Το Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία για μια ακόμη χρονιά το OPEN HOUSE Athens. Το κοινό είχε τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε 50+ δημόσια και ιδιωτικά κτίρια αλλά και να συμμετέχει σε μια σειρά διαγωνισμών και παράλληλων δράσεων. Το Open House, μας προσέφερε μεταξύ άλλων την εμπειρία επίσκεψης στο πλαίσιο του MADE IN Athens, live-streaming ξεναγήσεις, βίντεο στο κανάλι του στο Youtube από την δράση OPEN OFFICE και τους διαγωνισμούς  OPEN PHOTO και KLEEMANN OPEN VOTE που εξακολουθούν να τρέχουν.

Το OPEN HOUSE Athens 2022 στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις το σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου! Μεγάλος χορηγός του ΟΗΑ για άλλη μια χρονιά ήταν η εταιρεία κουφωμάτων SIAS S.A. Οι 400 εθελοντές της εκδήλωσης με χορηγό εθελοντών την Kraft Paints, ξενάγησαν το κοινό σε 53 κτίρια από την Κηφισιά μέχρι το Φάληρο.
Ακόμα το πρόγραμμα του ΟΗΑ 2022 περιλάμβανε δύο διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και μια στην Κηφισιά, συστήνοντας πλευρές της πόλης με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό, αλλά και ιστορικό ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του OPEN HOUSE, πραγματοποιήθηκε το MADE IN Athens. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη διαδικασία παραγωγής διαφόρων προϊόντων και να συνομιλήσουν με σχεδιαστές και designers.

Μεταξύ των 10 χώρων που συμμετείχαν ήταν και το HUB Lighting & Innovation by Kafkas, ένα καινοτόμο project που αναδεικνύει τον καταλυτικό ρόλο του φωτισμού στην αρχιτεκτονική.

Το πρόγραμμα του ΟΗΑ εμπλουτίστηκε από μια σειρά βίντεο, online & live streaming ξεναγήσεων:

Tα βίντεο του OPEN OFFICE με χορηγό την Dimand, έκαναν πρεμιέρα την Παρασκευή 8 Απριλίου στο κανάλι του Open House Athens στο YouTube. 4 αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας μας μιλούν για την δουλειά τους και μας δείχνουν τον χώρο στον οποίο εργάζονται.
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο στα παρακάτω λινκ:

• A&M ARCHITECTS: https://www.youtube.com/watch?v=2TnvDcWHplI
• PILA STUDIO: https://www.youtube.com/watch?v=F_tC7r5GgH4
• K_STUDIO: https://www.youtube.com/watch?v=IjrEbfhWMR8
• AGIS MOURELATOS | ARCHITECTS: https://www.youtube.com/watch?v=4p6eUH_xNbs

Ένα Virtual Tour αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στον Απριλίο στο κανάλι του Open House Athens στο YouTube και αφορά το κτίριο Agemar HQ που σχεδίασαν οι RS Sparch.

Η αυλαία του φετινού event άνοιξε με Live-streaming ξεναγήσεις. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την πλατφόρμα Viewpal, σε 4 από τα κτίρια του προγράμματος.
Η METRICA Α.Ε. μας προσέφερε για άλλη μια φορά την εμπειρία μιας τρισδιάστατης (3D) ξενάγησης, φέτος στους χώρους του 10am Lofts.

Το σαββατοκύριακο του ΟΗΑ πλαισιώθηκε από μια σειρά διαγωνισμών:

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας OPEN PHOTO με χορηγό την Prodea investments, συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 17.04!

Το κοινό μπορεί να ανεβάζει φωτογραφίες με post (από δημόσιο προφίλ ) σχετικές με τα 2 θέματα του διαγωνισμού (Shades of green: Το χρώμα της αειφορίας και της φύσης | Αντιθέσεις: Το “τότε” με το “τώρα”, το “παλιό” με το “σύγχρονο”) χρησιμοποιώντας το hashtag #prodea_oha2022. Οι τρεις φωτογραφίες που θα διακριθούν μέσα από αυτόν βραβεύονται με έπαθλα φωτογραφικές μηχανές προσφορα της Fujifilm Hellas.

Όσοι επισκέφτηκαν το ΟΗA 2022 έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο βραβείο κοινού KLEEMANN OPEN VOTE, επιβραβεύοντας τους εθελοντές του αντίστοιχου κτιρίου/διαδρομής, οι οποία θα λάβουν έπαινο επιβράβευσης και αναμνηστικά δώρα. Μπορείτε να ψηφίζετε στον παρακάτω σύνδεσμο εδώ έως τις 17 Απριλίου και να μπείτε ταυτόχρονα στην κλήρωση κλήρωση για μια φωτογραφική μηχανή Fujifilm instax mini 40!

PROCESSED WITH VSCO WITH A6 PRESET

Η Σχολή Βακαλό Art & Design, διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά έναν διαγωνισμό υποβολής portfolio έως τις 29/04, με βραβείο μια υποτροφία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού (ΜΑ Architectural Design).

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/open-your-portfolio/

Η οπτική ταυτότητα της εκδήλωσης προέκυψε μέσα από τον διαγωνισμό DESIGN THE POSTER, ο οποίος συν διοργανώθηκε με τη Σχολή ΒακαλόArt&Design. Η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού ήταν η Κωνσταντίνα Μουτσέλου.

Το ΟΗΑ 2022 πραγματοποιήθηκε ακόμα με την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Culture is Athens.

Το OPEN HOUSE Athens 2022 ήταν ιδιαίτερα σημαντικό και κομβικό, καθώς επανήλθαμε μετά από δύο χρόνια που βρισκόμασταν μακριά από το κοινό μας…Βάλαμε ένα στοίχημα να «ξανανοίξουμε» την Αθήνα, να αναδείξουμε την αρχιτεκτονική της και να της δώσουμε την εξωστρέφεια που της αξίζει, όπως κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια…προ COVID. Και το καταφέραμε… we ReOPENed Athens!

Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να ευχαριστήσουμε τους 400 εθελοντές μας, που ακούραστα ξενάγησαν χιλιάδες επισκέπτες!

Όπως ευχαριστούμε, άλλωστε, και τους επισκέπτες, που μας τίμησαν και φέτος μαζικά και περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, αποδεικνύοντας την αγάπη τους για την εκδήλωσή μας!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, ακόμα, στους φορείς και στους χορηγούς, χάρη στους οποίους καταφέραμε να υλοποιήσουμε το όραμα μας. We were all part of a great team!
Ραντεβού τον Ιούνιο στα Χανιά για ένα pop up event!

To OHA 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλο χορηγό την εταιρεία κουφωμάτων SIAS S.A., με την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Culture is Athens, την υποστήριξη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με χορηγό OPEN OFFICE την Dimand real estate development, με χορηγό εθελοντών την Kraft Paints, , με χορηγό MADE in Athens το HUB Lighting & Innovation by Kafkas, με χορηγο OPEN PHOTO την Prodea investments, ,με χορηγό OPEN VOTE την KLEEMANN , με χορηγούς: Βακαλο art & design college, Metrica, Dave Red Athens, Lighthouse by Brown Hotels Athens, Marmouris furniture equipment, Εθνική Ασφαλιστική, Fujifilm Hellas, Ianos, Thessprint, Δ. Παπανδρεου Α.Ε., με χορηγούς Φιλοξενίας: The Modernist, Coco-Mat Athens Jumelle,με χορηγους επικοινωνιας ΕΡΤ, Δεύτερο Προγράμμα 103,7, Kosmos 93.6, Mad, Pepper 96.6, iefimerida, archisearch.gr, CozyHome, Cozyvibe, nextdeal.gr, archetype.gr, design society.

Στην οργανωτική επιτροπή του ΟΗΑ 2022 συμμετείχαν οι Τατιάνα Αναγνωστάρα, Κατερίνα Δουδούμη, Ρενάτα Δούμα, Ματθαιος Δαμιγος, Κυριακη Γεωργιάδου, Ελευθερια Κωνσταντινιδου, Ειρήνη Παπαλού, Ελπίδα Σπύρου, Αμαλία Σωτηροπούλου Μαρία Αντέλα Κονομι
Νομικός Σύμβουλος Παντελής Ρόκκος, Λογιστικό γραφείο Σ. Ρούσσος & Συνεργάτες Α.Ε.
Οι βιντεογράφοι της εκδήλωσης ήταν οι : Γιώργος και Λεωνίδας Βάγγαλης

Οι υπεύθυνοι περιοχής του ΟΗΑ 2022 ηταν οι Άρτεμις Αμπαζή, Λαμπρίνα Βαρίτη, Αθανάσιος Γιαλαμάς, Ευάγγελος Γιάννος, Βασιλική Γόντικα, Χρήστος Γρηγοράκος, Γεώργιος Ιατρίδης, Ιωάννα Καλακώνα, Αγγελική Λαμπροπούλου, Βασιλική Μάντη, Όλια Μαυρομμάτη, Κλαίρη Μητροπούλου, Ρένα Παπαγεωργίου, Αφροδίτη Πούχτου


Περισσότερες πληροφορίες:
 Μ: [email protected] |www.openhouseathens.gr | Facebook: Open House Athens | Twitter: @openhouseathens | Instagram: openhouseathens

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE
H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House Athens και Open House Thessaloniki. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης OpenHouse.


RELATED ARTICLES