Το 6ο OPEN HOUSE Athens επιστρέφει στις 6 & 7 Απριλίου 2019: 100 κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους, 500 εθελοντές ετοιμάζονται να μας ξεναγήσουν! Ένα διήμερο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

 
Μια δράση που βασίζεται στον εθελοντισμό και έχει ως στόχο να γνωρίσουμε την αρχιτεκτονική και την πόλη μας λίγο καλύτερα. Μια αφορμή να ξεχυθούμε στην πόλη, να κοιτάξουμε ψηλά στους δρόμους απ’ όπου περνάμε καθημερινά, να δούμε τα κτίρια με μια άλλη ματιά…


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα την δράση MADE in Athens η οποία επιστρέφει για 4η χρονιά στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του OPEN HOUSE Athens 2019 και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου.

Ξεναγήσεις σε 21 χώρους δημιουργίας και παραγωγής όπου οι ίδιοι οι δημιουργοί, καλλιτέχνες, παραγωγοί μας υποδέχονται στον χώρο εργασίας τους, μας παρουσιάζουν το έργο τους, τις μεθόδους εργασίας που χρησιμοποιούν, ώστε να κατανοήσουμε τις διάφορες διαδικασίες παραγωγής.

\


Το MADE in Athens έχει ως στόχο να αναδείξει τη δημιουργική πλευρά της πόλης, συστήνοντας στο κοινό παραδοσιακούς και ανερχόμενους δημιουργούς και παραγωγούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και ξεχωρίζουν σε διάφορους κλάδους: στον σχεδιασμό και την παραγωγή, ξύλινων ποδηλάτων, κοσμημάτων, αντικειμένων, την κεραμική, τη φωτογραφία, τη βιβλιοδεσία, την τυπογραφία, την μεταξοτυπία, την υφαντική…

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και δεν γίνονται κρατήσεις. Τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης στον κάθε χώρο.

Την Δευτέρα 1 Απριλίου στο πλαίσιο του OPEN SCHOOL θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες επισκέψεις σε ορισμένους από τους χώρους δημιουργίας, οι οποίες απευθύνονται σε οργανωμένα εκπαιδευτικά τμήματα, σχολεία, σχολές και άλλα οργανωμένα γκρουπ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του MADE in Athens 2019 εδώ

Επιπλέον, στο πλαίσιο του MADE in Athens 2019 διενεργείται για πρώτη φορά φέτος ένας διαγωνισμός φωτογραφίας, το PHOTO MADE. Οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν ανεβάζοντας φωτογραφίες από το MADE in Athens στο instagram (από δημόσιο προφίλ), γράφοντας #made_oha2019, από τις 30/3 ως τις 10/4. Οι νικήτριες φωτογραφίες, που θα αποδώσουν το MADE in Athens 2019 με τον καλύτερο και πιο πρωτότυπο τρόπο, θα κερδίσουν φωτογραφικές μηχανές Fujifilm.

Ιστότοπος: www.openhouseathens.gr

For english: www.openhouseathens.gr/en/

#madeinathens #oha2019

Δείτε το πρόγραμμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.openhouseathens.gr/buildings/open-tours-2019/

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House Athens και Open House Thessaloniki. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.


RELATED ARTICLES