Στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων του The Architect Show θα πραγματοποιηθεί η έκθεση φωτογραφίας «The Photographer’s EYE»,  στη οποία οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν, μέσα από το φακό καταξιωμένων φωτογράφων, την υλικότητα, τις υφές και το αρχιτεκτονικό έργο. Θεματικές της, « Η αρχιτεκτονική της σκιάς», «η υλικότητα στον μεγεθυντικό φακό» και «Groundscapes και το μέλλον της underground αρχιτεκτονικής».

Την έκθεση και την επιλογή των φωτογραφιών επιμελείται το Archisearch και η Design Ambassador, καθώς και μία ομάδα συμβούλων από το πεδίο της Αρχιτεκτονικής και του Design.

Ο Πυγμαλίων Καρατζάς σπούδασε αρχιτεκτονική στο Technical University of Budapest, Urban Design στο Heriot-Watt University, στο Εδιμβούργο και εξάσκησε την αρχιτεκτονική για 12 χρόνια. Από το 2013, εστιάζει στην αρχιτεκτονική και fine art φωτογραφία, παράγοντας portfolio με 200 αρχιτεκτονικά, εμπορικά και καλλιτεχνικά projects από τη Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή.

Οι εικόνες του εμφανίζονται τακτικά σε ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, έχουν λάβει 60 διακρίσεις από τους κορυφαίους φωτογραφικούς διαγωνισμούς και το διάσημο Fulbright Artist Scholarship award 2015-2016 και αποτελούν μέρος ιδιωτικών και δημόσιων συλλογών. Από το 2014 είναι ο photo editor του Danish Architecture Center καιcontributing photographer to Arcaid Images London and iStock Getty Images. Το Divisare Atlas of Architecture τον κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων 100 αρχιτεκτονικών φωτογράφων παγκοσμίως.

Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και έρευνες στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α. και παρήγαγε 7 συλλογές, με το βιβλίο ‘Integral Lens’ να κερδίζει την 3η θέση στο PX3 Prix de la Photographie Paris και ήταν υποψήφιο στο Trieste Photo Days Book Award.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Tennessee Knoxville και τον καθηγητή. Mark DeKay, η εργασία τους τους σχετικά με μια πολυ-προοπτική προσέγγιση της αρχιτεκτονικής φωτογραφίας παρουσιάστηκε στο 3rd Integral European Conference, στο 5th Trieste Photo Days Festival και θα αποτελέσει μέρος ενός ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών μικρής διάρκειας / ταξιδιωτικού workshop curriculum. Μέσα από φωτορεπορτάζ, συνεργασίες με αρχιτεκτονικά γραφεία, επιχειρήσεις και οργανισμούς, καθώς και self-initiated  έργα, παρουσιάζει το πάθος και την αφοσίωσή του στη μελέτη, την εκπροσώπηση και τη διάδοση του δομημένου περιβάλλοντος και τον ευρύτερο ρόλο του ως πολιτιστικού πλεονεκτήματος.

CEREMONIAL COURT, EDUCATION CITY, DOHA QATAR, ARCHITECT ARATA ISOZAKI, 2013 © PYGMALION KARATZAS
TRIF HOUSE, PORTO HELI GREECE, ARCHITECT SERGEY FEDOTOV, 2018 © PYGMALION KARATZAS

Το tAS είναι μια γιορτή της Αρχιτεκτονικής & του Σχεδιασμού και του Κόσμου των Υλικών για Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές και Διακόσμηση, όπου θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια, Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκπαιδευτικές και Inspirational Διαλέξεις και workshops.

Το ARCHISEARCH.gr η κορυφαία Ελληνική Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Αρχιτεκτονική και το Design σε συνεργασία με τον Βασίλη Μπαρτζώκα, ιδρυτή της εταιρείας επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και παραγωγών Design Ambassador, εγγυάται το πολύ υψηλό επίπεδο διοργάνωσης και παράλληλα θα αναλάβει την επιμέλεια όλων των δράσεων με διακεκριμένους προσκεκλημένους. Το Architect Show διοργανώνεται από την εταιρεία MEDEXPO AE με μεγάλη οργανωτική εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μάθετε περισσότερα για τo The Architect Show 2019 στο σύνδεσμο και δηλώστε συμμετοχή εδώ!


RELATED ARTICLES