MOKA GARDEN : Ένα project του δημιουργού και σχεδιαστή Jamie Hayon με HANEX ακρυλικές επιφάνειες | ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ Α.Ε.

Η εταιρεία ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ Α.Ε. ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της HANEX για Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Β. Μακεδονία και Κύπρο, παρουσιάζει το πολυκατάστημα της Hyundai στην Κορέα, το οποίο σε συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή Jaime Hayon ((πρώτο έργο εσωτερικού σχεδιασμού στην Κορέα), δημιούργησε το MOKA Garden χρησιμοποιώντας ως ένα από τα βασικά υλικά τις ακρυλικές επιφάνειες HANEX.

Αποτελεί το πρώτο κατάστημα σε στυλ γκαλερί της Κορέας, και σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από τον Jaime Hayon, αποτελούμενο από τρεις διαδραστικούς πολιτιστικούς χώρους με στόχο  την ενθάρρυνση της φαντασίας: Το MOKA Library το Moka Garden και το MOKA Play.

Οι 3 Χώροι του MOKA Garden:

· Βιβλιοθήκη MOKA · Κήπος Jaime Hayon (εσωτερικός κήπος) · MOKA Play (εσωτερική παιδική χαρά)

Όπως ανέφερε ο σχεδιαστής 

   Μέσα από τα σχέδιά μου ήθελα να φέρω σε επαφή τον κόσμο με τη φύση και τα ζώα. ”

Ο λόγος που επιλέχθηκαν οι ακρυλικές επιφάνειες HANEX ως ένα από τα βασικά υλικά, είναι η δυνατότητα θερμοεπεξεργασίας ώστε να δημιουργηθούν 3D σχήματα και καμπύλες επιφάνειες. Οι μη ορατές ενώσεις και η δημιουργία ενιαίων επιφανειών. Η μεγάλη συλλογή χρωμάτων και ο συνδυασμός αυτών αλλά και τέλος οι αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του υλικού, που το καθιστούν ιδανικό σε ένα χώρο για οικογένειες με ανάγκες υψηλής υγιεινής. 

Το MOKA GARDEN αποτελεί το πρώτο έργο του σχεδιαστή στην Κορέα. Μέσα από τα ζωηρά και δημιουργικά σχέδια του Hayon, ο χώρος ενθαρρύνει και καλλιεργεί τον «Φυσιογραμματισμό» σε κατοίκους των πόλεων που σπάνια έχουν την ευκαιρία να εκτιμήσουν την ομορφιά της φύσης. 

Βιβλιοθήκη MOKA 

Η Βιβλιοθήκη MOKA φιλοξενεί πάνω από 2000 παιδικά βιβλία με θέμα τη φύση, το καθένα επιλεγμένο προσεκτικά από ειδικό, ώστε να περιέχει «πλούσιες» εικόνες και ιστορίες για τη φύση. Το πάτωμα, οι βιβλιοθήκες, τα σκαμπό, οι χαρακτήρες στις κολώνες έχουν κατασκευαστεί με HANEX. Τα ζωηρά χρώματα, οι κυρτές επιφάνειες δημιουργούν ένα χώρο που εξάπτει τη φαντασία αλλά είναι πρακτικός και ασφαλής για όλους.

Κατά τη δημιουργία της ταυτότητας της βιβλιοθήκης, ο Hayon οραματίστηκε τα παιδιά να διασχίζουν έναν λαβύρινθο βιβλιοθήκης σαν φίδι, ανακαλύπτοντας βιβλία που είναι τοποθετημένα ακριβώς για να φτάσουν στο ύψος των ματιών των παιδιών.

Οι πολυάριθμοι χαρακτήρες που διακοσμούν περιμετρικά τη βιβλιοθήκη, από την οροφή έως το πάτωμα, τα καθίσματα και τα χρώματα δίνουν ζωή στο χώρο. Αντίθετα με τις κλασικές βιλιοθήκες, η MOKA είναι ένας χώρος που τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να κυκλοφορήσουν άνετα και να διαβάσουν μαζί. 

Κήπος Jaime Hayon (εσωτερικός κήπος), 462m²

Πήρε το όνομά του από τον ίδιο τον σχεδιαστή, ο κήπος Jaime Hayon είναι η καρδιά του ΜΟΚΑ Garden. Οι γωνιώδεις γυάλινες οροφές επιτρέπουν στο φυσικό φως πολυάριθμες ποικιλίες χλωρίδας που ενσταλάζουν ανάπαυση και έμπνευση.

Ο κήπος φέρνει στο προσκήνιο μια φύση που συχνά θεωρείται δεδομένη και βοηθά ώστε οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ξανά την ομορφιά και την πολυτιμότητα της φύσης.  Αυτή η περιοχή προορίζεται για να μπορούν οι άνθρωποι να απολαύσουν ηρεμία. Κάθε γλυπτό έχει σχεδιαστεί προσεκτικά και oi εκφράσεις είναι μελετημένες ώστε να μπορούν να δημιουργούν μια ισχυρή σύνδεση με τους επισκέπτες. Τα γλυπτά έχουν φινίρισμα από γρανίτη και λεπτομέρειες σε ορείχαλκο.

Οι θέσεις ανάπαυσης όπως και ένα κεντρικό περίπτερο για ενημέρωση και πληροφορίες στο χώρο, έχουν κατασκευαστεί από HANEX. Ο σχεδιαστής κατάφερε να δημιουργήσει ένα κήπο σύγχρονο που συγκεντρώνει τους ανθρώπους για να επικοινωνήσουν, να αισθανθούν και να χαλαρώσουν. 

MOKA Play – Μια εμπνευσμένη παιδική χαρά

Στο κέντρο του MOKA Play βρίσκεται μια πλωτή τοιχογραφία που τυλίγεται γύρω από το χώρο. Η σειρά ζώων, ανθρώπων και αντικειμένων που φωτίζονται από φυσικό φως του ήλιου από την κυκλική γυάλινη οροφή, ζωντανεύουν με ζωηρά χρώματα.

Οι επισκέπτες που εισέρχονται ανακαλύπτουν έναν παιχνιδιάρικο, διαδραστικό και εξερευνήσιμο χώρο περικλείεται από αμφιθεατρικά καθίσματα για ξεκούραση και επίβλεψη ενηλίκων. Ο Hayon σκόπευε η παιδική χαρά να είναι ένα μέρος όπου θα μπορούσαν να μεταβούν τα παιδιά σε έναν ευφάνταστο κόσμο παιχνιδιού, σχεδιάζοντας τέσσερα ζώα που στα οποία μπορούν να αναρριχηθούν. Τα στοιχεία κατασκευάστηκαν για να είναι τόσο ασφαλή για τα παιδιά όσο και απαλά για τα μάτια.

Το δάπεδο ακολουθεί ένα σε γεωμετρικό σχέδιο. Οι κολώνες έχουν ρομβοειδή και γεωμετρικά στοιχεία που επίσης ακολουθούν το σχέδιο στα δάπεδα. Όλος ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από την «Εξέλιξη». Εδώ μικροί και μεγάλοι συνυπάρχουν, εμπνέονται, φαντάζονται, δημιουργούν, αλληλοεπιδρούν και έτσι εξελίσσονται. Τα αντικείμενα είναι όλα 3D και αυτό δημιουργεί ένα ακόμα πιο φανταστικό χώρο.

Ο χώρος των περιμετρικών καθισμάτων, οι σκάλες είναι κατασκευασμένες από HANEX. Οι ενιαίες επιφάνειες, χωρίς ενώσεις και οι καμπύλες χαρίζουν ακόμα περισσότερη ασφάλεια. Οι ακρυλικές επιφάνειες δίνουν τη δυνατότητα στο σχεδιαστή να δημιουργεί χωρίς όρια!

ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ Α.Ε. αποκλειστικός αντιπρόσωπος HANEX για Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Β. Μακεδονία και Κύπρο.

Συντελεστές:

Σχεδιαστής: Jaime Hayon, Hayon Studio , Valencia, Spain (www.hayonstudio.com )

Υλικά: HANEX solid surfaces, Hyundai L&C

Τοποθεσία: Hyundai Department Store, Korea


RELATED ARTICLES