Η IFI-Architectural Lighting Works Συμμετείχε ως ​Χρυσός Χορηγός & Σύμβουλος Φωτισμού στο ΕΣΩ 2017!

Η IFI ίδρυσε το πρώτο κέντρο μελέτης φωτισμού στην Ελλάδα το 1989. Απαντώντας στις ανάγκες φωτισμού χώρων με υψηλές και εξειδικευμένες απαιτήσεις, ανέδειξε τη σημασία της μελέτης φωτισμού καθιερώνοντας την ως αναπόσπαστο τμήμα της αρχιτεκτονικής μελέτης. Η εταιρεία υλοποίησε μια σειρά από έργα φωτισμού μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εξειδικευμένη πλέον στις νέες τεχνολογίες, η εταιρεία συνεχίζει μέχρι και σήμερα την πορεία της στο χώρο.

Στον πυρήνα της IFI βρίσκεται η προσέγγιση στον αρχιτεκτονικό φωτισμό που βασίζεται στην αντίληψη του φωτός όχι μόνο ως συμβατικού μέσου ανάδειξης του αρχιτεκτονικού έργου, αλλά ως εργαλείου ερμηνείας και δημιουργίας των διαφορετικών προσώπων που αυτό αποκτά στο πέρασμα από το σκοτάδι στο φως και αντίστροφα. Μέσα από αυτήν τη θεώρηση ο σχεδιασμός προσαρμόζεται στα ιδιαίτερα δεδομένα του έργου αποσκοπώντας στη δημιουργία νέων οπτικών στους χώρους που αναδύονται μέσω της κατάλληλης χρήσης του φωτός.

Παρακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις, η IFI δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή και εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικών λύσεων φωτισμού. Έτσι σήμερα η εταιρεία έχει στο ενεργητικό της τα περισσότερα ολοκληρωμένα έργα με φωτισμό LED στην Ελλάδα.

Νέοι αλλά και έμπειροι αρχιτέκτονες, σχεδιαστές φωτισμού και μηχανολόγοι αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό πίσω από την IFI. Ο καθένας συνεισφέρει στη μελέτη μέσω της ιδιαίτερης οπτικής που πηγάζει από το γνωστικό του πεδίο έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να απαντά με πληρότητα στα αρχικά ζητούμενα του σχεδιασμού. Την ομάδα αυτή πλαισιώνει ένα δίκτυο εξωτερικών συνεργατών που συμμετέχουν ανάλογα με το είδος και το βαθμό πολυπλοκότητας του κάθε έργου.

IFI-Architectural Lighting Works – ​Χρυσός Χορηγός & Σύμβουλος Φωτισμού στο ΕΣΩ 2017

Η IFI συμμετείχε με τις υπηρεσίες της και υποστήριξε ως Χρυσός Χορηγός και Σύμβουλος Φωτισμού το φετινό ΕΣΩ την ημερίδα – θεσμό αφιερωμένη στην Αρχιτεκτονική και το Design.

Το video αυτό, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο, προβάλει μερικά από τα προϊόντα της εταιρίας και τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί από σημαντικούς αρχιτέκτονες και designers στην Ελλάδα και το Εξωτερικό με τη στήριξη των υπηρεσιών της IFI. 


RELATED ARTICLES