Καθώς διανύουμε την εποχή της εικόνας, των πολλαπλών και ταχύτατων ερεθισμάτων από το διαδίκτυο, γινόμαστε καθημερινά, όλο και περισσότερο, θεατές αναπαραστάσεων ή στιγμιότυπων της εξωτερικής πραγματικότητας, έργων τέχνης και χώρων. Μέσα από την πρόσληψη όλων αυτών των ερεθισμάτων σαν ψηφιακοί Gallery viewers, αποκτάμε μία πιο εκπαιδευμένη ματιά σε ότι αφορά την αισθητική σε πολλές καθημερινές εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής, στην αρχιτεκτονική, στην φωτογραφία, στο interior design κ.α.

-text by the authors


Ένας από τους λόγους που το interior design αποκτά όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα στο πέρασμα του χρόνου, είναι η εξοικείωση με την καλή αισθητική, μέσα από αυτή τη συνεχή ροή εικόνας και πληροφορίας, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι αφιερωμένα ειδικά σε αυτό τον σκοπό.

Οι εικόνες που εντυπωσιάζουν, συγκεντρώνουν ποιότητες που συμβάλλουν ουσιαστικά στην διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και τους καθιστούν διαχρονικούς. Οι καθαρές γραμμές, οι φίνες λεπτομέρειες, τα αυθεντικά υλικά. Οι προκλήσεις της σύγχρονης σχεδίασης είναι κι αυτές πολλές και έγκεινται τόσο στην αθόρυβη ένταξη στον χώρο των συσκευών όσο και στην ανάδειξη των σταθερών αλλά και κινητών στοιχείων του χώρου που του δίνουν χαρακτήρα.

LAB OFFICES, BY DNE ARCHITECTS, PHOTO BY IRINI_IOTO

Η LG OLED G1 είναι μία τηλεόραση η οποία απαντά επιτυχώς σε αυτές τις προκλήσεις του σχεδιασμού εσωτερικών χώρων. Προσφέρει τρομερή ευελιξία αφού δεν απαιτεί κάποια ειδική κατασκευή για να ενσωματωθεί στον τοίχο, (εσοχή ή επένδυση) ενώ η μινιμαλιστική της εμφάνιση μοιάζει με έργο τέχνης από οποιαδήποτε γωνία, καθώς εξαλείφει όλα τα περιττά στοιχεία αποτελώντας ένα ξεχωριστό αντικείμενο διακόσμησης.


Χάρη στο Gallery design, το λεπτό πλαίσιο της και τη δυνατότητα επιτοίχιας τοποθέτησής της, το νέο μοντέλο φτάνει την εμπειρία θέασης σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο, καθώς με τη λειτουργία Gallery Mode, οι θεατές μπορούν να απολαύσουν από τοπία παγκοσμίου φήμης, μέχρι και πίνακες ζωγραφικής.

LG OLED GALLERY TV AT LAB PROJECT BY DNE ARCHITECTS, PHOTO BY IRINI_IOTO


Η επιτυχία της LG στη δημιουργία ενός τέτοιου προϊόντος που συνδυάζει την άψογη σχεδίαση και λειτουργία με τόσο αρμονικό τρόπο, έχει ήδη αναγνωριστεί από τα πιο υψηλού κύρους βραβεία σχεδιασμού όπως τα Red Dot Design Awards και τα iF Design Awards 2020. Η προηγμένη, minimal και άριστα σχεδιασμένη βάση που διαθέτει η τηλεόραση έτσι ώστε να επιτρέπεται η απόλυτη εφαρμογή της στον τοίχο, είναι αποτέλεσμα του απαράμιλλου σχεδιασμού Gallery της LG.

Στοιχεία έργου
Τίτλος Έργου LG OLED GALLERY TV
Τυπολογία Τηλεόραση – Αντικείμενο διακόσμησης
Σχεδιασμός DNE ARCHITECTS
Φωτογραφίες Ειρήνη Γιωτοπούλου


RELATED ARTICLES