To Archisearch επιμελείται τα 100% Hotel Design Awards ως στρατηγικός συνεργάτης της έκθεσης 100% Hotel Show.
Το εξειδικευμένο workshop με επιμελητή τo Archisearch το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου, θα επικεντρωθεί στο σχεδιασμό παγκόσμιων ξενοδοχειακών concept από Έλληνες Αρχιτέκτονες.

Η Ρία Βογιατζή και το γραφείο Elastic Architects συμμετέχουν ως ομιλητές με τίτλο Η συνεργασία με τα AMAN Resorts και η δημιουργία ενός νέου Concept.
Η Ρία Βογιατζή θα μιλήσει για τη συνεργασία του γραφείου με τα AMAN Resorts, ενώ θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο concept που αναπτύσσει αυτήν την περίοδο, του οποίου το όνομα θα μας αποκαλύψει στην έκθεση, αναλύοντας τη φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία του.

RINELA RESTAURANT, MITSIS RINELA BEACH RESORT & SPA  – ELASTIC ARCHITECTS

Η Ρία Βογιατζή γεννήθηκε το 1977 και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ. Το 2003 μαζί με τον Αλέξανδρο Ξένο ίδρυσαν τους Elastic. Με μια γλυπτική ματιά αποδόμησης και ανασυγκρότησης, οι Elastic πειραματίζονται με τα όρια, εμπνέονται από την μορφολογία και πιστεύουν στην ευελιξία της κατασκευαστικής πρωτοπορίας. Το γραφείο επανδρώνεται από μια ομάδα νέων αρχιτεκτόνων και διεθνών συνεργατών, που αφουγκράζονται τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε έργου και επιχειρούν μια συλλογική αλληλεπίδραση.

Elastic Architects,Cocomat,esw,conference,2017,stegi,ημερίδα ΕΣΩ
COCOMAT HOTEL – ELASTIC ARCHITECTS

Με δημιουργήματα τοπικά και υπερτοπικά, το γραφείο παρουσιάζει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο, με διεθνή έργα για σημαντικούς φορείς και οργανισμούς, όπως οι Aman Resorts, Unesco, GHM, Coco-mat. Έργα τους έχουν βραβευτεί από διεθνείς και εγχώριους οργανισμούς. 

elastic architects, mesoghaia, restaurant, sofitel. hotel, Athens, airport, greek architecture, interior, George Fakaros, photography
MESOGHAIA RESTAURANT -ELASTIC ARCHITECTS 
 
Ποια κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να είναι η σχέση της αρχιτεκτονικής ενός ξενοδοχείου με την ταυτότητα και κουλτούρα του τόπου;

Είναι γεγονός ότι  αρχιτεκτονική  είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ταυτότητα και την κουλτούρα του τόπου, καθώς αφορά κτίρια που κατασκευάζονται σε συγκεκριμένους χώρους και περιοχές.

Ο αρχιτέκτονας μπορεί να επιλέξει εάν θέλει να ενταχθεί πλήρως, μερικώς ή ακόμα και καθόλου στην τοπική αρχιτεκτονική.
Η δική μας σχέση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική αρχιτεκτονική των έργων μας, καθώς σχεδιάζουμε έργα σε διάφορα μέρη του κόσμου, πάντοτε, όμως, με ένα κοινό γνώμονα.

Είναι αρχή μας να λαμβάνουμε πάντοτε υπ’ όψιν μας την τοπική αρχιτεκτονική μέσα από τα καλύτερα παραδείγματα της αρχιτεκτονικής ιστορίας της κάθε χώρας. Μέσα από μελέτη και ανάλυση αυτών των στοιχείων, προκύπτουν οι βασικές αρχές τις οποίες και επανερμηνεύουμε με σύγχρονα αρχιτεκτονικά εργαλεία και υλικά.

ELASTIC ARCHITECTS – QBH THE VIEW © MIR

Πώς μπορεί η αρχιτεκτονική να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη;

Ο σύγχρονος ταξιδιώτης διαφέρει πολύ από τον ταξιδιώτη των προηγούμενων χρονών. Είναι πολυταξιδεμένος, κοσμοπολίτης, είναι πιο απαιτητικός, όχι μόνο ως προς το service, αλλά και ως προς την αρχιτεκτονική και διακόσμηση του ξενοδοχείου. Ο σύγχρονος ταξιδιώτης ταξιδεύει έξυπνα, με ποσότητα και είδος αποσκευών που τον εξυπηρετεί για τον σκοπό του ταξιδιού του, και αντίστοιχα περιμένει κάποιες παροχές από το ξενοδοχείο που θα τον διευκολύνουν.

Αρχιτεκτονικά το ξενοδοχείο θα πρέπει να αποτελεί ένα τοπόσημο, έτσι ώστε οι επισκέπτες να αισθάνονται ότι μένουν σε ένα μοναδικό κτίριο, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ενός ταξιδιώτη, είτε εκείνος έρχεται για να θαυμάσει την τοπική αρχιτεκτονική και κουλτούρα είτε έρχεται για επαγγελματικούς λόγους. 


Η αρχιτεκτονική θα πρέπει να του καλλιεργήσει στον ταξιδιώτη το αίσθημα της υπερηφάνειας ως επισκέπτη που διαμένει σε ένα  κτίριο που ξεχωρίζει και είναι αναγνωρίσιμο.Αυτό μπορεί να συμβεί είτε γιατί το κτίριο είναι προϋπάρχον και έχει μια σημαντική αρχιτεκτονική αξία, είτε γιατί είναι νέο ή ανακαινισμένο με τέτοιο τρόπο που να του προσδίδει μια ξεχωριστή και διαφορετική ταυτότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα κτίρια.

Αντίστοιχα η διακόσμηση παίζει τον δικό της ρολό σε αυτή την εξίσωση, καθώς μέσω αυτής ο επισκέπτης μπορεί να αισθανθεί οικεία και άνετα. Ειδικά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου η λεπτομέρεια παίζει πολύ σημαντικό ρολό καθώς ο πελάτης έχει όλο τον χρόνο να παρατηρήσει κάθε σημείο του δωμάτιου. Αντίστοιχα οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν ανάγκη περισσότερο το στοιχείο του εντυπωσιασμού καθώς πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

ELASTIC ARCHITECTS – QBH SUNSET FOREST © MIR


Με βάση την εμπειρία του γραφείου σας, πείτε μας μερικά λόγια για τη συνεργασία σας με διεθνείς ξενοδοχειακές μονάδες και αλυσίδες και τι δυνατότητες προσφέρει αυτή η συνεργασία.

Οι διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων έχουν πολλές απαιτήσεις από τους αρχιτέκτονες με τους οποίους συνεργάζονται. Χρειάζεται επαγγελματισμός, τόλμη, εργατικότητα  και συνέπεια. Κάθε ευκαιρία, όμως, για συνεργασία με τέτοιους πελάτες είναι και μια μοναδική ευκαιρία για να γινόμαστε πάντα καλύτεροι και να εξερευνούμε τα όρια.

Ποτέ δεν είναι κάτι αρκετά καλό γιατί πρέπει πάντα να πετυχαίνεις το καλύτερο, αυτό που δεν υπάρχει, αλλά θα δημιουργηθεί μέσα από την τρέχουσα συνεργασία για ένα συγκεκριμένο έργο. Είναι αυτό που κάνει αυτή την σχέση ανεκτίμητη, ότι δηλαδή περιμένουν από εμάς πάντα κάτι παραπάνω από το αναμενόμενο και εμείς μέσα από αυτό έχουμε την ευκαιρία να γινόμαστε καλύτεροι και να εξελισσόμαστε.

Μέσα όμως τα διεθνή μας έργα, έχουμε καταφέρει να εισχωρήσουμε σε μια διεθνή αγορά, με διεθνείς παίκτες. Οι παίκτες αυτοί είναι άλλοτε εν δυνάμει πελάτες/επενδυτές, άλλοτε διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείου και άλλοτε ανταγωνιστικά αρχιτεκτονικά γραφεία με ίδια αλλά και μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς.
Φροντίζουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα πάρουμε τα καλύτερα δυνατά σχόλια από τους επισκέπτες στα έργα μας, μέσα από την συνεργασία και την επαγγελματικότητα με τους συνεργάτες μας στις αλυσίδες ξενοδοχείων, αλλά και μέσα από την αναγνώρισή  της αρχιτεκτονικής μας με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Είναι δηλαδή μια συνεχόμενη προσπάθεια επίτευξης του ιδανικού και αναγνώρισης του, που, όμως, μας δικαιώνει κάθε φορά που η προσπάθεια αυτή έχει αποτέλεσμα.  

ELASTIC ARCHITECTS
 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 | 10:30 – 12:00
Δείτε πώς η συνεργασία γνωστών ελληνικών αρχιτεκτονικών γραφείων με ξενοδοχειακές αλυσίδες και αυτόνομες μονάδες, ενισχύει και προάγει την ελληνική επιχειρηματικότητα και design σε διεθνές επίπεδο.


Τα Hotelier Workshops του 100% Hotel Show αποτελούν την κορυφαία εκδήλωση της έκθεσης  100% Hotel Show συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες υψηλής ποιότητας, οι οποίοι λαμβάνουν συμβουλές και τεχνογνωσία από τους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου.

Κρατήσεις θέσεων για το workshop με curator τo Archisearch εδώ!

RELATED ARTICLES