Ο θερμός φωτισμός σε συνδυασμό με ‘ζεστά’ υλικά και χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν άνετους και ευχάριστους χώρους, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό σε υψηλής αισθητικής έργα εστίασης, ψυχαγωγίας και φιλοξενίας. Η παρακάτω συλλογή με όνομα ‘gold’ συγκεντρώνει παραδείγματα από χώρους, υλικά, φωτιστικά και λεπτομέρειες και αποδεικνύει ότι η εσωτερική αρχιτεκτονική αναδεικνύεται με τον κατάλληλο αρχιτεκτονικό και διακοσμητικό φωτισμό αλλά και αντίστροφα. Όταν δίνεται προτεραιότητα στην ποιότητα της λεπτομέρειας και επιλέγεται το κατάλληλο φωτιστικό μέσο για την εκάστοτε εφαρμογή τότε τα αποτελέσματα στο χώρο μπορούν να είναι εντυπωσιακά, με μια αίσθηση πολυτέλειας και ποιότητας χωρίς απαραίτητα υψηλό κόστος. Σκοπός είναι η δημιουργία μιας εμπειρίας την οποία ο χρήστης επιθυμεί να επαναλάβει.

Κοινό χαρακτηριστικό στις παρακάτω φωτογραφίες είναι η χρήση στο χώρο υλικών και υφών σε αποχρώσεις του χρυσού και του χάλκινου. Η  ανακλαστικότητα των υλικών είναι επίσης υψηλή με αποτέλεσμα το φως να αντανακλάται έντονα στο χώρο. Ο ‘σπινθηρισμός’ μέσα από τέτοιου είδους υλικά προσδίδει ζωντάνια και αίσθηση πολυτέλειας και ζεστασιάς.

Για την επίτευξη αυτού του χαρακτήρα στο χώρο είναι πολυ σημαντική και η χρήση φωτιστικών με μέγιστες θερμοκρασίες φωτός 2700Κ και φυσικά με δυνατότητα dimming . Η χρήση κρυφών φωτισμών σε λεπτομέρειες σε 2200Κ είναι επίσης αρκετά επιτυχής σε τέτοιους χώρους ιδιαίτερα κατά τις βραδυνές ώρες.

Η χρήση LED tuneable white και warm dim  φωτιστικών αποτελεί ιδανική επιλογή για τη δημιουργία διαφορετικών σεναρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας, με φωτεινότερη και ψυχρότερη ατμόσφαιρα το πρωί και σκοτεινότερη και θερμότερη το βράδυ. 

 
 
Πηγές:
 
Tom Kirk LightingBuster and PunchGallotti RadiceSofitel CasablancaJean-Louis Denioteskisehir-hotel-and-spa-gad-architectureolucesjbSteve LeungLuchetti KrelleParamount hotel New YorkTrendir tazmania-ballroom-hong-kongBibo Hong KongBibo Street Art Restaurant en Hong Kong by YWC magazine , food-forest-restaurant-by-yod-design-labBandolprivate-restaurant-by-frst-studio-cognac-francerenaissance-new-york-times-square-hotel, tom dixon
 
 
 
Archisearch - GOLD 1GOLD 1
Archisearch - GOLD 2GOLD 2

RELATED ARTICLES