Q&A | Eρωτήσεις & Απαντήσεις για το διαγωνισμό Color in Architecture

Color in Architecture – UNDER 40 Competition
Ερωτήσεις συμμετεχόντων και απαντήσεις για το διαγωνισμό Color in Architecture:

Ερώτηση: Έχω δηλώσει τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό Color in Architecture με αυτο το email αλλά δεν εχω λάβει κάποιον αριθμό συμμετοχής. Θα μπορουσατε παρακαλώ να το κοιτάξετε και να με ενημερώσετε αν πρέπει να κάνω κάτι ακομα;
Aπάντηση: O αριθμός συμμετοχής επιλέγεται από την ομάδα σας και όχι από εμάς, για λόγους ανωνυμίας.

Eρώτηση: Ως προς τα παραδοτέα: “Ανάλυση των στρατηγικών βιώσιμης ανάπτυξης με διαγράμματα.” Εννοείτε διαγράμματα που να δείχνουν την βιοκλιματική λειτουργία της όψης ή κάτι άλλο;
Aπάντηση: Η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης (sustainability) είναι ευρεία. Σαφώς περιλαμβάνει και τη βιοκλιματική λειτουργία. Είναι στη δική σας κρίση να δώσετε έμφαση εκεί ή όχι.

Eρώτηση: Πώς μπορώ να διασφαλίσω ότι τα foam-board panels θα φτάσουν σε καλή κατάσταση και δε θα χαλάσουν κατά τη μεταφορά;
Aπάντηση:
 Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξασφαλιστεί ότι τα πανέλα foam-board θα φτάσουν σε καλή κατάσταση, οι ταχυδρομικές εταιρείες διαθέτουν πολλές επιλογές συσκευασίας, όπως το bubble wrap. Επιπλέον, θα μπορούσατε να τοποθετήσετε κομμάτια σκληρού χαρτιού γύρω από τις γωνίες για προστασία. Η κριτική επιτροπή θα δείξει επιείκεια εάν κάποια συμμετοχή φτάσει ελαφρώς κατεστραμμένη. Τα foam board panels θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διαδικασία της κριτικής και εάν κάποιο πανέλο φτάσει σε πολύ κακή κατάσταση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ψηφιακό υλικό.

Eρώτηση: Η καταληκτική ημερομηνία της 9ης Οκτώβρη αφορά την ηλεκτρονική αποστολή ή τη σφραγίδα παράδοσης του δέματος στο ταχυδρομείο;
Aπάντηση: Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα εξετάσει τις συμμετοχές που θα φτάσουν λίγο μετά τις 9 Οκτώβρη. Ωστόσο, θα πρέπει να προσκομίσετε αποδείξεις από εσάς και από την ταχυδρομική εταιρεία ότι η συμφωνία σας ήταν να δώσετε το πακέτο στην Αθήνα την 9η.

Eρώτηση: “Κείμενο επί της πινακίδας το πολύ 1000 λέξεων στο οποίο θα εξηγείται γιατί έγινε η συγκεκριμένη επιλογή κτιρίου…”. Αναφέρεστε στην αιτιολόγηση επιλογής τύπου κτηρίου (πχ. πολυκατοικίας) κι όχι συγκεκριμένου κτηρίου (στο συγκεκριμένο παράδειγμα άλλωστε θα μπορούσε να είναι μια “ιδεατή” πολυκατοικία κι όχι κάποια υπαρκτή) σωστά;
Aπάντηση: Τα περιεχόμενα του κειμένου είναι στην κρίση των διαγωνιζομένων.

Eρώτηση: Μπορούν να γίνουν επεμβάσεις (προσθαφαιρέσεις) στα ήδη υπάρχοντα ανοίγματα των όψεων;
Aπάντηση: Ναι, εφόσον αυτό εξυπηρετεί την σαφέστερη παρουσίαση της ιδέας.

Eρώτηση: Εκτός απο τις όψεις μπορούν να γίνουν επεμβάσεις μικρής κλίμακας ενεργειακού χαρακτήρα και στις οροφές των κτιρίων;
Aπάντηση: Ναι

Eρώτηση: Θα δοθεί στους υποψήφιους κατάλογος με τα προς χρήση υλικά των εταιριών που συμβάλουν στον διαγωνισμό;
Aπάντηση: Ναι. Οι κατάλογοι είναι εύκολα διαθέσιμοι στο διαδίκτυο ή σε υλικό αντίτυπο και έχουν ήδη αποσταλεί και με το newsletter της διοργάνωσης στους συμμετέχοντες. Μπορείτε δείτε το τελευταίο newsletter στην σύνδεση που ακολουθεί http://us5.campaign-archive2.com/…

Ερώτηση: Η συμμετοχή είναι δωρεάν ή υπάρχει κόστος;
Aπάντηση: Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.

Ερώτηση: Μπορώ να συμμετέχω στο διαγωνισμό αν το project μου είναι στα αγγλικά;
Aπάντηση: Η γλώσσα του διαγωνισμού είναι τα ελληνικά.  Το brief του διαγωνισμού δημοσιεύθηκε και στα αγγλικά προκειμένου να βοηθήσει τους διεθνείς συμμετέχοντες, υπό τον όρο ότι θα μπορούσαν να σχηματίσουν μια ομάδα, όπου ένα μέλος τουλάχιστον θα μπορούσε να γράψει στα ελληνικά.

Ερώτηση: Μπορεί η καθηγήτρια μου να είναι μέλος της ομάδας, αν είναι άνω των 40;
Aπάντηση: Ο καθηγητής ή η καθηγήτρια μπορούν να εγγραφούν ως σύμβουλοι και όχι ως μέλη της ομάδας.

Εάν έχετε ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα στοιχεία που αναγράφονται στην προκήρυξη.

Εάν δεν έχετε δηλώσει ακόμη συμμετοχή στον διαγωνισμό Color in Architecture​ που διοργανώνεται από την AkzoNobel και το Archisearch, αυτές είναι οι σημαντικές ημερομηνίες που πρέπει να γνωρίζετε:

◉ 09 Οκτωβρίου: Ολοκλήρωση κατάθεσης προτάσεων – φακέλων
◉ 20 Οκτωβρίου: Αξιολόγηση και Επιβεβαίωση των συμμετοχών
◉3-4 Νοεμβρίου: Συνάντηση επιτροπής και αξιολόγηση των προτάσεων στον χώρο της Kanelli sa
◉ 29 Νοεμβρίου: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε μίνι συνέδριο από την επιτροπή και έκδοση ψηφιακού καταλόγου στο αμφιθέατρο του AKTO

Μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα WWW.COLORINARCHITECTURE.GR και να βρείτε επιπλέον πληροφορίες.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή στον διαγωνισμό Color in Architecture και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται και χρηματοδοτείται απο την πολυεθνική εταιρία AkzoNobel Πούδρες Βαφής αρχιτεκτονικών μεταλλικών κατασκευών με την στρατηγική συνεργασία και την επιμέλεια ARCHISEARCH.gr

Χορηγοί του διαγωνισμού Color in Architecture είναι οι εταιρείες AlumilGuardian Glass και Site Specific.

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη του διαγωνισμού εδώ.