H KRAFT Paints, μέλος του Ομίλου Druckfarben, απέσπασε για ακόμη μία χρονιά Gold βραβείο στα φετινά Green Brand Awards, για το καινοτόμο βερνίκι Wood Shield Color Based ™, στην κατηγορία “Best Green Indoor Material”.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου από τη Boussias Communications, με στόχο να αναδειχθούν οι φετινοί νικητές, που εισάγουν και εφαρμόζουν πράσινες καινοτομίες σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης, προάγοντας την πράσινη οικονομία και έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Το Wood Shield Color Based™, είναι ένα βιολογικής βάσης βερνίκι εμποτισμού, το οποίο διατίθεται σε 12 μοναδικές αποχρώσεις, που αναδεικνύουν τα φυσικά νερά του ξύλου. Λόγω της βιολογικής του βάσης, το εν λόγω προϊόν έχει περιβαλλοντικά οφέλη σε σχέση με τα συμβατικά βερνίκια, δεδομένου ότι περιέχει σημαντικό ποσοστό συστατικών προερχόμενων από φυτικές και όχι ορυκτές πηγές, συμβάλλοντας στη μείωση του ανθρακικού του αποτυπώματος. Παράλληλα διαθέτει χαμηλά VOC σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πάντοτε προς σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Πέρα του χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματός του, το προϊόν προσφέρει μεγάλη αντοχή και απόδοση, παρόμοια με τα συμβατικά χρώματα, καθιστώντας το κατάλληλο για μία ευρεία γκάμα ξύλινων επιφανειών. Οι 12 αποχρώσεις του έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν μοντέρνα, αλλά και κλασική αισθητική, μεταμορφώνοντας τις ξύλινες επιφάνειες εξωτερικά και εσωτερικά, όπως παιδικά έπιπλα, πόρτες, παράθυρα, παγκάκια, πέργκολες και φράχτες.

Διακρίσεις όπως αυτές αποδεικνύουν πως η KRAFT Paints, έχει επιτύχει μέσα από τις βέλτιστες πρακτικές και επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, να εκπληρώσει πολλούς από τους βιώσιμους στόχους της, συνεισφέροντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. 


Σχετικά με την KRAFT Paints

Η KRAFT Paints, μέλος του αμιγώς ελληνικού ομίλου Druckfarben, είναι μια εταιρεία με δυναμική και μακροχρόνια παρουσία στην παραγωγή και διανομή αρχιτεκτονικών και οικοδομικών χρωμάτων, βερνικιών και κονιαμάτων που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα και κερδίζουν την εμπιστοσύνη επαγγελματιών και ιδιωτών.

Με μότο της το «Καινοτομία που δίνει Αξία», η εταιρεία αναζητεί την ουσιαστική διαφοροποίηση σε ό,τι συνθέτει το προϊοντικό της μείγμα: από τις αποχρώσεις και τις πιστοποιήσεις βιωσιμότητας (διαθέτει ευρεία γκάμα οικολογικών χρωμάτων), μέχρι τις εξειδικευμένες τεχνικές λύσεις για δάπεδα, τοίχους και κάθε είδους επιφάνεια (κονιάματα, στεγανωτικά, κόλλες πλακιδίων, στόκοι κ.ά.). Τα εργοστάσιά της είναι πιστοποιημένα  σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001 για τη διαχείριση της ποιότητας, αλλά και κατά ISO 1400 για την περιβαλλοντική διαχείριση, ενώ τόσο ως φιλοσοφία όσο και ως δραστηριότητα η αειφορία, η βιωσιμότητα, η ισότητα και η συμπερίληψη βρίσκονται στην κορυφή της στρατηγικής της.

Το γεγονός ότι είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που αποτελεί μέλος του Nova Paint Club, ενός διεθνούς οργανισμού που περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες ιδιωτικές βιομηχανίες χρώματος στον κόσμο, της δίνει τη δυνατότητα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης και να παρουσιάζει πάντοτε κάτι καινούριο, καλύτερο και πιο αποτελεσματικό. 


RELATED ARTICLES