Σε ποια πόλη θέλουμε να ζούμε; Ένας διάλογος στο Megaron Plus για τους ανθρώπους που ζουν στην Αθήνα

Πιστό στο ενδιαφέρον του για τα σύγχρονα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος, το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει μια ξεχωριστή συζήτηση πάνω στην πόλη που θέλουμε να ζούμε.
 
Η ιδιαίτερη αυτή συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχει θέμα “Σε ποια πόλη θέλουμε να ζούμε;”.
 
Πρόκειται για έναν διάλογο για τους ανθρώπους που ζουν στην Αθήνα και θα ήθελαν να μιλήσουν για αυτήν, για να γίνει καλύτερη. Θα συμμετάσχουν ο αρχιτέκτονας και συγγραφέας Αριστείδης Αντονάς, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Διαμαντόπουλος, ο ζωγράφος και ποιητής Αλέξανδρος Ίσαρης, ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας, ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης, η καθηγήτρια πανεπιστημίου και συγγραφέας Λίζυ Τσιριμώκου, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Φιλιππίδης. Συντονίζει ο Γιάννης Μπασκόζος, δημοσιογράφος και διευθυντής του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ.
 
Όπως σημειώνει ο Γιάννης Μπασκόζος, “Αν δεχτούμε αυτό που έλεγε ο Άρης Κωνσταντινίδης, «κτίζουμε όπως ζούμε», τότε πρέπει να διερευνήσουμε τι είδους ζωή προτείνει η αρχιτεκτονική σήμερα, αν έχει ένα όραμα για την πόλη κι αν αυτό είναι ουτοπικό ή ρεαλιστικό.
 
Οι λογοτέχνες που έχουν αποτυπώσει την πόλη στα κείμενά τους βλέπουν κι αυτοί τα αρνητικά και τα θετικά της σημεία, κινούν τους ήρωες τους μέσα σε αυτήν και έχουν εκ των πραγμάτων μια δική τους, ιδιαίτερη, άποψη για τον τρόπο ζωής στην πόλη.
 
” ΤΡΙΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΩΡΑ 18:00   ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ                                                                                  
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 16:30

RELATED ARTICLES