaker_JamSessionDIY_SPEAKER_JAMSESSION

ATHENS PLAYTHON AT GROOPIO.COM


RELATED ARTICLES