Σάββατο 26 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι (World Design Capital 2012) η τελετή απονομής των έκτων European Design Awards.
Συνολικά συμμετείχαν 523 γραφεία από 34 διαφορετικές χώρες (!) αριθμός ρεκόρ για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Το ευχάριστο για τη χώρα μας είναι ότι οι εκπρόσωποί της θριάμβευσαν κατακτώντας πέντε πρωτιές (δεύτεροι πίσω μόνο από την Ολλανδία, που είχε έξι) και συνολικά 20 διακρίσεις (τρίτοι πίσω από τους Γερμανούς που είχαν 30 και τους Ολλανδούς που είχαν 26).

Συγκεκριμένα, χρυσά στις κατηγορίες τους κέρδισαν: η G (για το λογότυπο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών), η Bob Studio (για τη συσκευασία Eleia Olive Oil), η Mouse Graphics (για τη σειρά συσκευασιών Brüken), η Nomint (για το animation του Tonight) και η Dolphins (για το λογότυπο Balkan Tales).

Κατά τα λοιπά, European Design Agency of the year ανακηρύχθηκε το γραφείο Silo, με έδρα του τη Χάγη της Ολλανδίας, το βραβείο Best of Show κέρδισε το έργο decodeunicode από τη Γερμανία και το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, η σειρά γραμματοσήμων Stad van Nederland του ολλανδικού γραφείου Gummo

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές. Η ελληνική οπτική επικοινωνία είναι από τους λίγους τομείς που, σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, μας τονώνουν το ηθικό και μας κάνουν υπερήφανους!
Tην πλήρη λίστα των νικητών θα βρείτε εδώ

ATHENS STATE ORCHESTRA VIDEO


RELATED ARTICLES